Forum Rockmetalshop
RISE AGAINST - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: RISE AGAINST (/thread-rise-against)

RISE AGAINST - whatsername - 04-16-2005

Co o nich sądzicie ?? (Mam nadzieję , że nie było o nich tematu.... Laughing ) Ja ich uwielbiam Tongue Swing life away mogłabym słuchać 24/7.......lekkie spaczenie Tongue

- XdkyX - 04-17-2005

ostatnio ich odkrylem - miazdza mnie poprostu wbijaja w ziemie - tekst z "black masks & gasoline" jest swietny.... wogole mocarna kapela Smile

Hmmm - [ majin_vejita ] - 05-24-2005

Pierwszy raz z 'Rise Against' zetknalem sie kilka miesiecy temu przez zwykly przypadek [ kumpel dal mi filmik z podkladem tego wlasnie zespolu ]. Slucham ich wiec od niedawna ale juz zdazylem sie 'zabujac' w chlopakach z Chicago.

Napewno kazdy z was, kto slyszal 'Rise against', zwrocil uwage na glos Tima - najbardziej podoba mi sie jego lekka chrypka [ potezne ma chlopak gardlo ]. Mimo tego, ze moim zdaniem, 'darcie sie' wychodzi wokaliscie najlepiej, to spokojne balladki tez sa piekne [ przykladem moze tu byc 'Swing life away' ]

Ciekawa rzecza jest, ze grupa sklada sie z czterech czlonkow, z ktorych az trzech udziela sie wokalnie [ mozecie to uslyszec w piosenkach 'Tip the scales' czy chocby w "Anywhere but here' ]

Jak narazie chlopcy maja na swoim koncie trzy plytki z czego najbardziej podoba mi sie krazek 'The siren song of counter culture' [ plyta dla mnie swietna zarowno pod wzgledem muzycznym jak i pod wzgledem tekstowym ]. Warto takze powiedziec, ze wszystkie trzy plyty roznia sie miedzy soba wiec nuda przy sluchaniu ich piosenkek wam nie grozi [ rzecz gustu oczywiscie ].

Ogolnie po przesluchaniu kilku kawalkow moge smialo powiedziec, ze jest to jeden z lepszych zespolow grajacych hardcore [ jak na moj gust to wymiataja lepiej niz 'A fire inside' ].

P.S - Jak ktos chce to moge przeslac kilka piosenek przez gg [ piszcie na PM ] ...

- XdkyX - 05-25-2005

sa swietni, strasznie przywodza mi na mysl "strike anywhere"

- whatsername - 05-25-2005

Like the angel , Halfway there , Give it all . Kocham ten zespół ........... 8)

- Ryhtyk - 06-07-2005

Jestem tu nowy, szczerze mówiąc, to trafiłem tu przypadkowo, ale zobaczyłem temat o mojej ulubionej kapeli, więc postanowiłem coś napisać ;]. Pisałem e-mail'a do Tim'a żeby pomyśleli nad przyjazdem do polski ;>. Ale nvm, przejdźmy do samego zespołu, cóż, poznałem ich chyba w 2002 roku, o ile się nie mylę, dostałem w swoje łapska Unraveling, i się zakochałem, "Everchanging" "Six ways til' sunday" albo "Fainst Resemblance" chociażby dla tych piosenek warto kupić krążek!. Ogólnie ocena 8/10, następnie (IMO najlepsza jak narazie)Revolutions Per Minute, to co Tim, Brandon, Joe i Chris, zrobili na tej płycie (przszli moje najśmielsz oczekiwania) zasługuje na podziw, 3/4 to piosenki na 9,10 tj. "Broken English" "Black Masks and Gasoline", "Voices off Camera" czy chociażby "Blood-Red, White and Blue" świetne utwory, a to tylko wierzchołek góry lodowej Wink. No i w końcu rok 2004, najpierw usłyszałem "Paper Wings" w B3, i zamówiłem "Siren song of counter culture", świetna płyta szczególnie utwór wyżej wymieniony, a także "Life less frightening", "Rumors of my demise have been greatly exaggerated" czy chociażby "Dancing for Rain" świetne utwóry, naprawdę polecam zapoznać się z tym zespołem, a i na żywo dają świetne show, tak się składa że moja ciotka mieszka w Chicago, i mój brat wziął mnie na ich koncert, coś nie samowitego, Tim ma świetny kontakt z publicznością, takie motywy jak: dawanie mikrofonu ludziom, albo inne akcje świetna sprawa czuć energię. Mam nadzieję że będę miał jeszcze okazję być na ich koncercie.
Głownie szanuję ich tak ze względu za teksty, które swoją drogą są genialne. (czyt. chociażby Paper Wings)

- XdkyX - 05-21-2006

nowa plyta "The sufferer & the witness" - czysta miazga, wlasnie przesluchuje. kladzie na lopatki "siren song for the counter culture" i rozpierdziela "revolutions per minute". zajefajowa

- Kubuś - 07-17-2006

świetny zespół... Generation Lost, State Of The Union, Life Less Frightening... Cuś pięknego Big Grin

- Ryhtyk - 07-20-2006

The Sufferer and The Witness.. hmm, prawdopodobnie najlepszy jak dotąd krążek,albo przynajmniej tak dobry ja "Revolutions Per Minute" takie utwory jak "Survive" , "Chamber the Cartridge" czy "Prayer of Refugee", zamiatają odpowiednio. 8)

- yaiez - 05-18-2007

Po prostu brak słów Smile uwielbiam ich, są genialni zwłaszcza ten czasem załamujący się głos tima.

- Lagash - 08-08-2007

O taaak Wink zajefajna kapela ;D

A ja po prostu uwielbiam Prayer of the Refugee i Dancing For Rain Wink

ale wszystkie utwory rulez ;D

- Ignition - 09-01-2007

Uwielbiam ich ;) Dowiedziałam się o nich ponad rok temu na forum wegetarian, jako że wszyscy członkowie zespołu to wegetarianie lub weganie(np. Tim ;)), co jest kolejnym powodem, by ich uwielbiać.

Pochwalę się, że widziałam ich niedawno na żywo... Ten koncert to było coś po prostu pięknego. Niesamowita energia, ogólna ekstaza, każdy utwór wydawał się punktem kulminacyjnym, szczytem emocji ;)Nie mogę się doczekać koncertu w Polsce - na pewno będę, jeśli przyjadą.

Bardzo podobają mi się ich teksty. Niektóre fragmenty wiele dla mnie znaczą, ale bywają i bezsensowne kawałki :p Podobnie jest z głosem Tima - na ogół z radością się go słucha, ale czasem śpiewa za wysoko bądź po prostu kiepsko.

Ostatni album jest genialny. Oby tak dalej. Tylko błagam, nie zeszmaćcie się :p

pozdrawiam

- IstnyKurwaRomantyk - 01-14-2008

Lagash napisał(a):Prayer of the Refugee

utwor dnia