Forum Rockmetalshop
Konkwista 88 - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Konkwista 88 (/thread-konkwista-88)

Strony: 1 2 3

Konkwista 88 - Niklot - 07-24-2006

Czyli potężny kop skierowany prosto w dupsko zdrajców rasy i narodu. Graveland, K88 i Honor to polski top wsrod zespolow WP/RAC. Spójrzcie w teksty i dostrzezcie głębokie, ponadczasowe przesłanie jakie ze sobą niosą. Mad

Ktoś zna?

- KelThuz - 07-25-2006

zawsze ceniłem wyżej HONOR i LEGION. K88 w sumie od Break The Chains łoi potężnie, ale co z tego, skoro to ripoff z 1125?

- fetus - 07-25-2006

uffff posrałem się z wrażenia nad głębokością i przesłaniem tekstów rzeczywiście...

- wunderwaffe - 07-25-2006

fetus napisał(a):uffff posrałem się z wrażenia nad głębokością i przesłaniem tekstów rzeczywiście...
Konkwista spójrz śmierci w oczy
Konkwista walcz albo zgiń!
Mad

- Niklot - 07-25-2006

KelThuz napisał(a):zawsze ceniłem wyżej HONOR i LEGION. K88 w sumie od Break The Chains łoi potężnie
Jedyne, co można K88 zarzucić to to, że ma masakrycznie ugrzecznione kawałki przez co nie mają takiej siły przekazu jak np. wspomniany przez Ciebie Honor.
Cytat: ale co z tego, skoro to ripoff z 1125?
Nie bardzo jestem zaznajomiona z internetową nowomową, przez co nie do konca rozumiem dalsza czesc Twojego postu Smile
fetus napisał(a):uffff posrałem się z wrażenia nad głębokością i przesłaniem tekstów rzeczywiście...
Jeżeli dla ciebie miłość do ojczyzny i walka o jej emancypację nie są wartościami najświętszymi, to mogę ci tylko współczuć takiego upośledzenia.

- Nikodem15 - 07-25-2006

KelThuz napisał(a):zawsze ceniłem wyżej HONOR i LEGION. K88 w sumie od Break The Chains łoi potężnie, ale co z tego, skoro to ripoff z 1125?
Tak sądzisz? Być może, ale 1125 to kapela o pzesłaniu antagonistycznym wobec poglądów głoszonych przez K88, więc dziwiłbym się, gdyby Konkwiściaki się na nich wzorowali.

Czasem sobie posłucham czegoś ze składanki Biały honor biała duma cz. 2 z nowymi (lepszymi o niebo) wersjami starych utworów, ale tylko ze względu na muzykę, bo teksty są dla mnie nie do zaakceptowania.

- Niklot - 07-25-2006

Nikodem15 napisał(a):teksty są dla mnie nie do zaakceptowania.
dlaczego?

- Tomash - 07-25-2006

Nikodem15 napisał(a):
KelThuz napisał(a):zawsze ceniłem wyżej HONOR i LEGION. K88 w sumie od Break The Chains łoi potężnie, ale co z tego, skoro to ripoff z 1125?
Tak sądzisz? Być może, ale 1125 to kapela o pzesłaniu antagonistycznym wobec poglądów głoszonych przez K88, więc dziwiłbym się, gdyby Konkwiściaki się na nich wzorowali.

Muzycznie czemu nie?

- fetus - 07-25-2006

Cytat:Jeżeli dla ciebie miłość do ojczyzny i walka o jej emancypację nie są wartościami najświętszymi, to mogę ci tylko współczuć takiego upośledzenia.
...nadal sram w gacie z miłości do ojczyzny a zdrowa kupa i prawidłowe odźywianie jest dla mnie najświętszą wartością... tak mi dopoóż buk[/quote]

- IstnyKurwaRomantyk - 07-25-2006

Baranki Boze i Deportacja 68 maja lepsze teksty

Re: Konkwista 88 - hegemon88 - 07-25-2006

Niklot napisał(a):Czyli potężny kop skierowany prosto w dupsko zdrajców rasy i narodu.

Slava bialy bracie. Jak dla mnie wspanialy zespol, od strony ideolo zajebiste teksty.

88/10

Nie inaczej!

- Nikodem15 - 07-25-2006

Tak, zwłaszcza "Moja idea albo "Walcz". Big Grin Big Grin

Re: Konkwista 88 - Niklot - 07-25-2006

hegemon88 napisał(a):
Niklot napisał(a):Czyli potężny kop skierowany prosto w dupsko zdrajców rasy i narodu.

Slava bialy bracie. Jak dla mnie wspanialy zespol, od strony ideolo zajebiste teksty.

88/10

Nie inaczej!
Czy ja gdzieś użyłam czasownika w formie męskiej? Wink Więc nie brat, tylko siostra.

Ostatnio dorwałam "Ziemię Wiecznych Prawd" Olafa Jasińskiego i Adama Bartnikiewicza... Sława...

- Goldie - 07-27-2006

przesłuchałem, bo mam kumpla, który wręcz ubóstwia tą grupę, ale mnie to nie zachwyciło, nie moje klimaty Wink a ideologie mnie nie obchodzą Big Grin

- Valhalla - 07-28-2006

o Big Grin Bardzo lubie K88, jakos w wiekszym stopniu przmawia do mnie niz legion, honor czy chocby ekspansja. I Contra Boys tez dobre Big Grin
nie padniemy na kolana.. Big Grin