FANTOMAS -
Krutki - 07-05-2005
Czy słyszeliście co porabia Mike Patton w tym projekcie?...Jak dla mnie to cudo muzyka! Przede wszystkim ze względu na gitary...Ale jest coś jeszcze, bo zespół tworzy muzykę, jak przystało na patrona swej nazwy, dość przesadnie mówiąc horrorystyczną...
Niestety słyszałem tylko ich dwie płyty: "Director's Cut" gdzie przerabiają motywy muzyczne ze słynnych horrorów i "Delirium Cordia".Pierwszą płytę polecam ze względu na specyficzne podejście. Dziwne dźwięki mieszają się tu z ciężkością gitar i nagłymi, mocnymi uderzeniami perkusji (nikt inny jak Lombardo!). Wszystko tworzy świetny klimat 8) Druga z płyt to raczej seria przedziwnych, wywołujących strach, czasami chaotycznych dźwięków w jednym, podzielonym na kilka części kawałku...
Delektujcie się muzyką
Re: FANTOMAS -
Quostek - 08-11-2005
Krutki napisał(a):Czy słyszeliście co porabia Mike Patton w tym projekcie?...Jak dla mnie to cudo muzyka! Przede wszystkim ze względu na gitary...Ale jest coś jeszcze, bo zespół tworzy muzykę, jak przystało na patrona swej nazwy, dość przesadnie mówiąc horrorystyczną...
Niestety słyszałem tylko ich dwie płyty: "Director's Cut" gdzie przerabiają motywy muzyczne ze słynnych horrorów i "Delirium Cordia".Pierwszą płytę polecam ze względu na specyficzne podejście. Dziwne dźwięki mieszają się tu z ciężkością gitar i nagłymi, mocnymi uderzeniami perkusji (nikt inny jak Lombardo!). Wszystko tworzy świetny klimat 8) Druga z płyt to raczej seria przedziwnych, wywołujących strach, czasami chaotycznych dźwięków w jednym, podzielonym na kilka części kawałku...
Delektujcie się muzyką ![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
Nie inaczej!!!
-
Tomash - 08-11-2005
Zbnam "Director's cut", który mnie po prosttu rozpieprzył, to jeden z nielicznych "alternatywnych" albumów, które mnie nie nudzą
-
Vlkodlak - 08-11-2005
ja póki co znam tylko Ave Satani z Omena, z płyty Directors Cut. Na początku mi się nie podobało, ze wtargnęli z gitarami do takiego klimatycznego chóru. Ale potem mi się spodobało, może resztę skombinuję, zeby wyrobić sobie poglądy
-
nowy - 08-17-2005
slyszalem tylko Directors Cut
fajny klimat
taki taki...
truno opisac
-
XdkyX - 08-17-2005
jak to gdzies ktos dobrze napisal, ze "delirium cordia" to jest muzyczna operacja na otwartym sercu....
-
statekx - 09-11-2005
oo cos odkopalem
![Big Grin Big Grin](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/biggrin.png)
Gra jest profesjonala. Nie jakies tam odsmazane gowno tylko dobra oryginalna tworczosc. Taki specyficzny doom wmieszany w psychodeliczny klimat. Na razie slyszalem "Millennium monsterwork" i "The Directors cut" i czekam tylko az dorwe nastepny shit