Pijani Kierowcy -
\\\ AlucarD /// - 02-21-2005
Temat bardzo powazny. Czy nie wkurza was to, ze juz nie mozna spokojnie przez ulice przejsc, pojechac z kumplami samochodem gdzies. Za kazdym razem jak wsiadam do auta teraz to sie zastanawiam czy nie pierdolnie w nas jakis pijany pojeb i nie wyladuje przez niego w szpitalu albo na cmentarzu.
Na serio strach sie bac pijanych kierowcow jak juz nawet trzezwi powoduja wypadki. Chcialbym wiedziec co wy o tym myslicie.
-
KelThuz - 02-21-2005
automatyczne wyjecie spod prawa pijanego kierowcy, co daloby kazdemu obywatelowi mozliwosc odstrzelenia skurwysyna na miejscu
-
Hair of the dog - 02-21-2005
idiotyzm, w kazdym samochodzie powinien byc zamontowany alkomat, ktory by mierzyl poziom alkoholu i przy za wysokim sie nie wlaczal
-
Ajana - 02-21-2005
Takiemu co by chciał po pijaku wsiąść do auta powinno się z miejsca dać taki wpierdal żeby się nie mógł pozbierać i to dałoby według mnie pożądany efekt.
-
Tuomasss - 02-21-2005
Likwidować takich skurwieli na miejscu! Karanie jak widać nic nie daje, bo nawet jeśli zabiorą takiem śmieciowi prawo jazdy to prędzej czy później je odzysak w ten czy inny sposób i znowu wsiądzie najebany do samochodu.
A moim skromnym zdaniem, w ramach prewencji, na kursach na prawo jazdy powinno się przyszłych kierowców faszerwoać zdjęciami samochodów i ludzi, którzy uczestniczyli w wypadkach spowodowanych przez pijanych kierowców. Statystki nie działają, ale może jak jeden z drugim zobaczy jak wygląda człowiek w którego przy prędkości 100 km/h uderzył samochód to coś mu się odblokuje w tym organie popularnie nazywanym mózgiem.
-
Acrid - 02-21-2005
A ja znam przypadek, kiedy to pijany kierowca uratowal zycie kumplowi, zabierajac go do szpitala, gdzie chwile pozniej mial juz operacje (;
Ale wiadomo, nalezy karac i tyle (;
-
Emma - 02-21-2005
na odstrzał
-
aXe Rose - 02-21-2005
Karać równo!!
Ej no sorry, rozumiem, że wypić czasem trzeba, sam robię to nieraz, ale nigdy nie w taki sposób, bym zagrażał czyjemus życiu...
-
KelThuz - 02-21-2005
Tuomasss napisał(a):ale może jak jeden z drugim zobaczy jak wygląda człowiek w którego przy prędkości 100 km/h uderzył samochód to coś mu się odblokuje w tym organie popularnie nazywanym mózgiem.
masz takie zdjęcia? chętnie obejrzę parę(set), mniam!
My, anarchofaszyści, żądamy w ogóle zniesienia praw jazdy, jako dokumentów "uprawniających" do jazdy samochodem, bowiem taki dokument tak naprawdę nic nie znaczy - ilu kierowców z prawem jazdy popełnia wypadki i wykroczenia drogowe? ilu jezdzi po pijaku i zabija ludzi? 99,9% ma prawa jazdy, co znaczy, że te świstki papieru gówno znaczą. Samochodem powinien mieć prawo kierować każdy - kto umie. A kto nie umie - przecież nie wsiądzie, by się zabić. Weryfikację umiejętności mogą przeprowadzać prywatne firmy ubezpieczenia samochodowego - wówczas kiepskiemu kierowcy nie udzielą ubezpieczenia i będzie miał finansową motywację do ostrożniejszej, wolniejszej jazdy. A za jazdę po pijaku, oczywiście, banicja i infamia!
Hmmm -
Ogladam wlasnie wiadomosci. W ubieglym roku ponad 173 tys. osob prowadzilo po pijanemu. Z winy pijanych kierowcow zginelo w roku 2004 okolo 450 osob a ponad 5000 zostalo rannych.
Nowy system kar ?? Zlapanym na prowadzeniu po alkoholu grozi zaplacenie kary w wyskokosci 1% od calorocznego dochodu i prawdopodobnie beda im odbierane samochody. Moim zdaniem jednak kara powinna byc o wiele wieksza, poniewaz zycia ludzkiego nie mozna przeliczac na pieniadze. A pozatym nowe przepisy przyniosa male zmiany, poniewaz ludzie i tak nie beda placic.
-
Calmwater - 02-21-2005
A moim zdaniem nasze prawo jest całkowicie poronione.Co z tego,że mamy bardzo restrykcyjne przepisy jeśli chodzi o max.dopuszczalną ilość alko we krwi ( w niemczech bodajże jest 0,4 promila,we Francji 0,5 a we Włoszech,przesadnie-0,8 ) skoro kary są tak niskie?!Najem się jabłek i mi mandat wlepią,a inny palant po flaszce wódki wsiądzie za kierownicę i jeśli go złapią odpowie w ten sam sposób

Moim zdaniem-dopuszczalna ilość alko we krwi jak w niemczech,ale za przekroczenie-naprawdę surowe kary!!!
-
Zygfrydiusz - 02-21-2005
dopuszczalne powinno być 0,0 a za przekroczenie tego nawet o 0,01 powinni prawko odbierac

. Przez pijanego kierowcę zginął mój ojciec ;(
-
wspolczuje...
idiotyzm i tyle...kurde nie tyle co prawo jazdy zabierac...ale samochod...to jest rezcywiscie dobre rozwiazanie..
Hmmm -
Nie wiem co powiedziec Zygfrudiusz. Przykro mi. A mogliby tak zrobic zeby kierowcy mieli takie wszywki jak alkoholicy( bez takiego gadzetu niemozliwe byloby otrzymanie prawka ). A Dopuszczalen normy. Jakie kurwa normy - alkohol to alkohol. Pijesz nie wsiadasz za kolko - dla mnie jest to prosta sprawa ale dla niektorych nie. Ludzie prowadzacy po pijanemu do paki na 25 lat bez mozliwosci zwolnienia warunkowego - moze taka kara by poskutkowala.
-
i tak by sie znalezli idioci, ktorzy by mysleli "mnie nie zlapia" i dopiero po fakcie by ich karali...