MMORPG -
Norhaji - 03-11-2005
Jest post o rpg i fpp to tera czas na mmorpg(masiw multi player rpg)gra ktos wogule w cos taiego jakie sa wasze ulubione??
Moje ulubione to Lineage 2, Ragnarok online i World of Warcraft ale osobiscie to nie jestem zatym zeby co miecha bulic kase rzeby grac, a wiec gram na privach
-
Rumian - 03-11-2005
gralem troche w RYL fajna gierka i fajna grafika

, moi kumple nalogowo graja w mu i tibie
-
Balthor - 03-11-2005
knight online... i wszystko jasne..
-
Norhaji - 03-11-2005
to polecem wam ragnarok online fajna giera albo wow'a ale jeszcze privy sa slabo rozbudawane chcecie to zarzuca pare linkow do prywatnych servow
-
Vlkodlak - 03-12-2005
mój komp za cholere nie wydoliłby World of Warcraft, dlatego gram u Kogoś

. Gra wymiata... tyle elementów, świetna grafika i muzyka...
Z innymi mmorpg nie miałam do czynienia, w sumie nie wiem czemu, może temu, że nikt ze znajomych nie gra teraz (tylko w WoW).
Ciekawi mnie jak się przyjmie po WoW Guild Wars, w końcu to będzie konkurencja niezła

A z tego co widziałam w demo, to GW też ma bardzo ładną grafikę itp.
-
Norhaji - 03-12-2005
noim GW ma bardzo ladna grafe ale nie jest tak rozbudowane jak WoW dlatego nie moge sie doczekac az w pelni zhakuja WoW'a zeby byly 100% servery prywatne
-
Vlkodlak - 03-14-2005
no WOW jest niesamowicie rozbudowane. Można robić naprawdę wiele :] Co do Guild Wars nie wiem, bo na moim kompie nie da sie w takie coś grać, a demko było czasowe i nie zdążyłam się załapać u kogoś innego
-
Mr_Hyde - 04-07-2005
Ja osobiscie nie lubie WoW'a ;] . Place za Everquesta 2 ,a tak z darmowek to gram w Anarchy Online i czekam na Guild Warsa bo to najbardziej oryginalne podejscie do tematu i gra ma najlepsze questy w historii gier online

.
-
Vlkodlak - 04-08-2005
Oryginalne podejście do tematu? To znaczy?

I czemu najciekawsze questy?
-
Mr_Hyde - 04-09-2005
Juz tlumacze :-] Jedyne miejsca w ktorych gromadzisz sie z ludzmi to miasta i inne wieksze skupiska gdzie kazdy zbiera ekipe i wyrusza na danego questa :-] . Wtedy jest tworzona instance zone (jak w niektorych mmorpg) i w danym kawalku siwatka gdzie odbywa sie quest jest tylk ota druzya co zezwala na bardziej urozmaicone questy na miare tych z single playera z intearktywnym otoczeniem ,przeerywnikami i z npc ktore nie stoja w miejscu jak kolki (mowa o zwyklych mmo). Questy nie ograniczaja sie do przynies przedmiot po zabicia danego mob'a :] jak w zwyklych mmo gdzie poprostu system rozgrywki na to nie pozwala :p . No GW ma taka zalete ze nie ma takiego czegos jak kolejki do jakiegos np. mob'a ktorego trzeba zabic dla questa bo to psuje mocno klimat gry rpg

bo glupio to wyglada czekajac w kolejce jak za miesem :-] . No i jeszcze jedna zaleta ;] jest jeden shard wiec nie ma sytuacji ze sie nie spotka kumpla poniewarz gra na innym serwie :-] . Kod gry tez ejst zajebiscie zoptymalizowany i smiga na slabych konfiguracjach a kod sieciowy to istny miodzik :-] .
-
SHOX! - 04-09-2005
Darmowe to kichy, dlatego nie gram w nic bo mnie nei stać oprócz tych
www.ogame.pl i
www.thecrims.com
-
Norhaji - 04-10-2005
niom tu sie zgadzam z kolega Mr_Hyde GW sie swietnie zapowiada, tylko ciagle mnie to zastanawia jaki bedzie system platnosci za gre np. placisz za plytki i grasz za free czy na odwrut.
-
Rumian - 04-10-2005
hmm slyszal ktos moze o KolOnline? wlasnie sciagam darmowke - beta....wydaje sie fajne ale chetnie poslucham wrazen innych
-
Balthor - 04-10-2005
KOL? czy przypadkiem KO, jesli chodzi o KO to gralem w to duzo... nawet wysoki poziom mialem, cos kolo 50

fajna gra nawet, ale szybko sie nudzi...
-
Rumian - 04-10-2005
oj ... pomylka KAL Online... cos takiego co sie dzieje w japonii chyba sredniowiecznej