Forum Rockmetalshop
Riff Lords - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Riff Lords (/thread-riff-lords)

Strony: 1 2

Riff Lords - Quostek - 07-29-2005

Ankieta brytyjskiego Metal Hammera pokazała

Dziesięciu najlepszych gitarzystów metalowych, jeśli chodzi o riffy!

Lista wygląda tak:
1. Tony Iommi
2. Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers
3. Jimmy Page
4. Kirk Hammett, James Hetfield
5. Glenn Tipton, K.K. Downing
6. Slash
7. Daron Malakian
8. Kerry King, Jeff Hanneman
9. Marten Hagstrom, Fredrik Thordendal
10. Eddie Van Halen

Co sądzicie na temat wyniku ankiety? Piszcie! I odpowiadajcie w mojej...

- Tomash - 07-29-2005

Hmmm... chyba nie chodzi tu o najlepszych TECHNICZNIE gitarmenów z tego co widze... ale 10 miejsce Van Halena to skandal :/ z wymienionych - Iommi 8)

- aXe Rose - 07-29-2005

A GDZIE VENOM???

Co do Gunsów to conajmniej połowę riffów stworzył Izzy, nie Slash. Zwykle te mniej skomplikowane (choć niemniej dobre) były robotą Stradlina.

- Tomash - 07-29-2005

Gdzie bracia Young?! Na Boga gdzie Blackmore! Jeśli gitarzyści SOAD(do którego nic nie mam), wymyślili więcej lepszych riffów niż Blackmore to ja jestem świętym... gdzie "Fast" Edie Clarke? Michel Schenker? Typowe angolskie pieprzenie Laughing

- KubusPuchatek - 07-29-2005

Zgadzam sie calkowicie z Tomashem ! i od kiedy to cholera Jimmy Page jest gitarzysta metalowym ?? Moze ktos mnie oswieci :/

- MaFFej - 07-29-2005

'Gupi' ranking... kilku za wysoko, wielu brakuje... z tego co pamiętam Mistrz Akira Takasaki był gdzieś na 90-którymś miejscu... żenujące...

- statekx - 07-29-2005

MaFFej napisał(a):'Gupi' ranking... kilku za wysoko, wielu brakuje... z tego co pamiętam Mistrz Akira Takasaki był gdzieś na 90-którymś miejscu... żenujące...

Popieram...Iommi moze i zasluzyl sobie na pierwsze ale cala reszta jest zupelnie wymieszana. King za nisko, Hetfield za wysoko, kilku powinno nie byc a tych co powinni byc nie ma:/

- ReTuRn - 07-29-2005

Hetfield w moim mniemaniu dobrze stoi. TAkie riffy jak w MoP, czy Damage INC sa jednak niszczace :]

- Szyszak - 07-30-2005

Glenn Tipton! A za nim Darrell Abbott, Dave Mustaine, John Petrucci, a dalej cala reszta.

- Beast King - 07-30-2005

O kurka siwa! Confusedhock: Co za buc postawił Page'a obok Hetfielda :?

- KubusPuchatek - 07-30-2005

Cytat:Co za buc postawił Page'a obok Hetfielda

W jakim sensie ?
Tak na marginesie to chcialbym przypowniec ze Page nie jest gitarzysta metalowym Mad Evil or Very Mad

- Beast King - 07-30-2005

KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:Co za buc postawił Page'a obok Hetfielda

W jakim sensie ?
Tak na marginesie to chcialbym przypowniec ze Page nie jest gitarzysta metalowym Mad Evil or Very Mad

W takim, że, jak słusznie przypomniałeś, Page nie jest gitarzystą metalowym i porównywanie go do Hetfielda to ja porównywanie Rolls Royce'a do Ferrari - dwa zupełnie różne samochody, choć oba mają koła.

- Quostek - 08-08-2005

To nie buc, jeno grupa bucuff Big Grin Mój ranking wyglądałby inaczej - troszkę pozmieniałbym miejsca i wywalił Van Halena, a wrzucił Blackmore'a albo Scotta Iana. To tyle, jeśli chodzi o moje zdanie. Myślałem, że ten ranking wzbudzi większe zainteresowanie.

- Tomash - 08-08-2005

Quostek napisał(a):troszkę pozmieniałbym miejsca i wywalił Van Halena,

można wiedzieć czemu?

- Quostek - 08-09-2005

Bo Van Halen był dobry w solówkach, a nie riffach.