Skandal! Disney przeinacza Kubusia Puchatka -
Acrid - 12-10-2005
Z najnowszej kreskówki o przygodach Kubusia Puchatka usunięto postać Krzysia.
W nowej disneyowskiej wersji Krzyś, którego pierwowzorem był syn autora A.A. Milneâa o tym samym imieniu,
zostanie zastąpiony przez zawadiacką dziewczynkę, jednak twórcy zapewniają, że w obsadzie pozostaną wszystkie inne lubiane postaci, m.in. Kłapołuchy i Królik.
Nancy Kanter z Disney Channel twierdzi, że z
miany wprowadzono w celu zwiększenia poprawności politycznej bajki, jednak postać Krzysia nie została wyeliminowana całkowicie.
- Krzyś ciągle bawi się gdzieś w lesie - zapewnia uspokajająco pani Kanter.
http://tinyurl.com/8o8od
Komentarze rzadza ;)
-
Tomash - 12-10-2005
Pierolona poprawnośc polityczna :/ niech w nastepnej części Krzyś będzie czarny, a w jeszcze następnej zrobia z nieo geja
-
KubusPuchatek - 12-10-2005
Pff ... takiego "Kubusia Puchatka" to tylko zaorac w trybie natychmiastowym , bo co to za Puchatek bez Krzysia :/
-
Tuomasss - 12-10-2005
Co się dzieje kurcze?! Jak to tak? I niech jeszcze ta dziewczynka będzie muzułmanką żeby nie urazić wyznawców Allaha! Z Kłapouszka może zrobią Żyda a z Kubusia Dalaj Lame? Królik będzie republikaninem, a Prosiaczek demokratą?! Takim działaniom mówimy stanowcze i zdeczdowane NIE! :/ Niech się zaorają z tą swoją polityczną poprawnością! Wara im od Kubusia! Strach pomyśleć co będzie dalej: Muminki? Pszczółka Maja? Gumisie? Smurfy?
-
Krzychun - 12-10-2005
Smerfy to true forest-pagan,dzadza se rade
-
Blood - 12-10-2005
Tylko nie Muminki
Kubus mi wisi, bo jakos nigdy nie darzylam go wielka sympatia
-
KubusPuchatek - 12-10-2005
Cytat:Kubus mi wisi, bo jakos nigdy nie darzylam go wielka sympatia
Giń !
-
Donkamillo - 12-10-2005
Tuomasss napisał(a):Co się dzieje kurcze?! Jak to tak? I niech jeszcze ta dziewczynka będzie muzułmanką żeby nie urazić wyznawców Allaha! Z Kłapouszka może zrobią Żyda a z Kubusia Dalaj Lame? Królik będzie republikaninem, a Prosiaczek demokratą?! Takim działaniom mówimy stanowcze i zdeczdowane NIE! :/ Niech się zaorają z tą swoją polityczną poprawnością! Wara im od Kubusia! Strach pomyśleć co będzie dalej: Muminki? Pszczółka Maja? Gumisie? Smurfy?
Czyli nawalanie na ekranie bedzie.

kazdy wyznaje inna religie i inna polityka sie kieruje
Ciekawe jaki scenariusz... (yeah wojna religijna w kreskówce )[joke]
-
Blood - 12-10-2005
KubusPuchatek napisał(a):Cytat:Kubus mi wisi, bo jakos nigdy nie darzylam go wielka sympatia
Giń ! 
Nie moja wina, ze nie przepadalam za zoltym miskiem w czerwonej koszulce na dodatek z nadwaga
Nie no... wybaczcie... moze kiedys uzupelnie braki <;
Za to Klapoucha mi bylo zal zawsze ); Biedactwo moje
-
Tomash - 12-10-2005
Puchatek jest trv, chleje miód pitny

W sumie "KB" był pierwszą książką jaką przeczytałem :]
-
Beast King - 12-10-2005
Co do za bzdury do kurvy nędzy?

Normalnie żal dupę ściska
Tuomasss napisał(a):Co się dzieje kurcze?! Jak to tak? I niech jeszcze ta dziewczynka będzie muzułmanką żeby nie urazić wyznawców Allaha! Z Kłapouszka może zrobią Żyda a z Kubusia Dalaj Lame? Królik będzie republikaninem, a Prosiaczek demokratą?! Takim działaniom mówimy stanowcze i zdeczdowane NIE! :/ Niech się zaorają z tą swoją polityczną poprawnością! Wara im od Kubusia! Strach pomyśleć co będzie dalej: Muminki? Pszczółka Maja? Gumisie? Smurfy?
Z ust mi to wyjąłeś, brzydko mówiąc. Chciałbym tylko zauważyć, że ta poprawność polityczna w tym wypadku to i tak psu w dupę, bo Kubuś Puchatek jest skierowany przede wszystkim do małych dzieci. A co je może ona obchodzić
-
Rumian - 12-10-2005
Krzychun napisał(a):Smerfy to true forest-pagan,dzadza se rade

dobrze prawisz

-
Jałokim - 12-12-2005
możę gdyby ta dziewczynka była homoseksualną czarną żydówką z meksyku to kreskówka byłaby jescze bardziej poprawna politycznie
-
Beast King - 12-12-2005
A na koniec i tak okaże się, że to Krzyś po operacji.
-
Acrid - 12-12-2005
Walil pies jaka postac w ktorej bajce, tu raczej chodzi o sam fakt, ze poprawnosc polityczna trafila JUZ do kreskowek.
To niestety nie ten temat (bo taki juz istnieje), ale:
"Merry Christmas" - "Wesołych Świąt Bożego Narodzenia" czy tylko oględnie "Wesołych Świąt"?
Nad dylematem, jak składać życzenia świąteczne zgodnie z wymogami poprawności politycznej, aby nie narazić się na krytykę, od kliku lat zastanawiają się również w Białym Domu w Waszyngtonie
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3060579.html
Padaka ;)