Forum Rockmetalshop
Hunter Fest 2004/ Szczytno dnia 7 sierpnia - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Koncerty/Festiwale/Zloty Fanów (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-koncerty-festiwale-zloty-fan%C3%B3w)
+--- Wątek: Hunter Fest 2004/ Szczytno dnia 7 sierpnia (/thread-hunter-fest-2004-szczytno-dnia-7-sierpnia)

Hunter Fest 2004/ Szczytno dnia 7 sierpnia - Acrid - 07-08-2004

Dostalem na maila, jako jeden z adminow pewnego serwisu, ale z checia podziele siem tym infem tutaj.

HUNTER FEST –
SZYTNO 2004
Celem koncertu jest promocja wszystkich odmiany rockowej muzyki gitarowej. Gospodarzem Festiwalu będzie zespół Hunter pochodzący ze Szczytna. Festiwal odbędzie się w przepięknej scenerii Ruin Zamku Krzyżackiego i Jeziora. Pretekstem powstania idei festiwalu jest brak koncertu "Rock w Ruinach" który odbywał się z okazji "Dni i Nocy Szczytna" na początku lipca oraz mała ilość koncertów na terenie kraju. Decyzja o zaprzestaniu cyklu "Rock w Ruinach" bardzo mocno odbiła się w środowisku rockowym w Polsce. Okazało się na podstawie przeprowadzonych badań, że wielu turystów i fanów gitarowego grania bardzo mocno uzależniała swoje plany wakacyjne właśnie z tym wydarzeniem muzycznym a w szczególności z występem zespołu Hunter który był nieformalnym gospodarzem koncertu "Rock w Ruinach" i zawsze przygotowywał specjalne koncerty z tej okazji. Oczywiście podkreślić należy fakt iż HUNTER pochodzi właśnie ze Szczytna. Barwne występy z grupą aktorów, profesjonalnie przygotowaną oprawą świetlną i scenografią sprawiały, że na koncerty zespołu przyjeżdżały osoby z najdalszych zakątków kraju, bowiem była to jedyna okazja kiedy HUNTER mógł zaprezentować się z tak wielkim rozmachem. To właśnie te koncerty sprawiły, że zespół mógł zaistnieć w kraju i nie tylko. Docenił to miedzy innymi Jurek Owsiak który postanowił zaprosić zespół z całym swoim show. Występ okazał się na tyle barwny i udany, że postanowiono wydać DVD z tego koncertu. Opinie na ten temat są zgodne, że to jeden z najlepszych wizualnie, produkcyjnie i muzycznie zagrany koncert na świecie. Przypomnijmy, że wydarzenie to obejrzało ponad 400000 osób. W wyniku zaistniałych sytuacji HUNTER postanowił być gospodarzem zupełnie nowego cyklu pt. HUNTER FEST – Szczytno 2004.
Przygotowania związane z choreografią i efektami wizualnymi trwają już dziś!! Już dziś również trwają rozmowy z gwiazdami międzynarodowej czołówki aby mogły one wystąpić w następnej tym razem dwudniowej edycji festiwalu!!
Będzie to festiwal przygotowany na najwyższym poziomie pod względem produkcji, dźwięku, światła, sceny i oprawy wizualnej.Do produkcji będą zaangażowane czołowe firmy odpowiedzialne za dźwięk, światło, scenę oraz telebimy. Będzie zastosowany dokładnie ten sam system dźwięku co przy ostatnim koncercie Metallicy. Zostaną użyte najnowsze systemy świetlne Verylight które posiada tylko jedna firma w Polsce. Organizatorzy pragną, aby koncerty były wyprodukowane na najwyższym poziomie. No i przede wszystkim wystąpią artyści którzy reprezentują absolutną polską "pierwszą ligę" muzyki rockowej tacy jak:

KULT, HEY, HUNTER, ACID DRINKERS, HARLEM, HEDFIRST, ZALEF.

Program :
Koncerty zaczynałyby się o godz. 13.00 a kończyłyby się ok. godz. 2.00

13.00 – przywitanie Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk – Radio Olsztyn)
13.15 – koncert support
14.00 – Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
14.15 – Koncert Hedfirst
15.00 – Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
15.15 – Koncert Harlem
16.00 - Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
16.15 – koncert Zalef
17.15 - Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
17.30 – koncert zespołu Acid Drinkers
19.00 – Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
19.15 – koncert zespołu Hey
20.45 – Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
21.15 – koncert zespołu HUNTER
23.00 – Konferansjer (Grzegorz Kasjaniuk)
23.20 – koncert zespołu KULT

Bilety: Do końca czerwca 25zł Cały lipiec 30zł Sierpień 35zł Bilety będzie można kupić na terenie całego kraju w Empikach oraz dobrych sklepach muzycznych. Będzie można oczywiście kupić na stronie HUNTER'a oraz stronie festiwalu www.hunterfest.pl Zasada będzie bardzo prosta płacicie przekazem na konto, przyjeżdżacie z przekazem na imprezę i otrzymujecie bilet na miejscu. I tu mamy dla Was niespodziankę, otóż wszystkie osoby które kupią bilet za pomocą strony www otrzymają specjalny gadżet związany z festiwalem. Odbiorą go wraz z biletem. Uwaga liczba biletów ograniczona!!!

więcej informacji:
http://www.hunter.art.pl/
http://hunterfest.pl
Zpoważaniem
Organizator
A&M Agency oraz Urzędu Miejskiego w Szczytnie

- Lukasz - 07-20-2004

Pojade gdy tylko bede miał z kim

- anielica_w_czerni - 01-03-2005

A ja nie byłam Sad Na woodstocku roznosiłam ulotki HunterFestu Smile ale niestety nie miałam kasy Sad a sporo bym wydała na sam dojazd, bo to na drugim koncu Polski :/

- Arion - 01-03-2005

dla takiej imprezy było warto :) poświęciłam dla hunterfestu turniej w chwarszczanach ^^ ale nie żałuję, tym bardziej, że ugadaliśmy się z jakąś sklepową, żeby zostawiła otwarty sklep do pierwszej ;]

- Kamael - 01-04-2005

A ja chciałbym się tam wyrwać w tym roku... Może się uda.

- Balthor - 01-04-2005

Może i ja bym pojechał ^^... kasa kasa.. oj trzeba oszczedac ostro, za duzo tych koncertow i festivali jak na moja kieszen... i jeszcze potem CP, wczesniej metalmania.. ojjoj... szukam sponsorki ;p