Forum Rockmetalshop
Skandal! Disney przeinacza Kubusia Puchatka - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: Skandal! Disney przeinacza Kubusia Puchatka (/thread-skandal-disney-przeinacza-kubusia-puchatka)

Strony: 1 2

Skandal! Disney przeinacza Kubusia Puchatka - Acrid - 12-10-2005

Z najnowszej kreskówki o przygodach Kubusia Puchatka usunięto postać Krzysia.

W nowej disneyowskiej wersji Krzyś, którego pierwowzorem był syn autora A.A. Milne’a o tym samym imieniu, zostanie zastąpiony przez zawadiacką dziewczynkę, jednak twórcy zapewniają, że w obsadzie pozostaną wszystkie inne lubiane postaci, m.in. Kłapołuchy i Królik.

Nancy Kanter z Disney Channel twierdzi, że zmiany wprowadzono w celu zwiększenia poprawności politycznej bajki, jednak postać Krzysia nie została wyeliminowana całkowicie.

- Krzyś ciągle bawi się gdzieś w lesie - zapewnia uspokajająco pani Kanter.

http://tinyurl.com/8o8od

Komentarze rzadza ;)

- Tomash - 12-10-2005

Pierolona poprawnośc polityczna :/ niech w nastepnej części Krzyś będzie czarny, a w jeszcze następnej zrobia z nieo geja Mad

- KubusPuchatek - 12-10-2005

Pff ... takiego "Kubusia Puchatka" to tylko zaorac w trybie natychmiastowym , bo co to za Puchatek bez Krzysia :/

- Tuomasss - 12-10-2005

Co się dzieje kurcze?! Jak to tak? I niech jeszcze ta dziewczynka będzie muzułmanką żeby nie urazić wyznawców Allaha! Z Kłapouszka może zrobią Żyda a z Kubusia Dalaj Lame? Królik będzie republikaninem, a Prosiaczek demokratą?! Takim działaniom mówimy stanowcze i zdeczdowane NIE! :/ Niech się zaorają z tą swoją polityczną poprawnością! Wara im od Kubusia! Strach pomyśleć co będzie dalej: Muminki? Pszczółka Maja? Gumisie? Smurfy?

- Krzychun - 12-10-2005

Smerfy to true forest-pagan,dzadza se rade
Laughing

- Blood - 12-10-2005

Tylko nie Muminki Crying or Very Sad
Kubus mi wisi, bo jakos nigdy nie darzylam go wielka sympatia Wink

- KubusPuchatek - 12-10-2005

Cytat:Kubus mi wisi, bo jakos nigdy nie darzylam go wielka sympatia
Giń ! Big Grin

- Donkamillo - 12-10-2005

Tuomasss napisał(a):Co się dzieje kurcze?! Jak to tak? I niech jeszcze ta dziewczynka będzie muzułmanką żeby nie urazić wyznawców Allaha! Z Kłapouszka może zrobią Żyda a z Kubusia Dalaj Lame? Królik będzie republikaninem, a Prosiaczek demokratą?! Takim działaniom mówimy stanowcze i zdeczdowane NIE! :/ Niech się zaorają z tą swoją polityczną poprawnością! Wara im od Kubusia! Strach pomyśleć co będzie dalej: Muminki? Pszczółka Maja? Gumisie? Smurfy?

Czyli nawalanie na ekranie bedzie.Big Grin kazdy wyznaje inna religie i inna polityka sie kieruje
Ciekawe jaki scenariusz... (yeah wojna religijna w kreskówce )[joke]

- Blood - 12-10-2005

KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:Kubus mi wisi, bo jakos nigdy nie darzylam go wielka sympatia
Giń ! Big Grin
Nie moja wina, ze nie przepadalam za zoltym miskiem w czerwonej koszulce na dodatek z nadwaga Laughing
Nie no... wybaczcie... moze kiedys uzupelnie braki <;
Za to Klapoucha mi bylo zal zawsze ); Biedactwo moje Crying or Very Sad Laughing

- Tomash - 12-10-2005

Puchatek jest trv, chleje miód pitny Big GrinBig GrinBig Grin

W sumie "KB" był pierwszą książką jaką przeczytałem :]

- Beast King - 12-10-2005

Co do za bzdury do kurvy nędzy? Rolleyes Normalnie żal dupę ściska

Tuomasss napisał(a):Co się dzieje kurcze?! Jak to tak? I niech jeszcze ta dziewczynka będzie muzułmanką żeby nie urazić wyznawców Allaha! Z Kłapouszka może zrobią Żyda a z Kubusia Dalaj Lame? Królik będzie republikaninem, a Prosiaczek demokratą?! Takim działaniom mówimy stanowcze i zdeczdowane NIE! :/ Niech się zaorają z tą swoją polityczną poprawnością! Wara im od Kubusia! Strach pomyśleć co będzie dalej: Muminki? Pszczółka Maja? Gumisie? Smurfy?

Z ust mi to wyjąłeś, brzydko mówiąc. Chciałbym tylko zauważyć, że ta poprawność polityczna w tym wypadku to i tak psu w dupę, bo Kubuś Puchatek jest skierowany przede wszystkim do małych dzieci. A co je może ona obchodzić Question

- Rumian - 12-10-2005

Krzychun napisał(a):Smerfy to true forest-pagan,dzadza se rade
Laughing
dobrze prawisz Big GrinBig Grin

- Jałokim - 12-12-2005

możę gdyby ta dziewczynka była homoseksualną czarną żydówką z meksyku to kreskówka byłaby jescze bardziej poprawna politycznie

- Beast King - 12-12-2005

A na koniec i tak okaże się, że to Krzyś po operacji.

- Acrid - 12-12-2005

Walil pies jaka postac w ktorej bajce, tu raczej chodzi o sam fakt, ze poprawnosc polityczna trafila JUZ do kreskowek.

To niestety nie ten temat (bo taki juz istnieje), ale:

"Merry Christmas" - "Wesołych Świąt Bożego Narodzenia" czy tylko oględnie "Wesołych Świąt"? Nad dylematem, jak składać życzenia świąteczne zgodnie z wymogami poprawności politycznej, aby nie narazić się na krytykę, od kliku lat zastanawiają się również w Białym Domu w Waszyngtonie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3060579.html

Padaka ;)