RE: Nacjonalizm i inne ideologie -
ExtremeAgression - 02-17-2005
tak btw. zastanawiam sie ile wojen swiatowych bedzie nam potrzeba, by ludzie zrozumieli, że owe chore ideologie do niczego nie prowadzą...
-
KelThuz - 02-17-2005
ExtremeAgression napisał(a):tak btw. zastanawiam sie ile wojen swiatowych bedzie nam potrzeba, by ludzie zrozumieli, że owe chore ideologie do niczego nie prowadzą...
jakie chore ideologie? uzasadnij
-
LCF - 02-17-2005
Co masz do wojny atomowej? Ja wciaz na nia czekam
-
ExtremeAgression - 02-17-2005
KelThuz napisał(a):ExtremeAgression napisał(a):tak btw. zastanawiam sie ile wojen swiatowych bedzie nam potrzeba, by ludzie zrozumieli, że owe chore ideologie do niczego nie prowadzą...
jakie chore ideologie? uzasadnij
prosze bardzo, krótko i do rzeczy - według ideii nacjonalistycznych - jedna nacja, naród stoi ponad drugą. na poczatku rozpoczyna sie terror wobec przeciwników ideologicznych wewnatrz chorego panstwa (wiadomo w panstwie którego ustroj oparty jest na takich pogladach nie ma miejsca na myslenia wolnosciowe, na szanowanie praw ludzkich), a nastepnie rozpoczynaja sie rozszczenia i konflikty z innymi panstwami(z wiadomych powodów - przestrzen zyciowa, "rozdrapywanie ran historii" itd.), wojna czyli to co w dzisiejszym swiecie jest najmniej pozadane - jest naturalnym nastepstwem wcielania w zycie spaczonych ideii...
-
KelThuz - 02-17-2005
ExtremeAgression napisał(a):prosze bardzo, krótko i do rzeczy - według ideii nacjonalistycznych - jedna nacja, naród stoi ponad drugą. na poczatku rozpoczyna sie terror wobec przeciwników ideologicznych wewnatrz chorego panstwa (wiadomo w panstwie którego ustroj oparty jest na takich pogladach nie ma miejsca na myslenia wolnosciowe, na szanowanie praw ludzkich), a nastepnie rozpoczynaja sie rozszczenia i konflikty z innymi panstwami(z wiadomych powodów - przestrzen zyciowa, "rozdrapywanie ran historii" itd.), wojna czyli to co w dzisiejszym swiecie jest najmniej pozadane - jest naturalnym nastepstwem wcielania w zycie spaczonych ideii...
no, znakomicie podsumowałeś powojenną politykę państwa Izrael. Mocna czwórka za tą wypowiedź. Życzymy dalszych sukcesów!
-
ExtremeAgression - 02-18-2005
KelThuz napisał(a):ExtremeAgression napisał(a):prosze bardzo, krótko i do rzeczy - według ideii nacjonalistycznych - jedna nacja, naród stoi ponad drugą. na poczatku rozpoczyna sie terror wobec przeciwników ideologicznych wewnatrz chorego panstwa (wiadomo w panstwie którego ustroj oparty jest na takich pogladach nie ma miejsca na myslenia wolnosciowe, na szanowanie praw ludzkich), a nastepnie rozpoczynaja sie rozszczenia i konflikty z innymi panstwami(z wiadomych powodów - przestrzen zyciowa, "rozdrapywanie ran historii" itd.), wojna czyli to co w dzisiejszym swiecie jest najmniej pozadane - jest naturalnym nastepstwem wcielania w zycie spaczonych ideii...
no, znakomicie podsumowałeś powojenną politykę państwa Izrael. Mocna czwórka za tą wypowiedź. Życzymy dalszych sukcesów!
podsumowałem nacjonalizm, a że tragiczna polityka izraela miejscami pasuje do opisu to inna sprawa.......
-
KelThuz - 02-18-2005
ExtremeAgression napisał(a):podsumowałem nacjonalizm, a że tragiczna polityka izraela miejscami pasuje do opisu to inna sprawa.......
podsumowales szowinizm, i jeszcze zmieszales go z totalizmem, to raz
dwa, cale istnienie panstwa Izrael sie na tym opiera, wiec nie pasuje twoj opis "miejscami" tylko calkowicie

trzy, nacjonalizm jest wszędzie, był i zawsze będzie, więc póki masz własny kraj - o czystość swojej rasy dbaj, hej ho!
