Forum Rockmetalshop
Iced Earth - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: Iced Earth (/thread-iced-earth)

Strony: 1 2 3 4 5

Iced Earth - Ryu Yamino - 08-26-2004

Iced Earth - za co lubicie, za co nie i wszystko, co można o tej kapeli powiedzieć... Ja Podziwiam J. Schaffer'a za pomysły i za to, co wprowadził do gatunku... Iced Earth jest też dla mnie tą kapelą, od której "wszystko się zaczęło" ^^'

- Dave_Mustaine - 08-27-2004

bardzo do gustu mi przypadla ostatnia plyta z ex- judasem- Owensem... fajny power Big Grin

- Miriam - 08-27-2004

Słyszałam dwa albumy tego zespołu mianowicie "The Dark Saga" i "Night Of The Stormrider". Dobre płyty, aczkolwiek do gustu bardziej przypadła mi "NOTS" - naprawdę świetna płyta, polecam.

- Kamil - 08-27-2004

hmm jakos nie Iced nie przekonuje... ale przyznac, ze na nowej płycie pokazali klase... gratuluje wokalu, tez bym takieg wokaliste chcial we wlasnej kapeli... ech...

- tix - 08-27-2004

kocham! sczegolnie za plyte Horror Show, Something Wicked Comes This Way oraz kawalek THe Hunter!! a najnowsze dzielo to gofno Sad zjebali z tym wokalem, qrwa takie piski to moga se w d*** wsadzic! owens sux

- Ryu Yamino - 08-27-2004

Zgadzam się... Glorius Burden to shit... Tim Owens to już nie to samo co Matt Barlow (zayefajny człowiek, dlaczego zdecydował się na odejście ?? Tzn. wiem, to pytanie retoryczne ^^') A The Hunter wymiata... Mam pare swoich ulubionych kawałków, np. The Phantom Opera Ghost, The Hunter, Dante's Inferno... Mógłbym tak jeszcze długo... Wszystkie płyty są warte uwagi, nawet Glorius Burden, ale to już nie ten Iced Earth... Owens nadaje się do Judas Priest, ale nie do IE...

- tix - 08-28-2004

no wlasnie, cos mi qmpel mowil (takze fan icedów za czasow barlowa, ktory zreszta mnie zarazil nimi jakies niecale 2 lata temu) ze barlow postanowil sie spełnić jako Sędzia,niewiem ile w tym prawdy ale podobno tak pisalo na oficjalnej, ja nie szukalem Smile
taak takze kocham phantom opera ghost! uwielbiam takze te spokojne utwory z SWCTW (blessed are you, consequences, melancholy, watching over me!!!) nie mowiac juz o MY OWN SAVIOR - niesamowity utwór.
z dark sagi to wlasnie hunter oraz i died for you, reszta mnie jakos nie przekonuje (moze dlatego ze malo sluchalem) z

horror show - to wszytkie oprocz frankensteina, heh chociaz czasem tez mi sie podoba - zalezy od tego co sie zdieje w moim łebku =) ale ogolnie plyta na 10+/10
something wicked comes this way - najmniej burning times oraz disciples of the lie oraz ostatni z trylogii - the coming curse (swoja droga ile trwa u ciebie ten utwor? ja mam jakas okrojona wersje (mp3) do 9:33 :/ )

ps. swietny avatar ;]

ps. Barlow jest nie do zastąpienia - wogole jest to wokalista ktorego moglbym sluchac 24/7 - piekny glos (potrafi zaspiewac spokojnie, zadrzec sie i piszczec (ale nie tak jak owens rzecz jasna bo owens to robi jak panienka) w meskim stylu, bardzo zaluje ze go juz nie ma :\

ps. qmpel tez cos mowil ze podobno Glorious Burden byla nagrana z Barlowem takze! niewiem gdzie to slyszal ale jak dla mnie to chyba najwiekszy cel w zyciu Big Grin uslyszec te utwory z jego wykonaniu - aach marzenie , kto wie byc moze to tylko plotki fanów ;\

