Forum Rockmetalshop
Ludzie opamiętajmy się!!!!!!!!!! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Wszystko o sprawach tego forum (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-wszystko-o-sprawach-tego-forum)
+--- Dział: Forum, forum, forum... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-forum-forum-forum)
+--- Wątek: Ludzie opamiętajmy się!!!!!!!!!! (/thread-ludzie-opami%C4%99tajmy-si%C4%99)

Strony: 1 2 3 4 5 6

Ludzie opamiętajmy się!!!!!!!!!! - LItlle Maggot - 09-01-2004

Tak przegladam sobie forum i dotarło do mnie coś okropnego Sad niektórzy z nas powoli staja się tym czego się na paczątku wyrzekli Sad Chodzi mi o to że powoli zamieniacie (niektórzy) w dresów Sad wasze kłutnie typu kapela X to jest to a kapela Y to komercha i obciach są przerażjąco podobne do Dresów kłucący co to jest "prawdziwy HIP-HOP. Sad Co się z nami dzieje kiedyś byliśmy znani jako najbardziej rodzinna i braterska społeczność a teraz nic tylko podziały Sad Fani Black Metalu chcą bić fanów korna (był tu taki co napisał "nic tylko takiemu przywalić i oduczyc zabawy w metala" ) nie mówie o wszystkich ale to jest szerzące się zjawisko Sad ludzie opamiętajcie się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I tak przy Okazji bo zaraz walną że fan linkin parku się odezwał a to nieprawda bo słucham wielu odmian muzyki rockowej od Korna przez Slipknot po Cradle of Filth i Vadera Big Grin

- gannon - 09-02-2004

musze przyznać Ci racje, już jakiś czas temu to zauważyłem... ehh, trzeba mieć nadzieje że będzie lepiej

- Prisca - 09-02-2004

Zgadzam się. Ale widzisz to jest Polska. Tutaj kazdy się gnoi nie zależnie od subkultur. Cóż jesteśmy krajem indywidualistów, każdy sobie. Potrafimy tylko narzekać i niszczyć innych.

Tu leży wampir pogrzebany.

- pissant - 09-02-2004

To nie chodzi że jesteśmy polakami. Jestem na kilku forach angielskojęzycznych i tam też ludzie sie bluzgają że jeden lubi to a drugi tamto.I jadą jeszcze gorzej niż tu. problem polega na czymś zupełnie innym. Jestem już dużym chłopcem i co nie co widziałe co nieco słyszałem. Między mną a wielu ludzi na tym forum jest wielka różnica wieku. Jak miałem 16 - 18 lat nie było czegoś jak forum GG i innych nie było nawet Billa Gatesa a jak był to myślał o czymś zupełnie innym niż MICROSOFT. kiedy pojawiały sie płyty zespołow metalowych. jedynym sposobem wyrażenia DES lub aprobaty był sposob werbalny. rozmawianie na korytarzu, przed szkoła, na osiedlu. Dziś wystarczy właczyć komputer nazwać sie jakoś i bezkarnie możemy jęździć po wszystkim i wszystkich. Więc nie dziw sie litlle maggot że tak jest. a furum jakie jest każdy widzi. Trudno cokolwiek tu napisać bo jest sie miedzy takimi postami że nawet nie wiem czy jestem w muzyce rockowej czy w offtopicu, wszyscy tu jadą po sobie.Pewnie i tak wytną albo zablokują moj post. Najważniejsze ze ty lub ty jesteś kool a ty jesteś pojebanym dresem i tak już zostanie

