Ska Ska Ska -
mimi - 03-27-2005
Uwielbiam ska.... kocham El vas del obrero (hiszpańskie)... ma w sobie tyleee pozytywnej energii ... z polskich grup najbardziej sobie cenie Akurat... a jakie są wasze ulubione zespoły??? ... no i co myślicie o tej niestety mało popularnej w Polsce muzyce????
-
Kamael - 03-27-2005
Ska-P rządzi, niezłe jest The Skatalites - to zagranicą. W Polsce oprócz Akurata, który nie gra takiego klasycznego ska, jest tego trochę. Naprawdę ciekawe są np. Blade Loki z kobiecym wokalem, bardzo lubię Zabili Mi Żółwia (punk/ska). Poza tym zespołów z przedrostkiem "ska" w nazwie mamy trochę, z czego chyba najbardziej znane jest Skampararas, którego ja osobiście słyszałem bardzo mało.
-
slesz - 03-29-2005
ska-p jest naprawde dobre nawet bardzo dobre a co do skamparasu to też jest fajny mam 2 albumy

i bardzo polecam "Skampararas - Jedność i zwycięstwo"
hmm skarpeta też mi sie podoba oi oi oi duzo tego jest bardzo duzo
-
Linchpin - 04-12-2005
z zagranicznych zespolow slyszalem tylko Ska-P i uwazam ze sa swietni

Bienvenido al planeta eskoria

(or however you spell it

)
Natomiast z naszych rodzimych zespolow cenie sobie:
Akurat
Skankan
Skampararas
Zabili mi zolwia ("Kwiatek" ROX

)
-
Kamael - 04-12-2005
ZMŻ - Dzień Wagarowicza, to jest utwór po prostu rządzący ;].
-
GACEK - 04-30-2005
Ze SKA dobry jest zespół Podwórkowi Chuligani
Re: Ska Ska Ska -
Nuillnac - 06-09-2005
mimi napisał(a):co myślicie o tej niestety mało popularnej w Polsce muzyce????
Zbyt prymitywna.
Wars - 06-09-2005
Nuillnac napisał(a):mimi napisał(a):co myślicie o tej niestety mało popularnej w Polsce muzyce????
Zbyt prymitywna.
No to jaka jest, wg. Ciebie, ambitna?? Słyszałeś kiedyś Akurat? Śmiem wątpić, skoro gadasz takie bzdury.
Tomash - 06-09-2005
Nuillnac napisał(a):mimi napisał(a):co myślicie o tej niestety mało popularnej w Polsce muzyce????
Zbyt prymitywna.
A np. Ska-P słyszałeś? ale wiadomo, że jedynie słuszna ambitna muzyka to andergrandowy i niezależny noise z Japonii, lub ewentualnie mlaskanie mięsem... to jest dopiero AMBITNA muzyka...
Kamael - 06-09-2005
Zbyt prymitywna.
A co w niej niby jest takiego prymitywnego?
seelenleib - 06-09-2005
Tomash napisał(a):ale wiadomo, że jedynie słuszna ambitna muzyka to andergrandowy i niezależny noise z Japonii
in noise we trust 8)
nataliaa - 06-09-2005
warsadal napisał(a):Nuillnac napisał(a):mimi napisał(a):co myślicie o tej niestety mało popularnej w Polsce muzyce????
Zbyt prymitywna.
No to jaka jest, wg. Ciebie, ambitna?? Słyszałeś kiedyś Akurat? Śmiem wątpić, skoro gadasz takie bzdury.
Akurat jak dla mnie broni się jedynie tekstem "Droga długa jest", jeśli zaś chodzi o muzykę, to zupełnie na nie.
Doprawdy ostatnim epitetem, jaki mógłoby podsumować ich muzykę, jest określenie "energiczna".
Momentami jest cholernie rozlazła i flegmatyczna wręcz.
Przynajmniej odnoszę takie wrażenie.
Tomash - 06-10-2005
nataliaa napisał(a):....
Ciężko się nie zgodzić. Też nie rozumiem co ludzie widzą w Akurat. Szkoda że u nas SKA kojarzy się właśnie albo z tym zespołem, albo z jakimiś siermiężnymi Oi!-ami próbującymi grać na skoczną nutę(nie mówie że to jest złę, ale faktycznie niezbyt skomplikowane). Ale za granicą jest sporo fajnych kapel, np. wsomniany przeze mnie Ska-P czy choćby Madness.
-
Emma - 06-10-2005
wiekszosc z wymienionych powyzej do tego
cycos
The bustups
trawnik chyba tez mozna podciagnac
no i oczywiscie
KONIEC ŚWIATA
-
Kamael - 07-29-2005
Ja ostatnio zabrałem się za The Skatalites (jak narazie płyta "Ska mania") i Tokyo Ska Paradise Orchestra. Kawałek dobrej muzyki, szczególnie jeśli o The Skatalites mowa.