Rammstein -
Windir - 09-03-2004
Co sadzicie o niemieckiej kapeli Rammstein? slucham ich juz od bardzo dawna i musze powiedziec ze podoba mi sie ta muzyka ulubione plyty to Mutter i Sehnsucht
pozdro
-
Dżemik - 09-03-2004
Chyba juz gdzies byl temat o Rammsteinie..
Enylej.. Mutter boskie.. Stehnsucht dobre.. Herzleid niezle.. Reszta kiepa.. ogolnie calkiem przyjemna kapelka.. =]
-
Miriam - 09-03-2004
Rammstein... Całkiem niezła kapela ;] Moją ulubioną płytą jest "Mutter", "Sehnsucht" też jest dobra, aczkolwiek IMHO nie dorasta do pięt "Mutter" :] Najnowszej płyty nie słyszałam, ale widziałam klip do utworu "Amerika" i muszę przyznać, że całkiem fajna piosnka
-
Skippy - 09-03-2004
Zgadzam się z przedmówcami. Mutter jest ich najlepszą 'produkcją' jeżleli mogę tak to ująć. Najnowsza płyta jest b.słaba moim zdaniem. =]
-
Windir - 09-03-2004
a jeszce nie slyszalem najnowszej plyty jedynie kawalek mein teil i ogolnie mi sie podobal
-
Olga - Mike - 09-06-2004
rammstein będzie w katowickim spodku, wiecie? wybieracie sie? ja bym chciała, ale mnie mama nie puści...
-
grzybiarz - 09-06-2004
Widze że tu są sami fani Ramsteina. No ale teraz gdy czytasz mego posta to wiesz że jest tu jedna osoba która tego zepołu nie słucha. Czemu? Śpiewają po niemiecku i nie za bardzo mi się to podoba. Owszem słucham zespoł z niemiec, ale tam spiewają po nimiecku. I wogóle nie zespoł nie podoba mi się nie tlyko dlatego że speiwajatam po niemiecku, bo np. muzyka też jest nieco dziwna - nie wposmne o jeszcze dziwniejszych teledyskach. zręszta to sttrasznie komercyjny zespoł (cos jak metallica prawie
![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
) - w jednym miesiącu mają juz 2 teledyki (albo i 3)
-
aXe Rose - 09-06-2004
Cytat:rammstein będzie w katowickim spodku, wiecie? wybieracie sie? ja bym chciała, ale mnie mama nie puści...
a mnie na Metę nie puścili na Śląsk
Cytat:...też jest nieco dziwna - nie wposmne o jeszcze dziwniejszych teledyskach
To chyba dobrze :/ Przynajmniej widzisz coś, co robi wrażenie, a nie tylko kolejny zespół w trakcie koncertu...
-
Windir - 09-06-2004
dla mnie teledyski maja super np Ich will zarabiste albo Sonne to samo Feuer Frei jestem fanem tego zespolu zawsze bede ich lubil
Olga-Mike: ehh mnie nie bedzie w spodku zaluje
![Sad Sad](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/sad.png)
za daleko mam i z pracy mnie nie zwolnia buuu
Rammstein - Ich Will
-
Dżemik - 09-06-2004
Hmm.. Najlepszym klipem Rammki bez watpienia jest Mutter.. Cudo! Cudo!
-
Windir - 09-06-2004
Dżemik napisał(a):Hmm.. Najlepszym klipem Rammki bez watpienia jest Mutter.. Cudo! Cudo!
a tak fakt zapomnialem jeszcze o tym zaiste swietny teledysk wogule teledysk Du Riechst So Gut jest zajebisty widziales?
-
Skippy - 09-07-2004
Dżemik napisał(a):Hmm.. Najlepszym klipem Rammki bez watpienia jest Mutter.. Cudo! Cudo!
Sam utwór też jest jednym z najlepszych w ich wykonaniu.
-
Kódzó - 09-07-2004
Rammstein - Live aus Berlin 1998 - ten koncert wymiata. Lepszy jest tylko Disasterpieces SlipKnoTa.
-
Dżemik - 09-07-2004
Windir- Nie widzialem.. =(
Mein Herz Brennt ! Ah ta symfonia.. =]]] IMHO ich najlepszy kawalek.. =]
PS> Kieeedys widzialem teledysk Rammsteina.. hm.. byl tam wilk.. byl i zamek sredniowieczny.. MOze ktos kojarzy z ktorej piesni to byl klip? Bo ja mam tylko same takie 'zdjecia' w pamieci.. Nie moge dopasowac teledyku do piosnki.. Sorry za malo szczegolow ale jak juz powiedzialem.. Klip widzialem daaawno temu..
-
davet - 09-07-2004
Dżemik napisał(a):PS> Kieeedys widzialem teledysk Rammsteina.. hm.. byl tam wilk.. byl i zamek sredniowieczny.. MOze ktos kojarzy z ktorej piesni to byl klip?
To było właśnie Du Riechst So Gut '98(bo jest tesh '95 tylko taki sobie).
Poza tym inne teledyski tesh mają świetne(Ich Will, Seeman(polecam), czy Sonne.
A co do zespołu: Zarąbisty. Weisses Fleich, Asche zu Asche, Bück Dich i wiele innych. Są może dwa lub trzy kawałki, których nie lubię. No i cover zespołu Kraftwerk "Das Modell"... Świetny.