-
KelThuz napisał(a):ExtremeAgression napisał(a):podsumowałem nacjonalizm, a że tragiczna polityka izraela miejscami pasuje do opisu to inna sprawa.......
podsumowales szowinizm, i jeszcze zmieszales go z totalizmem, to raz
dwa, cale istnienie panstwa Izrael sie na tym opiera, wiec nie pasuje twoj opis "miejscami" tylko calkowicie 
trzy, nacjonalizm jest wszędzie, był i zawsze będzie, więc póki masz własny kraj - o czystość swojej rasy dbaj, hej ho!
nie, teraz to ty mieszasz - podsumowalem nacjonalizm.
co do izraela - cóz trudno się nie zgodzic...
był i jest, ale czy bedzie to pokaze przyszlość - może ludzie zrozumieja kiedys jego totalny bezsens :/
po co mi ta czystość rasy ? co z niej mam ? nie robi mi to róznicy czy okradajacy mnie polityk jest czarny czy biały, nie obchodzi mnie pochodzenie kasjera w tesco...
prosto - nie liczy sie kolor skóry człowieka czy jego nardowosć, liczy sie jego wnetrze.
-
KelThuz - 02-18-2005
ExtremeAgression napisał(a):nie, teraz to ty mieszasz - podsumowalem nacjonalizm.
podsumowales szowinizm, ale jestes zbyt tepy i wyprany przez lewacki belkot, by wiedziec, ze nacjonalizm to inaczej aktywny patriotyzm, a szowinizm, to wywyzszanie swoich niefalsyfikowalnych racji ponad niefalsyfikowalne racje drugiego podmiotu.
Cytat:był i jest, ale czy bedzie to pokaze przyszlość - może ludzie zrozumieja kiedys jego totalny bezsens :/
niestety, jedni sa za glupi, by zrozumiec, ze jednosc narodowa daje narodom bogactwo i dobrobyt, drudzy sa za glupi, by zrozumiec, ze sama jednosc narodowa do tego czasem nie wystarcza
Cytat:po co mi ta czystość rasy ? co z niej mam ?
ekhm, przede wszystkim zdrowe i ładnie wygladajace potomstwo. Nie wiem czy jest cos bardziej ohydnego, niz mieszaniec np. białego rasy alpejskiej z czarnym rasy austro-afrykańskiej, poza tym mieszaniec zawsze ma nizsze IQ niz rodzic rasy z wyzszym IQ (czyli np. bialej), tak wiec mieszanie ras i odmian jest po prostu stopniowym obniżaniem średniego IQ w społeczeństwie. Mówię tu o statystyce, a nie o stałej regule, to tak btw
Cytat: nie robi mi to róznicy czy okradajacy mnie polityk jest czarny czy biały, nie obchodzi mnie pochodzenie kasjera w tesco...
przeprowadz sie do murzynskiej dzielnicy, pomieszkaj jakies 5 lat, zobaczymy co wtedy powiesz
albo od razu odwiedz Detroit, wzglednie Johannesburg, tylko tradycyjnie nie zapomnij wczesniej ubezpieczyc sie na zycie i kupic trumny
Cytat:prosto - nie liczy sie kolor skóry człowieka czy jego nardowosć, liczy sie jego wnetrze.
wnetrze, czyli geny, kazda odmiana i rasa czlowieka ma ich inna kombinacje (roznica kolo 1%, ale zgodnie z zasada Pareto, odpowiada za znacznie wiecej niz 1% roznic miedzy osobnikami dwoch roznych odmian czy ras). Badan nad grupami rasowymi bylo sporo, najlepsze chyba przeprowadzil profesor kanadyjski, J. Phillipe Rushton, porownujac pod wzgledem ewolucyjnym trzy glowne odmiany ludzkie, stosujac metody statystyczne. Zawarl to w ksiazce "Race, Evolution, Behaviour" - poszukaj w necie
Ah, drobna uwaga - kolor skory nie determinuje calkowicie rasy - ciemnoskorzy Hindusi maja wiecej wspolnego z bialymi (kaukasoidami, europeidami), niz z czarnymi murzynami, a bialoskorzy laponoidzi w Europie ewolucyjnie sa wlasciwie pomiedzy europeidami a mongoloidami.
-
KelThuz napisał(a):ExtremeAgression napisał(a):nie, teraz to ty mieszasz - podsumowalem nacjonalizm.
