Forum Rockmetalshop
Radiohead - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Radiohead (/thread-radiohead--1741)

Strony: 1 2

Radiohead - Kaktus. - 04-10-2005

co sądzicie o tej kapeli??
ktoś kiedyś stwierdził żę radiohead jest idealny do dołowania się i chyba cos w tym jest
jak dla mnie mają pare dobrych kawałków
Creep, Pyramid Song, Knives Out, Blow Out, Paranoid Android, Karma Police

- gabrysia - 04-10-2005

Bardzo lubię Smile Dwie według mnie najfajniejsze płyty to "The Bends" i "OK Computer" oczywiście Wink Lubię się czasem podołować Smile

- seelenleib - 04-10-2005

ja mam tylko Kid A i Amnesiac... obie z jednej sesji tak ze moze malo reprezentatywne ale
Ok Computer raz sluchalem i nie powiem zeby duzo lepszy o tamych dwoch.
pamietam ze jak wyszly strasznie mi sie podobaly i sluchalem na okraglo a od tamtego czasu wrocilem do nich moze ze 2 razy...
ale ogolnie zespol na plus Smile
emo, czyli egzotyka, marzenia, onanizm Laughing

- Kamael - 04-11-2005

Jak na razie znam ich bardzo mało, a myślę, że warto byłoby się zagłębić w ich twórczość, bo muzyka zrobiła na mnie bardzo pozytywne wrażenie. Znam tylko jakieś wyrywkowe utwory z "Hail To The Thief" i "Ok Computer". Do gustu przypadła mi głównie "Karma Police", poza tym spodobał mi się utwór "Creep".
Kiedy zapoznam się dokładniej będę mógł powiedzieć coś więcej.

- Tomas - 04-11-2005

Mi się najbardziej podoba No suprises.Fajny teledysk... Big Grin

- Tabitha - 04-11-2005

Lubię radiohead. Pierwszą ich piosenką którą usłyszałam było 'Creep' i jest to jedna z moich ulubionych.

- Miriam - 04-19-2005

Kilka dni temu kolega pożyczył mi płytę z ich nagraniami. Jak do tej pory jest nieźle. Zdążyłam przesłuchać "Hail To The Thief". Z tego albumu do gustu najbardziej przypadły mi utwory "Sail To The Moon", "Where I End And You Begin", "Suck Young Blood" i "I Will". W tej muzyce słychać echa Pink Floyd. Cała płyta tworzy interesującą, zróżnicowaną całość. Warto posłuchać.

- sikacz - 05-11-2005

Słyszałem tylko w skate filmie kawalek KArma Police i jeeest dooobry :]

- Emma - 06-09-2005

kiedys ktos mnie zarazil tym zespolem i zostalo do dzis
;]
na chmurne nastroje

- Jaga - 06-09-2005

osobiście przepadam za "vanilla sky", reszta troche w tyle, no moze jeszcze postawię na równi "creep".
kapela idealna na chmury za oknem i w głowie

- Emma - 06-10-2005

creep super jest

- Vlkodlak - 06-10-2005

ja pierwszy usłyszałam Creep i przypadło mi bardzo do gustu. Bardzo lubię też kawałki Karma Police i Paranoid Android. W sam raz do dołowania się, faktycznie :] Ale całej płyty ich jeszcze nie słyszałam..

- Asymii - 08-09-2005

Radiohead graja specyficzny rodzaj rock'a, ktory trudno znalesc w innych zespolach. Przy niektorych nr mozna sie super powyglupiac. Czytalam kilka ich wywiadow i podoba mi sie podejscie wokalisty do muzyki. Widzialam tez jak swiruje na koncercie, dobre widowisko.

- franek - 11-12-2005

A ja się za cholerę właśnie się do Radiohead nie mogę przekonać. Denerwuje mnie maniera głosu Yorke'a. Ani "Kid A", ani "Amnesiac", ani nawet "OK Computer", pomimo tylu entuzjastycznych recenzji i wychwalania przez prawie wszystkich zespołu pod niebiosa. Chyba za trudna muzyka dla mnie, może za kilka lat spodobają mi się...

- buubi - 11-12-2005

Przy "Creep" za czasów studenckich demolowalismy spojeni moją chałupę Smile Za to później uslyszawszy OK Computer lekko oniemiałem wielością płaszczyzn jaką ten podejrzewany przeze mnie o brit-popowość zespół mnie zaskoczył. Niestety potem już było słabiej i kolejne płyty już nie za bardzo mi siadły. Ale "Creep" to dla mnie (i wielu moich znajomych od jednej butelki) swego rodzaju symbol a "OK Computer" to płyta przełomowa w połowie drogi między Nevermind Nirvany a Elephant White Stripesów