Własne książki i opowiadania -
Grawinka - 01-02-2005
NIe wiem, czy sie przyjmie, ale zawsze warto spróbować nie?
Chciałam poprostu zapytać, kto z Was, pisze cos większego taz:L Ksiażki, opowiadania, nowele itp, czyli prozę.
Oprócz linków na strony, gdzie to umieszczacie, na pewno miłobyło by ujrzeć fragmenty, ale to tylko i wyłącznie moje skromne zdanie.
Zapraszam więc do mini publikacji i tutaj
Pozdrawiam Nemo...
- Arion - 01-02-2005
Hmm... Ogólnie rzecz biorąc temat jest dobry, ale nie w takiej formie. Owszem, wiersze można tu opublikować, powiedzmy, ale opowiadania z reguły są nieco dłuższe i mnie np, obchodzi w jakiej formie takie opowiadanie czytam, bo jeśli ładnie jest oprawione, wtedy po prostu czyta się szybciej i lepiej :) Dlatego np robię homepage'a - trochę mi się tego wala po blogach, trochę po kompie, a czytanie plików w notatniku sprawia mi średnią przyjemność, bez względu na treść ^^
-
Kamael - 01-02-2005
Ja to niby coś mam, ale wstyd mi to pokazać ;D.
-
Grawinka - 01-03-2005
Chodzi o to, ze temety z wierszami już są,. Chodziło mi o fragmenty (tak na zachętę

) i oczywiście linki do stron, na których można znaleźć więcej, tak by zainteresować...
Czemu się wstydzisz, Arion? Tutaj wsyzscy jedna wielka rodzina...???
- Arion - 01-06-2005
http://chwytajac-westchnienia.prv.pl
mój homepage.
odrazu ostrzegam, że ze mnie żaden webmaster, więc stronka jest napisana pod internet explorer bez search bar'a, rozdzielczość 1024x768.
jeśli którykolwiek z powyższych warunków nie zostanie spełniony, strona będzie wyglądała koszmarnie, bo jeszcze dla 800x600 nie zrobiłam ^^
w każdym razie życzę przyjemnego tracenia czasu ^^
-
gannon - 01-07-2005
Cytat:w każdym razie życzę przyjemnego tracenia czasu ^^
jak ty zawsze musisz marudzić... :?
-
Grawinka - 01-07-2005
wiesz... to się nazywa skromnosć
-
Prisca - 01-08-2005
No ja trochę pisze.. zwlaszcza opowiadania własne, troche też FFów, obecnie tworze swoja przygode do l5k...
btw. Arion podobają mi się Twoje opowaiadania
- Arion - 01-14-2005
Dziękuję ^^
Wylądowały w dziale opowiadań ostatnio dwa nowe. :)
-
Acrid - 01-14-2005
Arion napisał(a):Wylądowały w dziale opowiadań ostatnio dwa nowe. 
Przeczytam jak tylko sniadanie sie zrobi (; No i 0,5l kawy =P Siem wypowiem,.. (;
Ja pamietam jak kilka lat temu sam cos pisalem, co to w ogole bylo to sam nie wiem, polaczenie Dicka z Fantasy? Ogolnie rzecz biorac fajna miazga,.. ale gdzies sie zapodziala. Moze i lepiej, gdybym to teraz przeczytal to pewnie mialbym ogromna smeichawe i nic wiecej, slaby ze mnie pisarz ;D Ale to i tak nie przebije moich opowiadan na polski, z czasow gejnazjum (; Tam to dopiero sie dzialo ;D Ehh, wspomnienia (;
A Wam gratuluje odwagi, ja bym swoich dziel nigdzie nie pokazal, bojac sie 100% krytyki ;D
-
Kamael - 01-15-2005
Na mojej stronie (link w profilu) umieszczam jakieś opowiadania - moje (nie mnie je oceniać... proszę o łaskąwą krytykę, bo to dopiero początek moich eksperymentów z pisaniem, jak na razie niekoniecznie dobrych) i kumpla (te bardzo mi się podobają). Ostatnio jednak staram się bardziej pracować nad językiem i dopiero od paru dni znowu jakoś ciągnie mnie do pisania. Mam nadzieję, że uda się pisać co raz lepiej.
-
Tuomasss - 01-15-2005
Szacunek mam do wszystkich którzy mają odwagę publikować swoje teksty, ja nie potrafię się na to zdobyć.
Zresztą zwykle jest tak, że zaczynam coś pisać i nagle się wypalam i nie jestem w stanie tego skończyć. Gnije to gdzeiś na hdd przez kilka miechów i zwykle nie kończę bo dochodzę do wniosku, że te wypociny to kompletne dno

Może kiedyś się w końcu uda...
-
Kamael - 01-15-2005
Ja nabrałem dystansu do pierwszej serii opowiadań, którą napisałem. Nie jestem z niej w tym momencie zadowolony, ale to ja to napisałem i traktuję to jako pewien krok w drodze do dobrego pisania. Teraz piszę kolejną (na razie dwa odcinki gotowe) i tu już wydaje mi się, że jest lepiej, a to oznacza, że jednak na przód sie posuwam.
-
Grawinka - 01-27-2005
hmmm
A ja piszę już którać z kolei, tzn mam miliony pomysłów, niektore zaczynam spisywać. Narazie tylko jednej udało mi sięn apisać jeden tom i pół.. ale w końcu nie mam tyle czasu, by było szybciej...
Kilka innych juz mam skrystalizowanych w umyśle, ale najgorzej z tym pisaniem, bo to jednak trzeba mieć narstóru (wenę) w danej chwili...
Ale lubię pisać, bo jest to swiatna zabawa, tym bardziej, gdy potem odczytujesz to w gronie przyjaciół, którzy znaja twoje poczucie humoru i którzy w lot chwytaja o co ci chodziło...
Błogosławię to, ze człowiek nauczył sie pisać i czytaćć
Pozdrawiam Nemo
-
Beast King - 05-06-2005
Mam masę pomysłów na opowiadania, ale nie mam czasu na przelanie ich na papier. Napisałem już jedną powieść SF która teraz poprawiam, planuję już następną.