1.podsumowales szowinizm, ale jestes zbyt tepy i wyprany przez lewacki belkot, by wiedziec, ze nacjonalizm to inaczej aktywny patriotyzm, a szowinizm, to wywyzszanie swoich niefalsyfikowalnych racji ponad niefalsyfikowalne racje drugiego podmiotu.
Cytat:był i jest, ale czy bedzie to pokaze przyszlość - może ludzie zrozumieja kiedys jego totalny bezsens :/
2.niestety, jedni sa za glupi, by zrozumiec, ze jednosc narodowa daje narodom bogactwo i dobrobyt, drudzy sa za glupi, by zrozumiec, ze sama jednosc narodowa do tego czasem nie wystarcza 
Cytat:po co mi ta czystość rasy ? co z niej mam ?
3.ekhm, przede wszystkim zdrowe i ładnie wygladajace potomstwo. Nie wiem czy jest cos bardziej ohydnego, niz mieszaniec np. białego rasy alpejskiej z czarnym rasy austro-afrykańskiej, poza tym mieszaniec zawsze ma nizsze IQ niz rodzic rasy z wyzszym IQ (czyli np. bialej), tak wiec mieszanie ras i odmian jest po prostu stopniowym obniżaniem średniego IQ w społeczeństwie. Mówię tu o statystyce, a nie o stałej regule, to tak btw
Cytat: nie robi mi to róznicy czy okradajacy mnie polityk jest czarny czy biały, nie obchodzi mnie pochodzenie kasjera w tesco...
4.przeprowadz sie do murzynskiej dzielnicy, pomieszkaj jakies 5 lat, zobaczymy co wtedy powiesz
albo od razu odwiedz Detroit, wzglednie Johannesburg, tylko tradycyjnie nie zapomnij wczesniej ubezpieczyc sie na zycie i kupic trumny
Cytat:prosto - nie liczy sie kolor skóry człowieka czy jego nardowosć, liczy sie jego wnetrze.
5.wnetrze, czyli geny, kazda odmiana i rasa czlowieka ma ich inna kombinacje (roznica kolo 1%, ale zgodnie z zasada Pareto, odpowiada za znacznie wiecej niz 1% roznic miedzy osobnikami dwoch roznych odmian czy ras). Badan nad grupami rasowymi bylo sporo, najlepsze chyba przeprowadzil profesor kanadyjski, J. Phillipe Rushton, porownujac pod wzgledem ewolucyjnym trzy glowne odmiany ludzkie, stosujac metody statystyczne. Zawarl to w ksiazce "Race, Evolution, Behaviour" - poszukaj w necie
Ah, drobna uwaga - kolor skory nie determinuje calkowicie rasy - ciemnoskorzy Hindusi maja wiecej wspolnego z bialymi (kaukasoidami, europeidami), niz z czarnymi murzynami, a bialoskorzy laponoidzi w Europie ewolucyjnie sa wlasciwie pomiedzy europeidami a mongoloidami.
1.bzdura - ksztaltujesz rzeczywistosc do swoich potrzeb albo nie wiesz czym jest nacjonalizm, a tepa to moze byc twoja mama synku...
2. bogactwo kosztem innych narodów(nie oklamujmy sie), taka postawa buduje brak tolerancji i zrozumienia wobec innych kultur i ras, zamyka cie w kokonie twojego panstwa, służy masowej manipulacji , buduje ślepą nienawiść i w dzisiejszym świecie jest totalnie utopijna (oczywiscie sam fakt utopijnosci jej nie ujmuje bo wolnosciowe/anarchistyczne myślenia tez są).
3. ohydność i brzydota to pojęćie względne np. Ty idąc przez miasto w skórze i koszulce Manowar dla 90% spoleczenstwa jest ucielesnieniem brzydoty. Z iq to czysta teoria bez praktycznego zastosowania.
4. to samo może mówic Murzyn, który nagle miałby sie przeprowadzić na Śląsk... powinno sie uczyć ludzi od urodzenia tolerancji wobec innych kultur i ras, a dzieje sie wrecz przeciwnie czego efektem jest sytuacja która opisałeś.. sad but true
5. przyznam sie bez bicia nie znam tej drugiej pracy o której mówisz, będe miał troche czasu to nadrobie.
Co do wątku z hindusami - sam burzysz teorie wyższości rasy białej...
Znasz historie więc nie musze Ci przypominać, ze Afrykanie mieli najcieższe warunki do rozwoju kulturalnego ponieważ część z nich była zbyt odizolowna od cywilazji, a druga część była zakuta łancuchami... dlatego nie pisz mi nawet żebym porównywał ich pod względem kulturalnym czy naukowym z europejczykami.
