Forum Rockmetalshop
Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Koncerty/Festiwale/Zloty Fanów (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-koncerty-festiwale-zloty-fan%C3%B3w)
+--- Wątek: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna (/thread-koncerty-og%C3%B3lnie-sprawa-techniczna)

Strony: 1 2

Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - gabby - 04-09-2005

Nie orientujecie się czasem czy w sektorach bardzo pilnują czy ktoś nie ma aparatu albo kamery ? Question

Chciałabym zabrać kamerę cyfrową do Chorzowa 29 maja i nagrać sobie Nightwish'a wyłącznie, ale nie wiem czy mi tam czasem jej nie zabiorą. :?

THX z góry.

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Annunakki - 04-09-2005

gabby napisał(a):Nie orientujecie się czasem czy w sektorach bardzo pilnują czy ktoś nie ma aparatu albo kamery ? Question

Chciałabym zabrać kamerę cyfrową do Chorzowa 29 maja i nagrać sobie Nightwish'a wyłącznie, ale nie wiem czy mi tam czasem jej nie zabiorą. :?

THX z góry.

na koncertach zgredów jak IM czy Nightwish, to raczej pilnują, ale zawsze możesz przemycić w chlebie - tak zrobił mój kumpel na koncercie Dream Theater i zajebiście potem robił fotki Smile

pytanie offtopowe: byłaś na koncercie w częstochowskim klubie Dast 1 kwietnia z trasy Slay The Weak?

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Frustra - 04-09-2005

gabby napisał(a):nagrać sobie Nightwish'a wyłącznie,

...

nagrać zawsze możesz spróbować, tylko wątpię, żeby jakość obrazu i dźwięku była zadowalająca... chyba że masz poważny sprzęt z porządnym zoomem optycznym, ale to też nie widzę zbytniego sensu.

- Child Of Bodom - 04-09-2005

ku mojemu zaskoczeniu kumpela była na koncercie Nightwisha ... gdzieś poza Polską, nie pamietam dokładnie. supportem była Sonata Arctica. Na sonacie pilnowali jak mogli, a na Nightwishu wszyscy mogli robić normalnie zdjęcia. Ale nie można tego brać za pewniaka, tzn. że będzie tak samo w Polsce. Na ostatnim koncercie Maidenów sprawdzali plecaki w poszukiwaniu sprzętu nagrywającego. aczkolwiek mój kumpel miał ze sobą komóre z opcją nagrywania (tylko dzwieku) i nagrał cały koncert Maiden. myślałam, że jakość będzie żadna, ale jest naprawdę nieźle. Jest tez mozliwość że coś im się nie spodoba i wezmą do depozytu, ale raczej tak robili z pieszczkochami, a nie z komórkami. Ja osobiście nie będę ryzykowała ze wnoszeniem czegokolwiek, bo mi na tym koncercie zależy. Ale nagranie czegoś nie jest niemożliwe, ale trzeba mieć na uwadze daleko idące konsekwencje

- Tuomasss - 04-09-2005

Najprawdopodobniej przeszukają Ci torbę na wejściu. Wtedy to wszystko zależy od ochroniarza, jak będzie dupek to nie wniesiesz...
A zresztą, nawet jakby Ci się udało to jakość takiego nagrania cienka będzie raczej. Lepiej chyba jakieś DVD sobie kupić.

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Tomash - 04-10-2005

gabby napisał(a):Nie orientujecie się czasem czy w sektorach bardzo pilnują czy ktoś nie ma aparatu albo kamery ? Question

THX z góry.

Zapomnij o tym Smile

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - gabby - 04-10-2005

Annunakki napisał(a):pytanie offtopowe: byłaś na koncercie w częstochowskim klubie Dast 1 kwietnia z trasy Slay The Weak?

Nie nie byłam na tym koncercie. Ostatnio w Daście byłam około roku temu na Misterium Inkvitatis, Exarhacie i kimś tam jeszcze.

Wiecie, chyba pójdę za Waszymi radami i nie będę kombinować, bo mnie jeszcze wyrzucą z tego koncertu Wink
Co najwyżej zabiorę lornetkę, żeby lepiej widzieć Big Grin

Dzięki za odpowiedzi Smile

- Frustra - 04-10-2005

...spróbować zawsze możesz Laughing to dopiero hardkor

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Annunakki - 04-10-2005

gabby napisał(a):Nie nie byłam na tym koncercie. Ostatnio w Daście byłam około roku temu na Misterium Inkvitatis, Exarhacie i kimś tam jeszcze.

to nic dziwnego, że polska scena metalowa dogorywa Mad

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Balthor - 04-10-2005

Annunakki napisał(a):
gabby napisał(a):Nie nie byłam na tym koncercie. Ostatnio w Daście byłam około roku temu na Misterium Inkvitatis, Exarhacie i kimś tam jeszcze.

to nic dziwnego, że polska scena metalowa dogorywa Mad
No taaa... tylko jak ktos nie ma kasy zeby jezdzic gdzies dalej a w jego miescinie nie robia koncertow to dogorywa...

- Kamael - 04-11-2005

Z reguły na biletach znajduje się zastrzeżenie, że na koncert nie zostaną wpuszczone osoby posiadające urządzenia rejestrujące dźwięk, obraz, aparaty fotograficzne, więc pewnie przy wejściu zwracać będą na to baczną uwagę. Raczej nie masz więc szans.
Ja liczę, że teraz w piątek na Anathemę ktoś mimo wszystko coś przemyci i poszukam sobie później zdjęć w necie.

Re: Koncerty ogólnie - sprawa techniczna - Annunakki - 04-11-2005

Balthor napisał(a):[
No taaa... tylko jak ktos nie ma kasy zeby jezdzic gdzies dalej a w jego miescinie nie robia koncertow to dogorywa...

wez sie nie odzywaj, jak nie wiesz o co chodzi, ok? autorka tematu jest z Częstochowy, trasa była w Częstochowie, nie było problemu przyjść, chyba, że ta mieścina cierpi na nadmiar tego typu imprez, w co wątpię.

- Dżemik - 04-12-2005

Bo jak wiadomo kazdy czestochowianin jest fanem Sorcerera i Thy Disease..

- Annunakki - 04-12-2005

Dżemik napisał(a):Bo jak wiadomo kazdy czestochowianin jest fanem Sorcerera i Thy Disease..

jesli jest fanem metalu, to automatycznie jest fanem powyzszych kapel i musi przyjsc na koncert, jak graja rzut beretem od jego domu. Chyba, ze jest pozerem.

- Dżemik - 04-12-2005

Annunakki napisał(a):
Dżemik napisał(a):Bo jak wiadomo kazdy czestochowianin jest fanem Sorcerera i Thy Disease..

jesli jest fanem metalu, to automatycznie jest fanem powyzszych kapel

Ooo.. Ciekawe rzeczy.. Tongue