Cynic -
Krzychun - 07-31-2006
Ostatnio mialem okazje zapoznac sie z niestety jedyna plyta tego zespolu.Grali techniczy thrash/death z nalecialosciami jazzu.Poziom muzykow powala,zwlaszcza perkusisty ktory jest jednym z lepszych fachowcow w swojej kategorii.
Dodam jeszcze,ze muzycy udzielali sie plytach takich kapel jak Death czy Atheist.
Co sadzicie??
-
Patyk - 07-31-2006
No ba, pieprzona klasyka.Sklad kapeli to sami wyjadacze.Mam oczywiscie ich albumik-"Focus".Death metal, do tego jazz i fusion.Jezeli ktos lubi klimaty Atheist,nowszych dokonan Pestilence czy projektu Patricka Mameli-C 187, powinien lykac material w ciemno.
Warto sie tez zapoznac z ich demowkami, wtedy grali 100% death metal, czy z demowka kapeli Portal(czesc skladu Cynic), muza bardzo podobna, wiecej damskich wokali.
-
Nevermore - 07-31-2006
Nie przepadam.
-
RamzeS - 07-31-2006
Nevermore napisał(a):Nie przepadam.
Uuuu,niemile mnie zaskoczyłeś....
(nie ironizuję)
-
Nevermore - 07-31-2006
Mówi się trudno, a Cynic-ani ziębi ani grzeje, nie wchodzi mi ta płyta(ale Atheist uwielbiam-dla mnie kilka klas lepsze od Cynic)
-
Krzychun - 08-05-2006
BTW jesli komus pasuje Cynic niech obczai ten polski projekt
www.dreamsystem.foreshadow.info
-
Necroblood - 08-06-2006
jako prymitywny metalowiec za chuja nie przekonam się do tego typu projektów
-
Krzychun - 09-09-2006
KILL!!
http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=57823
-
KISIEL - 09-09-2006
Mam takie małe pytanie - dlaczego wydali tylko jeden album i się rozpadli ? 8)
-
KubusPuchatek - 09-09-2006
Korzystaj z Google ...
KLIK
-
Krzychun - 09-09-2006
KISIEL napisał(a):Mam takie małe pytanie - dlaczego wydali tylko jeden album i się rozpadli ? 8)
Nie chceli sie sprzedac.
-
Hallvard - 09-13-2006
Muzyka swietna, ale generalnie oprocz Cynic i Atheist , Coprofago i Acrimony nie znalalzem wiecej kapel grajacych jazz-metal...moze ktos cos zna? Tyle, zeby "jazz" byl w miare widoczny ;P
-
MaFFej - 09-13-2006
Według mnie słowo "jazz" jest tu troszkę przesadzonę... nie ma tworów co grają jazz-metal

- jak jest ambitnie, złożenie to od razu "jazz" (nawet jak wpływy są wyczuwalne)? Zazwyczaj jest to i tak metal + to "coś" co niektórzy jazzem nazywają. Jakby tak rozumować to grupy można wymieniać na pęczki, np. prog-metalowe Degree Absolute (świetne) + 75% progresywno metalowej sceny.
-
Krzychun - 09-13-2006
MaFFej napisał(a):Jakby tak rozumować to grupy można wymieniać na pęczki, np. prog-metalowe Degree Absolute (świetne) + 75% progresywno metalowej sceny.
No wlasnie o to chodzi.Prog rock to inaczej jazz-rock.
-
buubi - 09-14-2006
No jest takie określenie "fusion" - ale to też uogólnienie...