-
KelThuz - 02-18-2005
ExtremeAgression napisał(a):1.bzdura - ksztaltujesz rzeczywistosc do swoich potrzeb albo nie wiesz czym jest nacjonalizm, a tepa to moze byc twoja mama synku...
nie, to ty nie wiesz, czym jest nacjonalizm, i walisz tylko pustymi lewackimi sloganami, synku
Cytat:2. bogactwo kosztem innych narodów(nie oklamujmy sie), taka postawa buduje brak tolerancji i zrozumienia wobec innych kultur i ras
jasne ze bogactwo kosztem innych narodow, a niby kosztem kogo? ducha swietego? zawsze ktos jest stratny, to juz jego problem, ze do tego dopuscil. Ale wolny handel minimalizuje "stratnosc". Jakos Anglicy, najbardziej nacjonalistyczny i jednoczesnie wielbiacy wolnosc narod w historii, dzieki swej globalnej ekspansji, odpowiadaja za podniesienie jakosci zycia na calej kuli ziemskiej, krzewienie kultury i cywilizacji, i jakos nie doprowadzily do upadku ani Indii, ani Chin, ani zbudowania irracjonalnej nietolerancji wobec poddanych z kolonii. Nacjonalizm nie musi isc w parze z podbojem i wyniszczaniem innych narodow, wszystko zalezy od mentalnosci ludzi. Jesli material ludzki jest gowniany, to i w demokracji bedzie dochodzilo do niesprawiedliwosci, zbrodni i przesladowan
Cytat:, zamyka cie w kokonie twojego panstwa, służy masowej manipulacji , buduje ślepą nienawiść
niekoniecznie, wszystko zalezy od mentalnosci i rodzaju cywilizacji, do jakiej przynalezy narod. Jesli ma tradycje etatystyczne - wtedy monolit panstwa bedzie wcielal idee nacjonalistyczne (np. Niemcy, Rosja), ale jesli dominuje tradycja indywidualistyczna, panstwo nie bedzie mialo decydujacego glosu, raczej autorytetem bedzie cos innego, np. Koronowana Głowa u Anglików, lub święta księga Talmud u żydów.
Cytat: i w dzisiejszym świecie jest totalnie utopijna (oczywiscie sam fakt utopijnosci jej nie ujmuje bo wolnosciowe/anarchistyczne myślenia tez są).
w dzisiejszym swiecie to jedyna zdrowa odpowiedz na globalizacje, amerykanizacje i uniformizacje wszystkich mniejszych kultur. Utopijne to sa idee antynarodowe, bo nie maja zaplecza historycznego, sa wdrazane wbrew naturze i wbrew prawom dziejowym.
Cytat:3. ohydność i brzydota to pojęćie względne np. Ty idąc przez miasto w skórze i koszulce Manowar dla 90% spoleczenstwa jest ucielesnieniem brzydoty.
jakos wcale tego nie odczulem :? a ty masz z tym jakis problem? moze to wina twarzy?

Istnieje uniwersalny zmysł estetyczny, jak zostało dowiedzione, i wśród form ludzkich najpełniej realizuje go biała odmiana człowieka, a konkretnie rasa międzymorska, najliczniej reprezentowana wśród Słowian północnych.
Cytat: Z iq to czysta teoria bez praktycznego zastosowania.
kolejne lewackie bełkoty wypluwasz z siebie, śmieszny domowy rewolucjonisto
Właśnie kwestia różnicy średniego IQ między odmianami człowieka legła u podstawy programu społecznego w USA, o nazwie affirmative action, który jest niczym innym, a urawniłówką - zrównywaniem poziomu nauczania szkół publicznych W DÓŁ do niskiego poziomu intelektualnego amerykańskich murzynów. Jednocześnie, amerykański murzyn, składając podanie na uniwersytet czy koledż, dostaje PUNKTY ZA POCHODZENIE, z racji tego, że jest czarny - czyli napisze o 20% gorzej egzamin wstępny od białego, ale się dostanie - bo jest czarny. Wspaniały system, doprawdy. O tzw. quote'ach, czyli przymusowym zatrudnianiu pewnej liczby czarnoskórych przez prywatnych przedsiębiorców, mimo iż nie posiadają wymaganych kwalifikacji, by spełniać warunki "równouprawnienia" i braku dyskryminacji, to nawet szkoda gadać, bo to już jawny cios w wolny rynek. Tak więc widzisz, że kwestia różnicy zdolności umysłowych (nie tylko samego IQ) wśród ras i odmian jest jak najbardziej praktyczna, choć prawda jest ukrywana przez lewackie media.
