Stretch Armstrong -
XdkyX - 10-24-2006
Krotka pilka:
wyjebisty energetyczny hardcore po linii Endstand, Champion, Comeback Kid, Misconduct. Wpierdalaja mnie w ziemie.
5 plyt:

Compassion Fills The Void Solid State

Rituals Of Life

A Revolution Transmission

Engage

Free At Last
http://www.stretcharmstrong.net/
http://www.myspace.com/stretcharmstrong
-
balzac - 10-24-2006
Ogólnie mówiąc nie lubię zbytnio 'Twoich kapel', gdyż naturalnie wolę KSU i jabole

.
Jednak ta kapelka mi się spodobała, co nawet mnie zaskoczyło. Zastrzeżenia mogę mieć jedynie co do wokalu, poprostu nie przepadam za takim typem głosu, ale w HC taki wokal to chyba normalny, co?
Te 4 kawałki z myspace, muzycznie są na równym, bardzo dobrym poziomie

.
Oceniam to pozytywnie, ale do samego gatunku to się całkiem nie przekonam

.
-
Dżemik - 10-24-2006
A ja po przesluchaniu Faces oceniam bardzo niepozytywnie. Lekkie, plaskie i slodkie to niczym kalifornijski punk. Pierwszy raz slysze w hardkurze czysty wokal.
-
XdkyX - 10-24-2006
to sobie obciagnij "the sound of names dropping" czy "for the record"
-
Książę 2 - 10-25-2006
No, porównania do Championa są chyba trochę za daleko posunięte. Jakieś to takie za bardzo... przebojowe. Poza tym nazwa kapeli to Stretch Arm Strong.
-
Dżemik - 10-27-2006
XdkyX napisał(a):to sobie obciagnij "the sound of names dropping" czy "for the record"
For The Record troszku lepsze, ale tez szalu nie ma. Blizej mi jednak do HC pokroju Hatebreed. (
http://www.myspace.com/hatebreed jesli ktos chcialby posluchac)
-
XdkyX - 10-27-2006
hshahahahhaha hatebreed jest smieszny muahahah
-
Dżemik - 10-27-2006
Hm? Dlaczego?
-
XdkyX - 10-27-2006
idiotyczne teksty idiotyczny imidz. takie dresy tylko ze hardkoru im sie zachcialo grac. moze na innych plytach prezentujo co innego ale na rise of brutality tacy so
-
Dżemik - 10-28-2006
Jedna z najwiekszych kapel HC nazywasz 'dresami ktorym zachcialo sie grac hardkor'?

Nie wiem czego chcesz od ich imidzu. Chyba, ze po prostu bardziej gustujesz w tym calym emo hardcore anizeli w zespolach typu Sick Of It All.
-
XdkyX - 10-28-2006
jedna z najwiekszych kapel w historii hc? dobry dzolk. sa nudni i ciagle graja na jedno kopyto. dobrze ze ruszyles temat Sick Of It All, bo Ci akurat spuszczaja srogi wpierdol (chociazby na Built To Last). co do emo hardkoru nie wiem o czym mowisz, to sie raczej nazywa oldschool i poprostu nowa szkola. i tak zdecydowanie wole ta nowa. co do starego grania to podchodzi mi wlasnie Sick Of It All, Skarhead, Guerilla Buiscits, Bane - kazda z tych kapel prezentuje poziom o niebo wyzszy od prymitywow z hatebreed
-
Dżemik - 10-28-2006
XdkyX napisał(a):jedna z najwiekszych kapel w historii hc? dobry dzolk.
Z pewnoscia najbardziej sie wybili. Nie znam innej kapeli HC, ktora koncertowalaby z Slayerem, tudziez jakims innym zespolem tej klasy.
Cytat:co do emo hardkoru nie wiem o czym mowisz,
Jeblo mi sie. Chodzilo mi o screamo.
Cytat:Sick Of It All, Skarhead, Guerilla Buiscits, Bane - kazda z tych kapel prezentuje poziom o niebo wyzszy od prymitywow z hatebreed
W takim razie piramidka powinna wygladac w ten sposob: SOIA,S,GB,B>Hatebreed>>>Stretch Arm Strong.
-
XdkyX - 10-28-2006
wiesz strecza raczej nie mozna porownywac do reszty bo oni grajo zupelnie inno szkole hardkoru. jak juz cos to mozesz ich wlasnie porownywac do endstandu czy championa, ew. misconduct