- Prisca - 09-02-2004

pissant napisał(a):To nie chodzi że jesteśmy polakami. Jestem na kilku forach angielskojęzycznych i tam też ludzie sie bluzgają że jeden lubi to a drugi tamto.I jadą jeszcze gorzej niż tu. problem polega na czymś zupełnie innym. Jestem już dużym chłopcem i co nie co widziałe co nieco słyszałem. Między mną a wielu ludzi na tym forum jest wielka różnica wieku. Jak miałem 16 - 18 lat nie było czegoś jak forum GG i innych nie było nawet Billa Gatesa a jak był to myślał o czymś zupełnie innym niż MICROSOFT. kiedy pojawiały sie płyty zespołow metalowych. jedynym sposobem wyrażenia DES lub aprobaty był sposob werbalny. rozmawianie na korytarzu, przed szkoła, na osiedlu. Dziś wystarczy właczyć komputer nazwać sie jakoś i bezkarnie możemy jęździć po wszystkim i wszystkich. Więc nie dziw sie litlle maggot że tak jest. a furum jakie jest każdy widzi. Trudno cokolwiek tu napisać bo jest sie miedzy takimi postami że nawet nie wiem czy jestem w muzyce rockowej czy w offtopicu, wszyscy tu jadą po sobie.Pewnie i tak wytną albo zablokują moj post. Najważniejsze ze ty lub ty jesteś kool a ty jesteś pojebanym dresem i tak już zostanie

Zgadzam się z Tobą w 98%. A posta nikt nie usunie, to moge zagwarantować.

- Dżemik - 09-02-2004

Magg? A czegoz Ty oczekiwales? To jest forum o gustach muzycznych.. To chyba logiczne ze w koncu dojdzie do klotni? Swoja droga ze mozna sie klocic kulturalnie lub tez nie.. =P

- gannon - 09-02-2004

co racja to racja

- LItlle Maggot - 09-02-2004

Dżemik tu nie chodzi o kłutnie samą w sobie tylko o sposób kłucenia się (bo kłutnia rzecz ludzka Smile) napisałem posta na podstawie dyskusji o KoRnie chodzi tu głuwnie o to że "tru metale" twierdzą że moją monopol na prawde i nikt inny się nie zna tylko oni Sad ja osobiście mam kumpli którzy słuchają Linkin Parku i innych tego typu nie pochwalam tego ale to jest ICH decyzja !!!!!!!! Osobiście staram sie im podrzucić na przykład Cradle Of Filth Nymphetamine (na pytania skąd mam nie odpowiadam Tongue ) a cześć ludzi tu mówi to jest złe bo ja tak mówie i najcześciej nie popiera tego SENSOWNYMI argumentami Sad

- tix - 09-02-2004

hm a ja dodam ze tutaj wina nie lezy po stronie tych co sluchaja, lecz po stronie danych muzykow (lp i inne nu metalostwa,) zreszta niewiem jaka byla idea stworzenia nu metalu ale podobno chodzilo o co co bardziej sobie mlodziez przyswoi i pozwoli im sie dzieki temu zblizyc do prawdziwego metalu, (ja od tego zaczynalem, przyznaje sie, mozecie po mnie jechac, ale teraz juz tego nie slucham, poszerzam choryzonty a lagodne zabawki dla niewinnych dziewczynek zostawiam juz dla nich, bo tylko tak mozna nazwac tych ludzi ktorzy sluchaja ciagle bez jakiegokolwiek progresu i postepu w strone heavy metalu, niestety wielu z nas (nich) pozostalo przy LP, ale hej! do czego to doszlo? podobnne kapele mnoza sie jak grzyby po deszczu, problem w tym ze kapele coraz bardziej lagodnieje i juz wkrotce widac ze coraz wiecej osob slucha sobei popu itp oraz metalu (no bo nazywaja LP i inne tego typu rzeczy metalem, bo sa gitary, perkusja, bas i to wszytko razem slychac troszke glosniej niz zwyklyutwor pop,) tak mozna nawijac w nieskonczonosc, wezmy pod uwage np 'ballady' nu metalowych zespolow.. temat rzeka,., prawde mowiac uwazam takze ze miedzy nu metalem takze jest niezly podzial, bo jak tu porownywac Killswitch Engage do Linkin Park?

pozdrawiam, peace ... peace of shit Big Grin no offense

- Abaddon - 09-03-2004

Ja nic nie mam do gustów innych, nie lubie tylko jak ktoś wmawia mi jakieś głupoty na siłe, moja tolerancja kończy się na nienawiści do pedałów.

