Forum Rockmetalshop
Ozzy - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Ozzy (/thread-ozzy)

Strony: 1 2

Ozzy - Krzychun - 04-01-2006

No to wart by powiedziec cos o solowej tworzczosci Boga heavy. O ulubinych płytach,formie Ozza od tylu lat itp. DAwac!

- de7th - 04-01-2006

Ozza solowego lubię znacznie bardziej niż BS. Może dlatego, że przez jego skład przewijali się lepsi IMO muzycy. Wylde \m/, Rhoads, czy Lee zjadali Iommiego dosłownie jednym riffem.

Ulubione albumy:
- Ozzmosis - nietypowy i bardzo osobisty dla Ozzmana. Zawiera riffy i solówki, które urwały mi łeb przy samym tyłku (My Jekyll..., Tomorrow, Denial), oraz ballady, przy których nieraz zwyczajnie ryczałem (Aimee, Old L.A. Tonight).

- Bark At The Moon - mocna dawka porządnego heavy rocka. Szczególnie przypadł mi do gustu utwór tytułowy: prawdziwy metalowy ogień. No i pomimo, że nie lubię zbytnio klawiszy w rocku, Osbourne w takich kawałkach, jak You're No Different udowadnia, że on naprawdę wie, jak je wykorzystać, by było ładnie i klimatycznie, a niezbyt słodko.

- No More Tears - również album genialny pod wieloma względami. Miażdzy utwór tytułowy, czy choćby takie perełki, jak Mr. Tinkertrain (pozytywka, rozmowa w przedszkolu, i nagle agresywne wejście Zakka).

Ozzy'ego mogę z czystym sumieniem polecić każdemu. Stężenie dobrego, rzetelnego metalu i artyzmu oscyluje u niego zwykle ok. 90-100% Smile

- Tomash - 04-01-2006

Pierwsze dwi chyba najlepsze. Ale i tak jestem pozer, bo najbardziej lubie słuchać składanki i koncertówek Big Grin Obecna forma... cóż, Ozzy nigdy wokalnym geniuszem nie był, wiek też robi swoje Sad

- statekx - 04-01-2006

Ozzzyyyyyyyyyyyyyyyy

a kto to w ogole jest? Wink

- Balthor - 04-01-2006

statekx napisał(a):Ozzzyyyyyyyyyyyyyyyy

OMFG jakby nie ta minka to bym krucjate uzadzil juz na ciebie xD hyhy ozzy... lubie goscia.. chociaz po tym Osbourn family mi sie troszke odechcialo :/ boze... 100 tys $ za jebany pierscionek na maly palec o_O

- de7th - 04-01-2006

Balthor napisał(a):

OMFG jakby nie ta minka to bym krucjate uzadzil juz na ciebie xD hyhy ozzy... lubie goscia.. chociaz po tym Osbourn family mi sie troszke odechcialo :/ boze... 100 tys $ za jebany pierscionek na maly palec o_O
Cały ten telewizyjny show jest zjebany, co nie zmienia faktu, że muzykę Ozza uwielbiam.

- Nevermore - 04-01-2006

100 x wole muzyke Black Sabbath

- Dżemik - 04-02-2006

Ulubione albumy: No More Tears, Blizzard Of Ozz i.. (pampararam) pierwsza polowa Down To Earth. Nie wiem dlaczego ten ostatni album jest tak niedoceniany.

- Balthor - 04-02-2006

Dżemik napisał(a):Ulubione albumy: No More Tears, Blizzard Of Ozz i.. (pampararam) pierwsza polowa Down To Earth. Nie wiem dlaczego ten ostatni album jest tak niedoceniany.
mi sie tam podoba Smile tez gdzies tak pierwsze utwory.. kurde musze plytke ogrzebac i przesluchac jeszcze pare razy ^^

- aXe Rose - 05-28-2006

Dżemik napisał(a):Ulubione albumy: No More Tears, Blizzard Of Ozz i.. (pampararam) pierwsza polowa Down To Earth. Nie wiem dlaczego ten ostatni album jest tak niedoceniany.
Też się zastanawiam...

- Acrid - 04-20-2007

[Obrazek: ozzyosbourne.jpg]

"Black Rain" track listing:

01. Not Going Away
02. I Don't Wanna Stop
03. Black Rain
04. Lay Your World on Me
05. The Almighty Dollar
06. 11 Silver
07. Civilize the Universe
08. Here For You
09. Countdown's Begun
10. Trap Door

I Don't Wanna Stop -> Windows Media, QuickTime, Shockwave Flash.

Zakk Wylde (guitar), Mike Bordin (drums) and Blasko (bass).

Premiera 21 maja, z tego co pamietam.

- Corpseone - 04-21-2007

Jak widzicie tą nową płytę Ozza ? Przesłuchiwałem te krótkie sample i nie porwało mnie to co usłyszałem,. Może jak posłucham cłego albumu to się przekonam, ale narazie bez rewelacji.

- Przemek87 - 04-21-2007

Ozzy nadszarpał reputacje tym żałosnym i zjebanym reality showem. Ale wciąż jest wielki

To BÓG #2 po Lemmym 8)

- Krzychun - 04-21-2007

Przemek87 napisał(a):Ozzy nadszarpał reputacje tym żałosnym i zjebanym reality showem. Ale wciąż jest wielki
Kurwa,kiedy to było.

- sylvicious - 04-21-2007

a kto to w ogole jest?

To taki dziadu, ma chyba ze 120 lat i śpiewa tak jakby gaworzył Smile Ale sympatycznie mu to wychodzi 8) "Back on earth" mnie rozbroił szczególnie. Jakby to śpiewał ktoś młodszy i z jakąś mocą w głosie to by to był fatalny utwór, ale ten styl Ozzego. Ah, miód na serce.

O, nowa płyta ma być hehe co to bedzie, co to bedzie Big Grin