Forum Rockmetalshop
Musicale - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: Musicale (/thread-musicale)

Strony: 1 2

Musicale - KubusPuchatek - 04-02-2005

czesc ,
mam tutaj do Was takie pytanko , czy lubicie musicale ? a jeżeli tak to który i dlaczego Wam sie najbardziej podobał ?
Mi osobiście najbardziej do gustu "Singing In Th Rain" , podoba mi sie jak tam tańczą no i piosenka tytułowa jest ahh Smile bardzo podobal mi sie tez Hair i Skrzypek Na Dachu.

- Frustra - 04-02-2005

musicale filmowe - nie bardzo. Ale musicale na żywo, w teatrach lub na torwarze bardzo lubię. Za co? Za całokształt i niezwykłą atmosferę. A z ostatnich musicali polecam Metro i Romeo&Julia.

- Tomash - 04-02-2005

"Rocky horror show" ale nie film tylko spektakl

- Dżemik - 04-02-2005

Oczywiscie numerem 1 jest Romeo i Julia Stoklosy i Jozefowicza (czyli ta grana na Torwarze).. Polecam rowniez Upiora W Operze Schumachera i staaara (czarno-biala.. lata 40-50 siakos) wersje Czarnoksieznika Z Krainy Oz.. Smile

Bardzo sie zawiodlem natomiast na Moulin Rouge.. Marne piesni (jeno Show Must Go On trzymalo poziom), ktore zostaly na dodatek niemilosiernie pociete.. Nedza.. Przereklamowany musical..

- Ajana - 04-02-2005

Miałam na Upiora iść, ale jednak nie poszłam.Mam nadzieję,że szybko wyjdzie na DVD.
Smile

- Grawinka - 04-02-2005

Musicale czy to filmowe, czy na zywo bywaja jak wszstko i dobre i złe Smile Ja nadal jestem pod wrażeniem Kotów, które widzialam juz dosć dawno temu... Słyszałam jednak, ze nie porównują sie do tych oryginalnych, bo Polska dopiero zaczyna się wprawiać w tej dziedzinie, ale w zwiazku z tym, marzę, by zobaczyc oryginał.
Z filmowych, podobało mi sie Grease Smile

- Tuomasss - 04-02-2005

Jeśli chodzi o musicale to zdecydowanie HAIR. Krótko: genialne, mogę oglądać i słuchać nonstop. Piosenka tytułowa rzuca mnie za każdym razem na kolana. Age of Aquarius jest chyba jednym z najgenialniejszych utworów w historii rock'n'role'a. No i ta scena w filmie kiedy pakują żołnierzy do samolotu-perfekcja...

- Grawinka - 04-02-2005

jestem zrozpaczona, bo nie widziałam... ciagle jakoś mnie to omijało... pamietam tylko fragmenty. Czy bedą to puszczali w najbliższym czasie na którymś kanale?

- Axel - 04-29-2005

sory za odswierzanie tamatu ale musiałem tu napisac do moich ulubionych musicali zaliczaja sie oczywiscie Hair i Jesus Christ SuperStar, do mniej lubianych ale tolerowanych to tak : Grease, Skrzypek Na Dachu.

- Grawinka - 04-29-2005

Taa! Skrzypek na dachu jest fany ^^

- _____ - 05-10-2005

Ogólnie to ja musicali nie oglądam (taak, tak macie przed sobą wielką kinomankę co chodzi do kina raz na 3 miesiące...) ale jest taki jeden co mnie do głębi poruszył Wink Mowa o Tańcząc w ciemnościach Larsa von Triera z Bjork w roli głównej. Po prostu wgniótł mnie w fotel...nie wspominając o ciarach na plecach za każdym razem gdy odezwała się Bjork...Rewelacja. Jeżeli ktoś zna jakiś film w tym stylu niech będzie tak dobry i mi go przedstawi Tongue

- statekx - 07-31-2005

musicale...bleeeee. Moim zdaniem po prostu nuuuuuda.

- Kaktus. - 07-31-2005

O musicalach mogę powiedzieć nie wiele pamiętam jakieś z dzieciństwa oglądane w serii "w starym kinie "
co tu mówić tamte obrzydziły mi gatunek na tyle że po żaden nie sięgnąłem nawet jak miałem okazje
a jak zacząłem oglądać moulin rouge tylko się w swoim postanowieniu utwierdziłem
niestety na hair nie trafiłem może to źle bo z każdej strony słyszę że to coś dobrego no cóż może kiedyś się uda

- uzi - 08-14-2005

singing in the rain miodzioSmile
a poza tym dosc mlode chicago - urzeklo mnieSmile

- Ola :) - 07-13-2006

uwielbiam musicale Big Grin najbardziej Hair,Grease,Chicago Smile