Forum Rockmetalshop
sXe - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: sXe (/thread-sxe)

Strony: 1 2

sXe - Anonymous - 12-30-2004

co o tym myślicie?
jak to pojmujecie?

prosze się wypowiadac bo jestem ciekawy waszych opini

- gannon - 12-30-2004

narkotyków, fajek nie znosze...

Cała ideologia jest wporzątku, sam jej sens. Uważam jednak że każdy może być sXe wedłóg swoich własnych regół. Nie trzeba patrzeć na innych i na siłe stawać się np wegetarianinem.(uwielbiam karkówkę z grill'a Big Grin)
Popieram większość zasad, szczególnie te o przestrzeganiu praw ludzi i zwierząt, ale w żaden sposób się nie identyfikuje z jakąś grupą ludzi. Nie potrzeba mi należeć do czegokolwiek, a już na pewno nię będę dziergał sobie "X" na ręce Confusedhock:

- Anonymous - 12-30-2004

ja bardziej postrzegam sXe jako brak dragów/alkoholu/fajek w życiu czyli tez i na koncertach
szacunek dla własnego zdrowia
wegetarianizm jest tutaj nie na miejscu
mięso jest wręcz wskazane w normalnym funkcjonowaniu

no cuż
dragów nienawidzę, niestety coraz większe otoczenie mam upaprane nosy
fajki pale i to dośc często
z alkoholem różnie jest...

- Dżemik - 12-30-2004

sXe popieram.. Sam bylem sXe zanim nawet dowiedzialem sie ze taka ideologia istnieje.. =P

Mam podobne zdanie co gannon.. 2 jednak wyjatki sa:

primo: nie rozumiem ortodoksow (jak w kazdej dziedzinie).. biedni sa np ci ktorzy nie nosza ciuchow tudziez obuwia ze skor (zabijanie zwierzat)..
secundo: wyznaje 3 X'y.. Smile

PS> (racja! karkowka z grilla rox! wegetarianizmowi mowimy stanowcze Nie!Tongue) Smile

- Emma - 12-30-2004

co kto lubi ... sama ideologia spoko tylko bez zadnych ortodoksow i zmuszania mnie do jej wyznawania ...
ja nie jem miesa prawie wogole ... ale nie uwazam sie za wegetarianke poprostu nie lubie i tyle Wink
a tak btw.to o sXe juz gdzies bylo na forum

- XdkyX - 01-05-2005

procz standardowego podejscia do picia/palenia/dragow jestem wege - co mi tylko wyszlo na zdrowie - czuje sie zdrowszy, kondyche mam lepsza.
ale ogolnie ludzie dziwinie sie patrza jak mam krzyze na rekach - jak ze wszystkim czego nie znaja. A jak mialem na kostce sXe z agrawek to mi mowili ze SEX sie pisze inaczej ^_^

- Pandora - 01-16-2005

sXe - hmmm... całkiem w porządku, jeśli z umiarem, jak w przypadku większości ideologii. Ja w każdym razie bez skór (np. glany) wytrzymać bym nie potrafiła. Mięsa nie jem, bo nie lubię.

- DeZeRtEr - 01-16-2005

Racja co racja (: alkochol/dragi/pety nie potrzebne...kiedys pilem ale jak o nich uslyszalem to chialem zostac ... i ja tez bez glanow nie przezyje i bez ramoneski Big Grin sXe jak dla mnie moze byc jest Gitowe }=]

- Anonymous - 01-17-2005

jak to czytacie?
bo słyszałem różne wersje Wink
chodzi mi o sXe

- DeZeRtEr - 01-17-2005

ps Tu wystapila chyba pomylka bardziej greensXe nie chodza w ciuchach odzwierzecych bo widzialem wielu sXe w glanach ramoneskach itd.itp.

- Dżemik - 01-17-2005

Ba! Ja widzialem sXe z piwem w lapie.. Wink

- XdkyX - 01-18-2005

Dżemik napisał(a):Ba! Ja widzialem sXe z piwem w lapie.. Wink

moze trzymal koledze albo kolezance? Big Grin

- Neira - 01-18-2005

Nie wiem... Osobiście mam mieszane uczucia związane z tym ruchem.
Z jednej strony ich popieram, ale... Po co się z tym obnosić? Tzn. nie mam nic przeciwko otwartemu głoszeniu osobistych praw moralnych, co to, to nie. Poprostu jestem nastawiona neutralnie.

Jeżeli chodzi o wegetarianizm...
Decyzji o całkowitej zmianie sposobu żywienia na pewno trzeba podejmować z rozwagą i najlepiej wspólnie z jakimś specjalistą. Bowiem niezaspokojenie pewnych potrzeb organizmu może się skończyć właśne np. anemią.

Podsumowując - żyjmy zdrowo, ale z rozwagą! Big Grin

- velvetova - 02-24-2005

Mnie osobiscie sie podoba ideologia sXe ale ta calkowicie pierwsza tzn "nie cpam nie pije nie pale mam czysty umysl..."ale potem jak doszedl do tego wegetarianizm to jzu nie zabardzo...w gruncie rzeczy zeby nie cpac ani pali czy pic nie potrzebna jest wcale ideologia sXe...

- Kamael - 02-24-2005

velvetova napisał(a):Mnie osobiscie sie podoba ideologia sXe ale ta calkowicie pierwsza tzn "nie cpam nie pije nie pale mam czysty umysl..."ale potem jak doszedl do tego wegetarianizm to jzu nie zabardzo...w gruncie rzeczy zeby nie cpac ani pali czy pic nie potrzebna jest wcale ideologia sXe...
Otóż właśnie i tego się będę trzymał. Nie piję, nie palę, nie biorę drugów, ale to nieznaczy, że uważam się za jakiegoś sXe. Nie potrzeba mi do tego żadnej ideologii, wystarczy mi, że robię to, co mi odpowiada. Nie lubię być ograniczanym przez żadne schematy. Jeśli będę chciał kiedyś zrobić coś z tych trzech czynności, to po prostu to zrobię.