Dreadsquad -
Wierzbok - 07-12-2005
Mają zajebisty kawałek "Budzisz się rano"... Zna ktoś, lubi? Czasem nachodzi mnie nastrój na ich muzykę. Melodyjne, taneczne, "luzujące"...
Re: Dreadsquad -
Kamael - 07-12-2005
Wierzbok napisał(a):Mają zajebisty kawałek "Budzisz się rano"... Zna ktoś, lubi? Czasem nachodzi mnie nastrój na ich muzykę. Melodyjne, taneczne, "luzujące"...
Mówiąc szczerze jeszcze się z tym zespołem nie miałem okazji zapoznać, nawet nazwy nie kojarzę. Możesz napisać coś więcej na jego temat? Nie wiem, co konkretnie grają etc.
-
Wierzbok - 07-12-2005
Tutaj masz link do oficjalnej strony:
http://www.dreadsquad.com/
Mówią na to dancehall, czyli połączenie rapu z jamajskimi klimatami (reggae, ragga itp.).
Na stronie znajdziesz parę mp3, polecam "Budzisz się rano". Ale najlepszych numerów akurat na www nie znajdziesz.
-
Kamael - 07-12-2005
Wierzbok napisał(a):Tutaj masz link do oficjalnej strony:
http://www.dreadsquad.com/
Mówią na to dancehall, czyli połączenie rapu z jamajskimi klimatami (reggae, ragga itp.).
Na stronie znajdziesz parę mp3, polecam "Budzisz się rano". Ale najlepszych numerów akurat na www nie znajdziesz. 
Co to dancehall wiem, wyjaśniać mi nie trzeba ;D.
O, widzę, że jakiś kawałek z Reggaeneratorem z Vavamuffin, to już świadczy dobrze, a tytuł też przypomina mi jeden utwór Vavy. Z miłą chęcią te dostępne mp3 ściągnę, a po przesłuchaniu coś napiszę.
Edit...
Teraz już się nie dziwię, że utwór z Reggaeneratorem, skoro na imprezach Dreadsquadu pojawiał się Zjednoczenie Sound System. A tekst z "Babilon Da Bandit" Vavy w tym utworze umieszczonym na stronce fajnie się sprawdza, podoba mi się ten kawałek. Z resztą podobnie jak ten z Ostrym, szkoda, że to tylko urywki. Za to jakoś nie poruszył mnie utwór z Natural Dread Killaz, może dlatego, że po prostu jakoś ich nie lubię słuchać - nie trafia to do mnie za bardzo.
Teraz ściągam ten mix 25 megabajtowy.
-
eude - 09-22-2005
dreadsquad.. hmm.. nie wiem co o nich sadzic... robia dobra muzyke.. ale brakuje mi w niej tego czegos.. co ma wiele innych squadow(mozna to tak nazwac) ale najgorsze to to nie jest..
pzdr.
-
Emma - 09-23-2005
podobnie jak eude
muzyka nawet fajna ale nie porywa ...