Forum Rockmetalshop
Punky Reggae Live 2006 - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Koncerty/Festiwale/Zloty Fanów (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-koncerty-festiwale-zloty-fan%C3%B3w)
+--- Wątek: Punky Reggae Live 2006 (/thread-punky-reggae-live-2006)

Punky Reggae Live 2006 - Kamael - 12-18-2005

Oto pierwsze oficjalne info na temat przyszłorocznej edycji trasy Punky Reggae Live:

Miło nam poinformować, że na jednej scenie ponownie spotkają się zespoły FARBEN LEHRE oraz AKURAT. Ponadto na trasę zostały zaproszone dwie młode, obiecujące i bardzo energetyczne kapele czyli ZABILI MI ŻÓŁWIA z Bielska Białej oraz CAŁA GÓRA BARWINKÓW z Kłobucka. Obie te formacje będą się pojawiały na koncertach rotacyjnie na zasadzie: jeden weekend ZMŻ, drugi weekend CGB, etc... Jesteśmy przekonani, że dokonaliśmy słusznego wyboru, który gwarantuje dobrą zabawę i niezapomnianą atmosferę wszystkich koncertów. Oczywiście - zgodnie z tradycją - w trasę zamierzamy zabrać również DJ'a, który w tzw "międzyczasach" będzie serwował klimatyczną mieszankę w rytmach punky-reggae-ska.

Na edycję 2006 (którą planujemy przeprowadzić w okresie luty-kwiecień 2006) złoży się około 30 koncertów w całej Polsce. Wychodząc naprzeciw Waszym oczekiwaniom, oprócz odwiedzanych wcześniej klubów, na mapie PUNKY REGGAE live 2006 pojawi się kilka miast, w których dotychczas jeszcze nie mieliśmy przyjemności zagrać. Wyrażamy nadzieję, że dotrzecie na tę imprezę nawet z najodleglejszych zakątków Polski, by wspólnie z nami dobrze się bawić i mile spędzić czas, który z pewnością nie będzie należał do straconych.

http://www.punkyreggaelive.art.pl

- Pearl - 12-18-2005

Hmm ... Szczerze? Nic ciekawego. Farben Lehre wybitnie nie lubię. Zabili mi żółwia też jakoś specjalnie mnie nie pociąga. Jedynie Akurat w miarę lubię, a Całej Góry Barwników to nawet nie znam Wink Nie dla mnie ta impreza Big Grin Aczkolwiek jak będą grać gdzieś w pobliżu mojego miasta to pewnie się skoczy Smile

- Acrid - 12-18-2005

Pearl napisał(a):Hmm ... Szczerze? Nic ciekawego.

No i musze sie z Toba bejbe zgodzic. Ogolnie to nazwa samej imprezy mnie troche rozpierdala "punky", ze szok! ;)

A i sklad taki sobie. Nic ciekawego po prostu :)

- Pearl - 12-18-2005

Bejbe, ja zawsze mam rację Wink Smile

- Tomash - 12-18-2005

Acrid napisał(a):Ogolnie to nazwa samej imprezy mnie troche rozpierdala "punky", ze szok! Wink

No nie? Laughing

Jak nie będe miał nic lepszego do roboty, to pójde, poskacze napije się piwa i tyle. Smile

- Kamael - 12-18-2005

Ja mam podobne zdanie... W sumie przeszedłbym się jedynie na Akuratów (hmmm... byłby to chyba już 5 ich koncert przeze mnie zaliczony) i ZMŻ. Farbenów nie trawię, a CGB też mnie nie rusza. Ogólnie - idea dobra (dlatego założyłem ten temat), skład nie.

- nocny plakaciarz - 02-12-2006

Najpierw panowie:

Tomash napisał(a):
Acrid napisał(a):Ogolnie to nazwa samej imprezy mnie troche rozpierdala "punky", ze szok! Wink

No nie? Laughing

A teraz Wikipedia:

Wikipedia napisał(a):Punky reggae - określenie stylu muzycznego, zaliczanego do gatunku post punk, łączącego melodyjny hardcore punk z elementami reggae, ska i folku.

Czyli wg mnie zespoły idealnie pasują do nazwy całej imprezy. Każdy z nich ma w sobie coś z punka (nie jestem pewien co do Akurat, ale do reszty tak), a tym bardziej coś z reggae Smile.

Btw. Jedzie ktoś może 1 kwietnia do Pszowa? Wink

- SuicideKaiten - 02-12-2006

Jak dla mnie to należy zrzucić na imprezę napalm i zaorać

- Kamael - 02-12-2006

nocny plakaciarz napisał(a):Btw. Jedzie ktoś może 1 kwietnia do Pszowa? Wink
Jeśli załatwię sobie jakiś dojazd, to chyba ja, choć jeszcze nie wiem.
Pojechałbym dla samego Akurata, posłuchać nowych kawałków na żywo, bo Farbenów nie trawię od ich dwóch poprzednich koncertów w tymże Pszowie, a Barwinki też mnie jakoś nie zachęcają (szkoda, że ZMŻ zamiast nich nie gra).

Ej, ej... Ktoś znajomy? ;D

- Pandora - 02-12-2006

Kamael napisał(a):(szkoda, że ZMŻ zamiast nich nie gra).

No właśnie, u mnie to samo Sad
A co tam, i tak pójdę! Big Grin Dawno nie miałam okazji sie poobijać Surprised

- nocny plakaciarz - 02-12-2006

Kamael napisał(a):Ej, ej... Ktoś znajomy? ;D
Raczej nie, chociaż kto wie Smile .
Mnie się podoba Cała Góra Barwników, najbardziej mi odpowiadają z całego składu (przynajmniej na płycie brzmią pozytywnie). SuicideKaiten - peace my brother, glory Jah Laughing