Forum Rockmetalshop
Pearl Jam - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Pearl Jam (/thread-pearl-jam)

Strony: 1 2 3 4

Pearl Jam - goofi - 06-12-2005

Co o nich myslicie, czy podoba wam sie muzyka PJ? Ja osobiscie ich kocham ( mam ich wszystkie albumy itp. Wink )

- Pearl - 06-12-2005

Zespół taki sobie, aczkolwiek lubię czasem posłuchać. W sumie nie znam zbyt dużo ich piosenek Wink Pamiętam tylko, że podobała mi się płyta "Ten" i kocham z tej płyty piosenkę "Alive". Zajebista. Wokalista ma fajny głos, szkoda tylko, że ściął włosy Tongue Laughing Chyba najwyższa pora bardziej się zagłębić w ich twórczość. Goofi jakie płyty najbardziej polecasz? Lub piosenki? Rolleyes

- Tomash - 06-12-2005

Pearl Jam to jeden z tych zespołów, których nie słucham, ale z chęcią poszedłbym na koncert Big Grin

Re: Pearl Jam - Ryhtyk - 06-12-2005

Mistrzostwo świata, uwielbiam szczególnie kawałki "Last Kiss","Do the Evolution", "Who You Are". Inspiracja dla rzeszy innych kapel.

- Scully - 06-12-2005

Pod koniec gimnazjum tego słuchałam z wielkim zacięciem, płyty Ten i Vitalogy to już klasyka na półce, a takie ballady jak Last Kiss i polowanie na singiel... niezapomniane Smile

- goofi - 06-12-2005

Pearl napisał(a):Zespół taki sobie, aczkolwiek lubię czasem posłuchać. W sumie nie znam zbyt dużo ich piosenek Wink Pamiętam tylko, że podobała mi się płyta "Ten" i kocham z tej płyty piosenkę "Alive". Zajebista. Wokalista ma fajny głos, szkoda tylko, że ściął włosy Tongue Laughing Chyba najwyższa pora bardziej się zagłębić w ich twórczość. Goofi jakie płyty najbardziej polecasz? Lub piosenki? Rolleyes

moja ulubiona plytka to vitalogy ale jesli mam ci tak na poczatek polecic to zdecydowanie yield i vs Tongue Tongue

- Pearl - 06-12-2005

Dzięki Smile Heh, teraz akcja zdobyć te płyty Wink Albo ściągnąć z neta... Może po przesłuchaniu napiszę coś jeszcze Smile

- Kamael - 06-12-2005

Uwielbiam, ale od bardzo dawna nie słuchałem... Muszę to chyba nadrobić, bo "Ten" (najlepszy album moim zdaniem), "Vitalogy", "No Code", czy "Yield" są po prostu świetne. Wokal fantastyczny moim zdaniem i to największa zaleta muzyki PJ. Bardzo niespodobała mi się za to płyta "Riot Act", to już nie to samo, co poprzednie.

- goofi - 06-12-2005

jesli chodzi o riot act to ja mialam taka akcje ze na poczatku nie zabardzo mi sie podobala ale tak przy piatym przesluchaniu odkrylam w niej subliminal verses (hehehe Tongue ) w obecnej chwili moge powiedziec ze riot act podoba mi sie Tongue

- ReTuRn - 06-12-2005

Mam dwie pierwsze plyty i jestem bardzo zadowolony. MAja swoisty styl, umieja zagrac ciekawe ballady, jak i z pomyslem ostrzejsze kawalki.

- XdkyX - 06-12-2005

"Crazy Mary", "Jeremy" i "Black" - szczegolnie koncowka "black"......Sad

- Sabelle - 07-23-2005

Są niesamowici... Uwielbiam ich. "Ten" jest po prostu mistrzowskie... Szkoda, że już nikt tak nie tworzy (może są tacy co prubują...). Ciągle mam i zdzieram na wieżyczce i płytki. "Jeremmy", "Evenflow", "Alive" są niezawodne... Gdy mam wszystkiego dość puszczam na cały rydul i wszystko inne znika.....

pozdrawiam,
Sabelle

- goofi - 07-26-2005

Sabelle napisał(a):Są niesamowici... Uwielbiam ich. "Ten" jest po prostu mistrzowskie... Szkoda, że już nikt tak nie tworzy (może są tacy co prubują...). Ciągle mam i zdzieram na wieżyczce i płytki. "Jeremmy", "Evenflow", "Alive" są niezawodne... Gdy mam wszystkiego dość puszczam na cały rydul i wszystko inne znika.....

pozdrawiam,
Sabelle

Nie zebym sie czepiala ale Jeremy a nie Jeremmy Tongue (tak na przyszlosc bo widze ze we wszystkich postach piszesz Jeremmy ) Smile

- Sabelle - 07-26-2005

,,,,PROSZĘ O WYBACZENIE...:)( :oops: )

- duff_wife - 07-27-2005

Bardzo fajny zespolik... Wink
Even Flow bardzo mi przypadła do gustu....Wink