U2 -
velvetova - 04-10-2005
ich nie trzeba przedstawiac...co sadzicie o grupie ich tworczosci oraz o poczynaniach charytatywnych Bono???jakie sa wasze ulubione piosenki lub plyty??
Jestem ich wielkim fanem a do moich ulubionych piosenek zaliczam: "Sunday bloody sunday" "New years day"(jak wiemy piosenka dedykowana Polakom) "Pride(in the name of love)"...Bono jest wspanialym wokalista i moim zdaniem bardzo dobrze ze sie wlancza w rozne akcje charytatywne...
-
gabrysia - 04-10-2005
Kocham, kocham, kocham U2

Ulubiona piosenka? Hmm... Chyba "One". Najnowsza płyta jak dla mnie jest genialna. Ma swój klimat. No i Bono... Świetny wokalista i świetny człowiek. Stawiam im 6+
-
Kamael - 04-10-2005
W całości znam jedynie płytę "All That You Can't Leave Behind" i bardzo lubię do niej wracać. Szczególnie przypadł mi do gustu uwtór "Walk On".
Poza tym znam jedynie różne pojedyncze utwory, bardzo lubię "New Years Day", "Sunday Bloody Sunday", pamiętam, że podobał mi się też utwór do filmu "Gangi Nowego Jorku", ale nie jestem w stanie przypomnieć sobie tytułu (może taki jak film? nie wiem).
Ogólnie Bono i wszystko co robi bardzo szanuję i doceniam.
-
Tomash - 04-10-2005
Stare kawałki i płyty są jak najbardziej ok, ale po "Achtung baby" równia pochyła niestety :? no może pprzednia płyta nie była zła...ale wszystkie albumy w momencie wydania dostają maksymalne noty, a za pare lat ci sami recenzeni w różnych przekrojowych artykułach jadą po nich jak po łysych kobyłach, no ale wiadomo kto wydaje U2

a Bono... może i wielki człowiek, ale w ostatnich dniach wykazał się debilizmem o niespotykanym natężeniu, mówiąc że Jan Paweł II był Włochem :?
-
velvetova - 04-10-2005
Tomash napisał(a):Stare kawałki i płyty są jak najbardziej ok, ale po "Achtung baby" równia pochyła niestety :? no może pprzednia płyta nie była zła...ale wszystkie albumy w momencie wydania dostają maksymalne noty, a za pare lat ci sami recenzeni w różnych przekrojowych artykułach jadą po nich jak po łysych kobyłach, no ale wiadomo kto wydaje U2
a Bono... może i wielki człowiek, ale w ostatnich dniach wykazał się debilizmem o niespotykanym natężeniu, mówiąc że Jan Paweł II był Włochem :?
hmmmm...daje mi sie ze ich nowy albym jest fantastyczny...stary dobry U2...a co debilizmu...slyszalam o tej wpadce...Bono na koncercie wspominal o jego sporkaniu z papiezem i palnal takie cos...no coz...kazdemu sie zdazy.... :?
Re: U2 -
Dżemik - 04-10-2005
velvetova napisał(a):"New years day"(jak wiemy piosenka dedykowana Polakom)
Moze to ktos rozwinac? :]
Do U2 mam stosunek raczej letni.. Toleruje, maja kilka fajnch utworow (nie znam ich nazw jednak), lecz specjalnie za Bono & Co. nie przepadam..
Re: U2 -
velvetova - 04-10-2005
Dżemik napisał(a):velvetova napisał(a):"New years day"(jak wiemy piosenka dedykowana Polakom)
Moze to ktos rozwinac? :]
Utwór "New Year's Day" z albumu "War" jest dedykowany Solidarności i Polakom, którzy cierpieli w czasie stanu wojennego (1981-83). Sam Bono nieraz wspominał, że tekst opowiada o tym, co czuła żona i rodzina Lecha Wałęsy, w czasie gdy on był więziony przez komunistyczne, polskie władze.
"Podświadomie musiałem chyba myśleć o internowanym Lechu Wałęsie, któremu nie pozwalano na widzenia z żoną" - mówi Bono. - "A potem, kiedy już nagralismy utwór ogłoszony, że w Nowy Rok stan wojenny zostanie w Polsce zawieoszony. To naprawdę niesamowite".
-
Frustra - 04-10-2005
w niezwykłych różnościach gatunków muzycznych, których słucham U2 także ma swoje miejsce. Może nie zaszczytne, ale ma

ogólnie to zespół nawet lubię, podoba mi się płyta "All That You Can't Leave Behind", ma kilka naprawdę dobrych pozycji. Ogólnie jednak jako najlepszy "kawałek" zespołu uznaję "New Year's Day"
Hmmm -
[ majin_vejita ] - 05-21-2005
Wiem, ze U2 jest swietnym zespolem ale znam tylko kilka ich piosenek. W najblizszym czasie jednak poszerze chyba swoja poleczke o kilka plytek tego zespolu.
Jesli chodzi o akcje charytatywne to uwazam Bona z wielkiego czlowieka. Wiekszosc gwiazd skupia sie na zarabianiu jak najwekszej ilosci pieniedzy a wokalista U2 wydaje ich sporo na pomoc innym [ pelny szacunek za to ].
Co do wpadki z papiezem - zaloze sie ze mnostwo polakow nie wiedzialo, ze byl nim nasz rodak [ moze to dziwnie brzmi ale takie sa realia niestety ].
Re: Hmmm -
Ryhtyk - 06-12-2005
U2 jako zespół bardzo szanuję, Bono jako człowieka również, naprawdę, może być autorytetem dla wielu ludzi. Co do moich ulubionych piosenek, to zdecydowanie "Sunday bloody sunday", "One", "Walk On", "With or without you", "Beautiful day"... długo by jeszcze wymieniać ;]
-
Scully - 06-12-2005
Kiedyś na urodziny dostałam płytę "POP", na mikołajki swojego czasu "The best of 1990-2000".
Rzadko słucham, nie wiem, czemu rodzina tak się uwzięła na kupowanie mi tego rodzaju płyt, ale kilka kawałków naprawdę mi się spodobało.
-
<:LeXia:> - 07-05-2005
Dzisiaj koncert w Chorzowie!!!
O ile ktos sie wybral niech napisze swoje wrazenia.
-
velvetova - 07-06-2005
wraxenia to w dziale koncerty...
rozumiem ze tez bylas jak tak to napisz w koncertach o swoich wspomnieniach
-
Quostek - 07-14-2005
U2 są autorami najwspanialszego nagrania w historii rocka! Jest nim piosenka "One". Genialna sprawa. 8)
-
sebastian - 07-07-2006
Bardzo lubie U2 Mam wszystkie ich plyty i czesto lubie posluchac .Moje ulubione piosenki to:
Pride
Stay
New years day
Sunday bloody sunday
Vertigo
The fly