Cytat:4. to samo może mówic Murzyn, który nagle miałby sie przeprowadzić na Śląsk... powinno sie uczyć ludzi od urodzenia tolerancji wobec innych kultur i ras, a dzieje sie wrecz przeciwnie czego efektem jest sytuacja która opisałeś.. sad but true
problem w tym, że amerykanscy murzyni, gdy wprowadzają się masowo do jakiejś dzielnicy (a wlasciciele domow MUSZA sprzedac je czarnym, bo inaczej bedzie to juz dyskryminacja rasowa), to natychmiast spadaja tam ceny gruntów, bowiem rosnie przestepczosc, pojawia się brud, syf, bezrobocie, i biali są zmuszeni opuścić taką dzielnicę - nie mogą protestować, bo to już przejaw "rasizmu", który wg logiki lewackich oszołomów, musi niechybnie prowadzić do "ludobójstwa". Po ucieczce białych mieszkańców, dzielnica całkowicie podupada. Gdy tak dzieje się z całym miastem, do którego napłynęli lub rozmnożyli się masowo murzyni - a mam na myśli przede wszystkim DETROIT, niegdyś stolicę amerykańskiego przemyślu motoryzacyjnego, teraz stolicę bezrobocia, biedy i murzynskiego syfu - to po ucieczce białych na wieś, miasto zmienia się w ruiny - odrapane hale fabryczne, blokowiska bez szyb - widoki znane chyba tylko z postkomunistycznych kurwidołów, a coraz częściej pojawiające się w USA, niegdyś najbardziej kapitalistycznym i ucywilizowanym kraju! Te zrujnowane miasta przypominają swoją beznadziejnością ruiny starożytnych cywilizacji, które upadły też z tego powodu - zastąpienia rasy kulturotwórczej i inteligentnej, przez rasę debili i pasożytów bez zdolności kulturotwórczej. Jeśli stanie się to teraz na masową skalę, a do tego prowadzi polityka imigracyjna i społeczna krajów zachodniej cywilizacji, to powrócimy do stanu barbarzyństwa i kolorowe hordy zwyczajnie nas wytną w pień. Nie tylko powinniśmy powstrzymać napływ kolorowych imigrantów, ale zlikwidować genetyczne przyczyny debilizmu i niskiej inteligencji u naszej odmiany, przez zdrowo pojęty, szeroko zakrojony program eugeniki i genetycznej inżynierii.
Cytat:Co do wątku z hindusami - sam burzysz teorie wyższości rasy białej...
burzę teorie oparte na kłamstwach i fałszowaniu nauki
Cytat:Znasz historie więc nie musze Ci przypominać, ze Afrykanie mieli najcieższe warunki do rozwoju kulturalnego ponieważ część z nich była zbyt odizolowna od cywilazji
buhahaha, LEWACKI, w morde jeża, klinicznie LEWACKI argument!
Odizolowani od cywilizacji!?!? To czemu sami sobie nie stworzyli cywilizacji? skoro nie potrafili, to cywilizacja przyszla do nich! i to juz ich zafajdany problem, ze dali dupy. A warunki do rozwoju cywilizacji mieli najlepsze ze wszystkich! Ciepły klimat, zero mrozów, w chuj jedzenia, życ, rozmnażać się, nie umierać! I to właśnie jest przyczyną ich niższości ewolucyjnej, ot proste. Nie musieli pracować, starać się, planować na przyszłość - wyrosła z nich ewolucyjnie marna gałąź ludzkości. Niestety, kontakt z wyższymi rasami, zwłaszcza podczas kolonizacji w XIX w., dał tym dzikusom cywilizacyjnego kopa, co spowodowało eksplozję demograficzną, i klęskę głodu, ponieważ współczesna medycyna potrafi uchronić od śmierci wszystkie murzynskie niemowlaki, ale rolnictwo nadal jest na poziomie kamienia łupanego, i żarcia nie starcza na wykarmienie tych hord.
Cytat:, a druga część była zakuta łancuchami...
wszystkie ludy świata praktykowały niewolnictwo, zakuci w łańcuchy byli i Grecy, i Italikowie, i Germanie, i Słowianie, i Celtowie, i ludy bliskiego wschodu - i jakoś nie przeszkodziło im to w cywilizacyjnym triumfie.
