Forum Rockmetalshop
"Sprawa się rypła..." - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Nie samą muzą człowiek żyje, czyli kóltóra i sztóka };-) (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-nie-sam%C4%85-muz%C4%85-cz%C5%82owiek-%C5%BCyje-czyli-k%C3%B3lt%C3%B3ra-i-szt%C3%B3ka)
+--- Dział: Film (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-film)
+--- Wątek: "Sprawa się rypła..." (/thread-sprawa-si%C4%99-ryp%C5%82a)

Strony: 1 2

"Sprawa się rypła..." - Przemek87 - 07-26-2006

Co myślicie o tym filmie ?? Rewelacja. Oglądałem go 4 razy i właśnie ściągam. Genialna rola Pieczki i świetne kreacje amatorów (górali żywieckich)...szczególnie Józka i tego dziadka. Niektórzy mówią że film jest zbyt wieśniacki i gwarowy, ale oni ch**a się znają.
Kwestie z tego filmu są nie do pobicia

- wunderwaffe - 07-26-2006

Dlaczego nie ma "Kilera"? Big Grin Dlaczego?! Laughing

- Tomash - 07-26-2006

Z wymienionych to Miś, bo jest po prostu niszczący, o jego sile świadczy fakt że bawi nawet ludzi w moim wieku, którzy "tamte czasy" znają tylko z opowieści. Rejs też jest w pyte, dialogi zabijają. Jeszcze lubie "Nie ma rózy bez ognia"(Fedorowicz rulez), z nowszych to rozwaliło mnie "Wożonko"("papierosa zaaplikuj" Laughing ) niezłe było też "Ciało" Big Grin Chłopaki nie płacz i poranek kojota to filmy maksymalnie durne, ale dobrze oddają naszą "rzeczywistość", więc też są śmieszne.

- IstnyKurwaRomantyk - 07-26-2006

Tomash napisał(a):Jeszcze lubie "Nie ma rózy bez ognia"(Fedorowicz rulez)

Nie zagraz w tym filmie zle, ale wszystkie najbardzoej niszczace teksty wypowiada Dobrowolski grajacy Dąbczaka. Haslo "Nie ma Jezus, jest bateria" to jedno z ulubionych powiedzen mojego ojca Big GrinBig GrinBig Grin

- RamzeS - 07-26-2006

MIŚ.
Niszczy wszystkie pozostałe.Jarząbek śpiewający do szafy to scena wszechczasów.No i scena w barze ,z łyżkami na łancuchach,to scena wszechczasów nr 2.

- statekx - 07-26-2006

Stare polskie filmy bija na glowe caly swiat. Ta ankieta to ledwie piard. Z powyzszych Poszukiwany, poszukiwany niszczy wszystko.

- Rumian - 07-26-2006

1. Miś (ach ten przemyt wodki w misiach Laughing)
2. Seksmisja
3. Sami Swoi

- Kamael - 07-27-2006

1. Rejs
2. Miś
3. Seksmisja

Zamiast durnego "Poranku kojota" i "Chłopaków..." dałbym np. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" i "Bruneta wieczorową porą" ;] - to dla mnie miejsca 4 i 5.

W każdym razie, głos na "Rejs".

- Ghost_82 - 07-27-2006

Seksmisja rządzi, tylko pytanie, gdzie jest Killer Rolleyes Przecież ten film bije chyba wiekszość na tej liście Big Grin No i ten niszczący tekst Siary przy lądowaniu Moralesa Laughing Jak można było go nie umieścić na liście Rolleyes

- KISIEL - 07-27-2006

Popieram!!! Zastanawiam się czemu jest film w ankiecie "poranek kojota", a nie ma "Chłopaki nie płaczą" ... ? Ktoś mi to wyjaśni :? ?

- Przemek87 - 07-27-2006

Ja lubie tylko stare polskie komedie. Nie ma "Kilera" bo jest do dupy. Dałem Poranek kojota żeby był jakis nowszy film dla odmiany, żeby nie było że same PRLowskie. Ale nie wiem po co to zrobiłem, nowe komedie są do dupy.
poza tym w ankiecie jest ograniczona liczba miejsc, wiec zaraz zedytuje Smile

EDIT: no, niestety nie moge modyfiować ankiet, ale lapy precz od niej bez mojej wiedzy Laughing

- KISIEL - 07-27-2006

"Nie ma Kilera, bo jest do dupy". Ów "dupę" to ma basista Napalm Death'u na ryju!!! Kult będzie obrażał. Napisz, że Ci się nie podobał, a nie jaki jest negatywny dla Ciebie...

- Ghost_82 - 07-27-2006

Przemek87 napisał(a):Ja lubie tylko stare polskie komedie. Nie ma "Kilera" bo jest do dupy. Dałem Poranek kojota żeby był jakis nowszy film dla odmiany, żeby nie było że same PRLowskie. Ale nie wiem po co to zrobiłem, nowe komedie są do dupy.
poza tym w ankiecie jest ograniczona liczba miejsc, wiec zaraz zedytuje Smile

EDIT: no, niestety nie moge modyfiować ankiet, ale lapy precz od niej bez mojej wiedzy Laughing

Weź mnie tym tekstem nie rozpierdalaj Confusedhock: Jedna z najlepszych komedii, a ty mówisz, że do dupy.

- MaFFej - 07-27-2006

Kamael napisał(a):Zamiast durnego "Poranku kojota" i "Chłopaków..." dałbym np. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" i "Bruneta wieczorową porą" ;]

Popieram! "BWP" to kvlt i splendor a te całe "Chłopaki..." itp. twory - nieudolne pseudo-komedie. Aaaa... jeszcze krótkometrażowy "Niespotykanie spokojny człowiek" (czy jakoś tak) jest niezgorszy ;] .

- KISIEL - 07-27-2006

To w takim razie trzeba podzielić np.:

a) na old skoolowe komedie typu: Miś, BWP, Seksmisja, NLP, Vabank itd

b) nowo falowe? Niewaga. Chłopaki nie płaczą, Killer, Superprodukcja itd