Forum Rockmetalshop
Whitesnake - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Whitesnake (/thread-whitesnake)

Strony: 1 2

Whitesnake - Krzychun - 04-15-2006

A co sadzcie o tym zespole? Dla mnie wymiataja a Coverdale to jeden z lepszych wokalistow ever.

- de7th - 04-15-2006

Jeden z nielicznych popmetalowych zespołów, jakie bardzo lubię. Kawałki takie, jak Fool For Your Loving czy Is This Love to już chyba klasyka rocka.

- KubusPuchatek - 04-15-2006

Nie bardzo za nimi przepadam. Faktycznie, wokal Coverdale'a jest świetny, ale ja zdecydowanie wolę sobie posłuchać płyty nagranej z Pagem niż doknań jego macierzystej grupy. Chociaż płyty "Whitesnake" mogę od czasu do czasu posłuchać - byle nie za często, bo faktycznie uwielbiam np. "Is This Love" albo cover nagrany przez naszą kochaną Mandarynę, "Here I Go Again"
Cytat:Jeden z nielicznych popmetalowych zespołów
Ke ? Zawsze myślałem, że oni grają coś w stylu hard rocka ; )

- Krzychun - 04-15-2006

KubusPuchatek napisał(a):
Cytat:Jeden z nielicznych popmetalowych zespołów
Ke ? Zawsze myślałem, że oni grają coś w stylu hard rocka ; )

Moze miał na mysli glam-rockSmile

A cover Mandaryny rzadzi!!!

- franek - 04-15-2006

znam tylko ich najslynniejsze kawalki, z czego najbardziej lubie wlasnie "is this love", lecz jakos nigdy specjalnie mnie interesowali

- Tomash - 04-15-2006

Ludzie nie dobijajcie. Słychać że nie słyszeliście NIC sprzed płyty "1987" Mad w okresie gry grali tam Lord i Paice była to jedna z najlepszych blues rockowych kapel.

- buubi - 04-15-2006

Tomash napisał(a):Ludzie nie dobijajcie. Słychać że nie słyszeliście NIC sprzed płyty "1987" Mad w okresie gry grali tam Lord i Paice była to jedna z najlepszych blues rockowych kapel.

Dokładnie. Wcześniej grali typową zajefajną purplowsko-rainbowowską muze, oczywiście na własną modłę. Potem, jak dla mnie, stali się już mniej interesującą, ot jedną z wielu hardrockowych kapel ze swietnymi instrumentalistami ale nie majacej do zaproponowania nic prócz słodkich melodyjek Wink

- KubusPuchatek - 04-15-2006

Cytat:Ludzie nie dobijajcie. Słychać że nie słyszeliście NIC sprzed płyty "1987" w okresie gry grali tam Lord i Paice była to jedna z najlepszych blues rockowych kapel.
Faktycznie, ja przyznaję się bez bicia, że innych płyt Whitesnake nie słyszałem, a te które udało mi się gdzieś zasłyszeć nie zachęciły mnie dostatecznie by zapoznać się z resztą twórczości tegoż zespołu. No, ale skoro tak wychwalasz to co polecasz na początek ?

- Tomash - 04-16-2006

sorry ze dopiero teraz, pozno wróciłem wczoraj...

Najlepiej koncertówke "Live in the heart of the city", ajak kto ma uraz do albumów z oklaskami to "Ready and willing" lub "Saints and sinners". A najlepiej to ruszyć tylną część ciała do najbliższego mediomarktosaturna i se kupić składanke "The early years" za 20 zeta Big Grin

- Masterton - 02-11-2007

Świetny zespół! David Coverdale pomimo swego lekko posuniętego już wieku potrafi zrobić na prawdę niezłe show i świadczyć może o tym DVD pt. "Live In The Still Of The Night". Polecam!

- Krzychun - 02-13-2007

4 nowe kawałki to kawał dobrego grania.Nie ma co prawda powrotu do blues-rocka,ale jest hard rock w starym dobrym stylu. Najlepszy to "If You Want Me" genialny kawalek w stylu "Still Of The Night" czy "Burn".Bardzo ładnie wyszla im tez balladka "All I Want Is You",cos na miare "Looking for love".

- Corpseone - 04-21-2007

Whitesnake to świetny zespół, płyty z lat 80 są świetne. Ładniejsze melodie w ich wykonaniu również robią bardzo dobre wrażenie np takie Is This Love, które jest jednym z moich ulubionych hitów lat osiemdziesiątych. Przeraziłem się o gusta gości z Whitesnake, gdy niejaka Mandaryna rozgłaszała, że jej wykonanie Here I Go Again bardzo się podoba gościom z Whitesnake i wyrazili oni zgodę na coverowanie, w wywiadzie w Mystc Arcie przeczytałem jednak, że oni o tym nie mieli pojęcia, że ktoś ich przerabia na dance więc jest ok ;]

Whitesnake - demar - 04-21-2007

Whitesnake to swietna kapela a glos Coverdale'a mowi sam za siebie 8)

- Krzychun - 09-13-2007

http://www.roadrunnerrecords.com/blabbermouth.net/news.aspx?mode=Article&newsitemID=80676

\m/

- Prisca - 09-13-2007

Jak dla mnie świetny zespół, cholera przy kawałku You're Gona Break My Heart Again odpływam.

Z resztą ostatnio nie mogę się od nich oderwać, słucham nałogowo.