- Miriam - 09-03-2004

Ludzie różni są; nic na to nie poradzimy. Każdy ma inny gust, jednak niektórzy chyba nie mogą się z tym pogodzić... Zresztą, jak juz wspomniał Dżemik, można się kłócić kulturalnie, popierać swoje zdanie argumentami lub też nie... Z tymi, którzy wybierają drugą opcję i tylko bluzgaja IMHO nie warto dyskutować...

- Skippy - 09-03-2004

Dlaczego od razu kłótnię... forum służy do dyskusji, a to, że sie nie zgadzamy w różnych sprawach jest jak najbardziej normalne. Ważne tylko, żeby nie bluzgać na siebie na wzajem, a swoje wypowiedzi formułować tak, aby były na poziomie.

Rozmowa na temat LP i zespołów pochodnych sprowadza się zazwyczaj do Kinder Metalu... No cóż, fanów takiego rodzaju muzyki nie brakuje - szczególnie u 'młodszej młodzieży', jeżeli można tak ich ująć. Do pewnych rzeczy się po prostu dorasta i rozmowa o LP z 13-14 latkiem nie ma raczej szansy powodzenia.

BTW> Little Maggot, starajmy się może nie odmieniać przez przypadki nazw zespołów zagranicznych (LP > Linkin Parku) bo to brzmi troche kiepawo.

- wilk_fenriz - 09-04-2004

wrzucanie i gryzienie sie na forum bylo, jest i bedzie, bo zawsze znajda sie ludzie ktorzy, w swoim mniemaniu, wiedza wszystko. ale teraz tak jest- ze ten kto wie wiecej (czyta wszystkiz ziny swiata, slucha wszystkich demowek swiata, chociaz masa z nich nie nadaje sie do sluchania) bedzie sie uwazal za bardziej true niz ktos kto tego nie robi. kiedys tak nie bylo, ale z drugiej strony kiedys bylo inaczej, kiedy mp3 nie byly jeszcze tak rozslawione, czlowiek kupowal jeden, dwa albumy miesiecznie i caly czas je walkowal, nie byl atakowany setkami sprzecznych wiadomosci naplywajacych z internetu. nie mowie ze mp3 sa zle, bo faktycznie plyty sa drogie i jesl chcialbym sobie kupic jakis album w ciemno, to wolalbym najpierw go przesluchac (a jak mi sie spodoba to wiadomo ze i tak go kupie), ale juz dosc bo to nie jest topic o mp3 Big Grin teraz jest tak, ze ktos moze nie miec wiedzy, bo dopiero zaczyna sluchac metalu, ale moze miec doskonale podstawy i wyrosnac na prawdziwego oldschoola, ale bedzie tlamszony przez innych ludzi jako "kinder"

- aXe Rose - 09-04-2004

Heh no właśnie... między fanami metalu występują niesamowite podziały, o tyle niesłuszne, że przecież wszyscy słuchamy podobnej muzy. Kiedyś jak szedłem w koszulce Metallici, to zaczepiło mnie na ulicy czterech fanów Mansona i zaczęli się ze mnie naśmiewać... Ale niestety ograniczeni ludzie są w każdej grupie... :?

Poza tym pokutuje wśród ludzi głupie przekonanie, że np. jeśli słuchasz zespołów bardziej znanych, jak Metallica czy Iron Maiden, to musi znaczyć, że jesteś początkujący albo pozer. A przecież wielu ludzi po prostu wybiera takie zespoły nie przez nieznajomość innych, tylko przez to, że wydają mu się najlepsze.

- Splash - 10-03-2004

To już są kłutnie wewnątrz sub-kulturowe. Np. w HH ludziska dzielą sie na sluchających prawidziwego hip-hopu oraz na tych ktorzy sluchają hip-hop-polo czy jakoś tak. No cóż, tego sie nie uniknie, bo metal jest bardzo szerokim pojęciem i obejmuje wiele rodzajów muzyki, zespołów...