Cytat: dlatego nie pisz mi nawet żebym porównywał ich pod względem kulturalnym czy naukowym z europejczykami.
bełkoczesz jak gimnazjalista, zasluchany w lewackie dyrdymaly
nigdy nie było żadnej cywilizacji rdzennych Afrykanów, i nigdy nie będzie, a każda upadnie, jeśli będą stanowić tam większość - takie są prawa natury, a natura nie obdarzyła tej odmiany zdolnością kulturotwórczą, i tyle.
Jakoś Chińczycy potrafili stworzyć prężną cywilizację, będąc na drugim końcu świata, w bardzo niesprzyjających warunkach, odizolowani od cywilizacji bliskowschodniej. Jakoś Aztecy i Inkowie, mieszkając w dokładnie takich samych tropikalnych warunkach, jak Afrykanie, potrafili stworzyć (akurat kwestia dyskusyjna, czy akurat oni sami) i utrzymać przez wieki zaawansowaną cywilizację.
Natury się nie przeskoczy, i zrozum to ty, i wszystkie lewackie oszołomy, co wierzą w brednie typu byt kształtuje świadomość.
-
maciej - 02-19-2005
KELTHUZ Ty sie marnujesz jako basista. Zamień czterostrunowe "wiosło" na karabin i napraw ten świat. Widze ze rajcują Ciebie czystki rasowo-etniczne..Polska dla Polaków...Mongolia dla Mongołów..czarnuchy dla czarnuchów. Sam sie dziwie ze jeszcze przy Twoich wypowiedziach cyganie nie "wyjechali" za Odrę. Lecz w swych dywagacjach podajesz bardzo skrajne przykłady. Polska leży w Polsce..a nie w ameryce. A co zrobisz kiedys za pare lat, gdy Twój potomek pokocha innowiercę?..zabijesz? wydziedziczysz? szowinista
-
KelThuz - 02-19-2005
najbardziej nie cierpie analfabetow wtornych, silacych sie na cynizm, a belkoczacych kretynizmy na poziomie 8-letniego dziecka z autyzmem.
Moje wczesniejsze wypowiedzi nie mialy charakteru politycznego, tylko edukacyjny, ale znowu zapomnialem, na jakim forum sie udzielam, widac...
-
Kellur - 02-19-2005
Hmmm w sumie KelThuz nadawałbyś się na nauczyciela historii lub WOSu ... Szkoda tylko że wśród przesłań edukacujnych (nawet interesujących...) wyczułem nutę rasizmu.
A co do wyglądu, to prawda jest taka że ok 70% ludzi w młodym wieku to skejto-drechy i lalki barbie, więc uwierz że Ty w skórze, koszulce Manowara i z długimi włosami jesteś dla nich po prostu brzydki ... Tak samo jak i zapewne większość ludzi z tego forum... Wszystko zależy od indywidualnego poczucia estetyki i tolerancji. A tej drugiej brak we współczesnym świecie niestety ...
-
KelThuz - 02-19-2005
Kellur napisał(a):Hmmm w sumie KelThuz nadawałbyś się na nauczyciela historii lub WOSu ... Szkoda tylko że wśród przesłań edukacujnych (nawet interesujących...) wyczułem nutę rasizmu.
a rasizm to cos zlego?
Cytat:A co do wyglądu, to prawda jest taka że ok 70% ludzi w młodym wieku to skejto-drechy i lalki barbie, więc uwierz że Ty w skórze, koszulce Manowara i z długimi włosami jesteś dla nich po prostu brzydki
opinia skejtodrechow ma byc wyznacznikiem wartosci estetycznej? :?
a dyskomułki akurat lecą na długowłosych, sprawdzone empirycznie. chyba że są totalnie jebnięte
Cytat: ... Tak samo jak i zapewne większość ludzi z tego forum... Wszystko zależy od indywidualnego poczucia estetyki i tolerancji. A tej drugiej brak we współczesnym świecie niestety ...
wzory estetyczne w dzisiejszym swiecie zostaly zaburzone przez promowane przez lewackie media rozne formy antysztuki, takze muzycznej (hiphop i inna czarna muzyka), tak wiec nie ma sensu mowic o indywidualnym poczuciu estetyki, gdy panuje narzucona z gory (anty)estetyka masowa, promowana jako jedyna sluszna. Co oczywiscie, jak to z masami bywa, prowadzi do nietolerancji wobec form estetycznych, niezgodnych z glowna linia ideologiczna, czyli wszystkich klasycznych i drogich dla serc Europejczykow.