Forum Rockmetalshop
Stadion Śląski w Chorzowie - wrażenia - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Koncerty/Festiwale/Zloty Fanów (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-koncerty-festiwale-zloty-fan%C3%B3w)
+--- Wątek: Stadion Śląski w Chorzowie - wrażenia (/thread-stadion-%C5%9Bl%C4%85ski-w-chorzowie-wra%C5%BCenia)

Strony: 1 2 3

Stadion Śląski w Chorzowie - wrażenia - gabby - 02-16-2005

Tak właściwie to chciałam zapytać, jak wygląda koncert na Stadionie Śląskim - jaka atmosfera, organizacja, być może też bezpieczeństwo.

Jeśli ktoś z Was był kiedyś tam na koncercie, to proszę, opiszcie jak to wszystko się tam ma i czy lepiej na płycie, czy w sektorach ?

Dzięki z góry Smile

- gabby - 02-16-2005

Tomash napisał(a):akustyka ok, ale na sektorach(trybuny) podobno czasem dzwięk "pływał"

Co masz na myśli ??

- gabby - 02-16-2005

Ok, kapuję Smile

A powiedz mi jeszcze, jak z widocznością ? Nie wiesz czasem czy z sektorów dobrze widać (zwłaszcza z tych zaraz naprzeciwko sceny) ?

A tak poza tym to dzięki za odpowiedź Smile

- gabby - 02-16-2005

No to super, bo ja sobie właśnie kupiłam bilet na koncert Ironów i Nightwish'a w maju i nie wiedziałam czego mam się spodziewać po tym koncercie, bo nigdy tam nie byłam.

Wielkie dzięki za informacje Smile

- Tuomasss - 02-16-2005

Ja też byłem na Metallice. Lokalizacja: płyta, trochę na lewo od sceny większy od niej kawałek. Stamtąd miałem dość dobrą widoczność. Całą scena, trzy z czterech telebimów. Było dobrze. Z tą widocznością to jest tak, że wszytsko zależy od tego czy stoisz w tłumie, czy raczej na jego obrzeżach. W drugim przypadku widzisz raczej bez problmów, tyle, że jest daleko. W tłumie wszystko zależy od wzrostu, przy dwóch metrach nie będzie problemu Laughing Z trybun na przecwi sceny widoczność chyba nienajgorasza jest, powołuję się tu na opinie kumpli co byli wtedy na sektorach. sam nigdy nie byłem.
Jeśli chodzi o dźwięk to nie miałem wrażenia pływania, a i kumple z trybun się nie uskarżali. Atmosfera jest świetan, z bezpieczeńastwem też raczej większych problemów nie ma.
Tomash, pamiętasz ile tam było policji? Big Grin Całą droga dojazdowa w sukach, a przy bramach chyba ze trzy megasuki.

- Kalin - 02-16-2005

Widziałem tylko zdjęcia z sektorów - mało widać
Ja byłem na płycie tuz przy sektorze dla Vipów - niewiem dlaczego go zrobili do dziś dnia Crying or Very Sad
Ale i tak generalnie dobrze było, dobrze wszystko widać słychać, czuć gorąco od płomieni ze sceny Big Grin itd...
Organizacja była moim zdaniem dobra.

- gabby - 02-16-2005

Kalin napisał(a):Ja byłem na płycie tuz przy sektorze dla Vipów - niewiem dlaczego go zrobili do dziś dnia Crying or Very Sad

Yyyy ... ? To znaczy ?

- Kalin - 02-16-2005

Przed sceną zrobili oddzielny sektor (zastawili barierkami i postawili kilkunastu pachołków którzy pilnowali żeby nikt się za te barierki nie przedostał)
Niewiem dlaczego.... Biletów na tamten sektoer nie mozna było kupić, przynajmniej mi nic o sprzedazy tak owych nic nie było wiadomo.

- Tuomasss - 02-16-2005

Dało się je dostać. Trzeba było być baaaardzo wcześnie, i wyłożyć trochę złotówek, dostawało się taki pasek na rękę i można było wchodzić. To nie dla vipów tylko farciarzy Laughing Mój znajmomy tam był, ale tylko dlatego, że ktoś po koncercie Slipknota ten pasek mu podarował. Dlatego cholernik złapał kostkę od Jamesa:? Wszyscy mają więcej szczęścia niż ja Crying or Very Sad

- gabby - 02-16-2005

To miło, bo ja dzisiaj kupiłam sobie bilet na ten sektor (VIP) i w związku z tym jestem bardzo happy Wink

- Kalin - 02-16-2005

No to ładnie...
Ja nic nie wiedziałem o tym niestety Crying or Very Sad

- gabby - 02-16-2005

Ach ! Jeszcze jedno !

Nie orientujecie się może czy można tam kamerować, znaczy tak prywatnie ? Wpuszczą mnie na stadion z cyfrówką ?

Ale mam głupie pytania Wink Tak to jest w przypadku amatorów Wink

- Tuomasss - 02-16-2005

Alke sektor dla VIPów, na Mysticu to centralna loża na trybunach, tzw, sektor 30, a nie ten teren pod samą sceną jak to na MetallicE było! Ten bilet tutaj 200 zeta kosztuje!!!
http://www.mystic.com.pl/mystic/index.htm
Tutaj sobie zerkijcie jak wygląda rozkłąd sektorów na koncert.
edit: co do filmowania i robienia fotek to odwórć bilet i przeczytaj.
Punkt 6.

- Arion - 02-16-2005

no ja też w momencie kupna biletu nie wiedziałam o żadnym sektorze dla VIPów, eh -_-
cóż, trudno, burżuje na dno! niech zapłoną stosy rewolucji! :>

- Tuomasss - 02-16-2005

Aleś Ty w rewolucyjnym nastroju Arion Big Grin