"Sprawa się rypła..." -
Przemek87 - 07-26-2006
Co myślicie o tym filmie ?? Rewelacja. Oglądałem go 4 razy i właśnie ściągam. Genialna rola Pieczki i świetne kreacje amatorów (górali żywieckich)...szczególnie Józka i tego dziadka. Niektórzy mówią że film jest zbyt wieśniacki i gwarowy, ale oni ch**a się znają.
Kwestie z tego filmu są nie do pobicia
-
wunderwaffe - 07-26-2006
Dlaczego nie ma
"Kilera"?

Dlaczego?!
-
Tomash - 07-26-2006
Z wymienionych to Miś, bo jest po prostu niszczący, o jego sile świadczy fakt że bawi nawet ludzi w moim wieku, którzy "tamte czasy" znają tylko z opowieści. Rejs też jest w pyte, dialogi zabijają. Jeszcze lubie "Nie ma rózy bez ognia"(Fedorowicz rulez), z nowszych to rozwaliło mnie "Wożonko"("papierosa zaaplikuj"

) niezłe było też "Ciało"

Chłopaki nie płacz i poranek kojota to filmy maksymalnie durne, ale dobrze oddają naszą "rzeczywistość", więc też są śmieszne.
-
IstnyKurwaRomantyk - 07-26-2006
Tomash napisał(a):Jeszcze lubie "Nie ma rózy bez ognia"(Fedorowicz rulez)
Nie zagraz w tym filmie zle, ale wszystkie najbardzoej niszczace teksty wypowiada Dobrowolski grajacy Dąbczaka. Haslo "Nie ma Jezus, jest bateria" to jedno z ulubionych powiedzen mojego ojca

-
RamzeS - 07-26-2006
MIŚ.
Niszczy wszystkie pozostałe.Jarząbek śpiewający do szafy to scena wszechczasów.No i scena w barze ,z łyżkami na łancuchach,to scena wszechczasów nr 2.
-
statekx - 07-26-2006
Stare polskie filmy bija na glowe caly swiat. Ta ankieta to ledwie piard. Z powyzszych Poszukiwany, poszukiwany niszczy wszystko.
-
Rumian - 07-26-2006
1. Miś (ach ten przemyt wodki w misiach

)
2. Seksmisja
3. Sami Swoi
-
Kamael - 07-27-2006
1. Rejs
2. Miś
3. Seksmisja
Zamiast durnego "Poranku kojota" i "Chłopaków..." dałbym np. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" i "Bruneta wieczorową porą" ;] - to dla mnie miejsca 4 i 5.
W każdym razie, głos na "Rejs".
-
Ghost_82 - 07-27-2006
Seksmisja rządzi, tylko pytanie, gdzie jest
Killer 
Przecież ten film bije chyba wiekszość na tej liście

No i ten niszczący tekst Siary przy lądowaniu Moralesa

Jak można było go nie umieścić na liście
-
KISIEL - 07-27-2006
Popieram!!! Zastanawiam się czemu jest film w ankiecie "poranek kojota", a nie ma "Chłopaki nie płaczą" ... ? Ktoś mi to wyjaśni :? ?
-
Przemek87 - 07-27-2006
Ja lubie tylko stare polskie komedie. Nie ma "Kilera" bo jest do dupy. Dałem
Poranek kojota żeby był jakis nowszy film dla odmiany, żeby nie było że same PRLowskie. Ale nie wiem po co to zrobiłem, nowe komedie są do dupy.
poza tym w ankiecie jest ograniczona liczba miejsc, wiec zaraz zedytuje
EDIT: no, niestety nie moge modyfiować ankiet, ale lapy precz od niej bez mojej wiedzy
-
KISIEL - 07-27-2006
"Nie ma Kilera, bo jest do dupy". Ów "dupę" to ma basista Napalm Death'u na ryju!!! Kult będzie obrażał. Napisz, że Ci się nie podobał, a nie jaki jest negatywny dla Ciebie...
-
Ghost_82 - 07-27-2006
Przemek87 napisał(a):Ja lubie tylko stare polskie komedie. Nie ma "Kilera" bo jest do dupy. Dałem Poranek kojota żeby był jakis nowszy film dla odmiany, żeby nie było że same PRLowskie. Ale nie wiem po co to zrobiłem, nowe komedie są do dupy.
poza tym w ankiecie jest ograniczona liczba miejsc, wiec zaraz zedytuje 
EDIT: no, niestety nie moge modyfiować ankiet, ale lapy precz od niej bez mojej wiedzy 
Weź mnie tym tekstem nie rozpierdalaj

hock: Jedna z najlepszych komedii, a ty mówisz, że do dupy.
-
MaFFej - 07-27-2006
Kamael napisał(a):Zamiast durnego "Poranku kojota" i "Chłopaków..." dałbym np. "Co mi zrobisz jak mnie złapiesz" i "Bruneta wieczorową porą" ;]
Popieram! "BWP" to kvlt i splendor a te całe "Chłopaki..." itp. twory - nieudolne pseudo-komedie. Aaaa... jeszcze krótkometrażowy "Niespotykanie spokojny człowiek" (czy jakoś tak) jest niezgorszy ;] .
-
KISIEL - 07-27-2006
To w takim razie trzeba podzielić np.:
a) na old skoolowe komedie typu: Miś, BWP, Seksmisja, NLP, Vabank itd
b) nowo falowe? Niewaga. Chłopaki nie płaczą, Killer, Superprodukcja itd