- Ryu Yamino - 08-28-2004

Avathar jest pomysłem zaczerpniętym od Ciebie (btw. Katatonia też jest zayebista, ale nie o tym tytaj mamy pisać ^^') Wiesz, ja Iced Earth interesuję się bardzo dokładnie... Barlow odszedł po incydencie z 11 września, bo stwierdził, że musi zająć się czymś "normalnym" poza śpiewaniem w zespole... A Glorius Burden była nagrana z Barlowem, ale to już nie był ten sam Barlow... I Jon Schaffer stwierdził, że trzeba to nagrać jeszcze raz...

- tix - 08-28-2004

no to lipa :/ i pewnie juz nie wroci.. qrfa a mogliby znalezc innego wokala niz Owensa.. ech a sciagne sobie zaraz Glorious Burden i poslucham calej, mi sie tam z PROMO podobal tyko Hollow Man w refrenie mial nawet normalny glos

ps. jesli masz jesczejakies ciekawe info to nie krępuj sie Smile
ps.2 ja swoj av zaczerpnalem z forum o katatonii =P
ps3. a tak wogole to kocham przede wszytkim Anatheme =]

- Kamil - 08-28-2004

hmmm... mnie jakos bardziej przekonuje glos Owensa... ale moim zdaniem to nie jest kapela dla niego... to tak samo jak z judas... chocby nie wiem jak dobrze spiewal, to zawsze znajdzie sie mnostrwo osob, ktore powiedza, ze jednak Owens to juz nie jest to samo, to nie ten sam Judas/IE.... trudno...
fakt faktem, ze szacunek jemu sie nalezy szczegolnie za prace z Tiptonem i społką, bo śpiewanie kawalkow, kore wczesniej śpiewał Halord nie jest takie proste... no mniejsza z tym... moim zdaniem Owens powinien sie z szeregow IE wydelegowac, bo nie bedzie mu latwo, bedzie mial takie same dylematy jak przy okazji Judas...
ale przynajmniej sie nie marnuje w tych nowych gówniastych kornach...

- tix - 08-28-2004

wlasnie mam jescze pytanko czy ktos posiada Days of Purgatory i jak ocenia ten album? czy rearanżacje starszych utworów (z glosem barlowa) sa lepsze od tamtych wokali? nie mam skad sciagnac utworów a 82 zeta troche mi szkoda ;/

- Ryu Yamino - 08-28-2004

Posiadam bardzo dokładne informacje nt. Iced Earth, bo jak już wspomniałem, jest to kapela, od której wszystko się zaczęło... Dziekuję mojej siostrze (Shigeru Ai ^^) za przesłanie mi "Dragon's Child"... Ale jeśli chcesz pogadać o Iced Earth, to może na GG, bo to jest forum, na którym raczej powinny znaleść się tylko opinie nt. Icedów (takie było założenie pierwotne ^^') A co do Days of Purgatory... Ja mam wszystkie płyty Iced Earth, które się do tej pory ukazały... Więc wiesz, wal na GyGy i jakoś się ugadamy ^^

- Graver - 08-29-2004

Iced Earth fajne ballady ma Big Grin i koniec. Ja sie nie znam na nowym heavy metalu, tylko stare heavy mnie rusza wiec sie nie wypowiadam szerzej 8)

- TisH - 09-05-2004

Ja z pytaniem, co sadzicie o projekcie Demons & Wizards? Mnie osobiscie bardzo ich plyta przypadla do gustu, i to nie tylko dlatego, ze uwielbiam wokal Hansi'ego... Laughing

- Ryu Yamino - 09-06-2004

Demons & Wizards - projekt niezły, dwa zespoły które lubię razem... To chyba nie był przeypadek, że Jon i Hansi spotkali się mna wsp. trasie koncertowej ^^