Forum Rockmetalshop
Światogor - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Światogor (/thread-%C5%9Bwiatogor)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

Światogor - hegemon88 - 12-25-2004

SŁAWA! Dawno nie było tu nic o porządnym pogańskim black metalu, więc z racji świąt zapodaje wam dziś horde Światogor sami o sobie mówią:

"Zespół Światogor powstał w siepniu 2003 roku z inicjatywy wokalisty Groma Loraka. Skład uzupełnili: perkusista - Toudi oraz gitarzysta - Bard Radowit. We wrześniu dołącza kolejny gitarzysta - Bielik. Za cel obraliśmy granie black metalowej z elementami folku, która jako środek wyrazu ma służyć do przedstawienia treści związanych z pogaństwem. Poprzez muzykę chcemy sławić rodzimą wiarę, kultywować tradycje i kulturę naszych przodków, hańbioną i niszczoną od przeszło tysiąca lat przez chrześcijaństwo.
Działalność zespołu jest dla nas formą alternatywy wobec otaczającej nas rzeczywistości, z dominującą w państwie i w świadomości społecznej rolą kościoła katolickiego, a także z niezadowalającą nas polityką państwa.
Nasze teksty traktują o męstwie i odwadze z jaką nasi przodkowie bronili swoich przekonań. Taką postawę przyjmujemy za wzorzec godny naśladowania. Chcemy także oddać piękno i nastrój naszych ziem, ukazać tajemnicę otaczających nas lasów - odwiecznych świadków historii.
Odwoływanie się poprzez muzykę do ww. elementów stanowi dla nas możliwość urzeczywistnienia naszych myśli i marzeń, nawet jeśli dzieje się to tylko na płycie... "

http://free.of.pl/s/swiatogor/

Niech pogaństwo na powrót ogarnie nasze ojczyste ziemie!!! nasze topory niech opadną na karki wrogów ku chwale wiary przodków!!!

Re: Światogor - LCF - 12-26-2004

hegemon88 napisał(a):Dawno nie było tu nic o porządnym pogańskim black metalu

Niech ci Swietowid raczy wybaczyc te brednie, cos je napisal byl.

- SatanicSyndrome - 12-26-2004

Eh... jestem zwolennikiem NS Black Metalu, ale powoli te wszystkie zespoliki zaczynają mnie wkurwiać.
Cytat:"Poprzez muzykę chcemy sławić rodzimą wiarę, kultywować tradycje i kulturę naszych przodków, hańbioną i niszczoną od przeszło tysiąca lat przez chrześcijaństwo(...)
Ciekawe co chcą kvltywować, skoro o słowianach na ziemiach polskich gówno wiemy. Nie zostawili pisma, nic nie wiemy o obrzędach, reszta to domysły. I nie wierzcie w te ich gontyny gdzie modlili się do Swarożyca i spółki, bo te zaczęli stawiać dopiero pod koniec swego istnienia :?

- LCF - 12-26-2004

Mowisz jak rozumiem o pagan metalu?

- SatanicSyndrome - 12-26-2004

Też, bo przecież te nazi blekowe zespoły też propagują słowiańskie tematy. Surprised

- GACEK - 12-26-2004

SatanicSyndrome napisał(a):Eh... jestem zwolennikiem NS Black Metalu, ale powoli te wszystkie zespoliki zaczynają mnie wkurwiać.
Cytat:"Poprzez muzykę chcemy sławić rodzimą wiarę, kultywować tradycje i kulturę naszych przodków, hańbioną i niszczoną od przeszło tysiąca lat przez chrześcijaństwo(...)
Ciekawe co chcą kvltywować, skoro o słowianach na ziemiach polskich gówno wiemy. Nie zostawili pisma, nic nie wiemy o obrzędach, reszta to domysły. I nie wierzcie w te ich gontyny gdzie modlili się do Swarożyca i spółki, bo te zaczęli stawiać dopiero pod koniec swego istnienia :?

Nie zostawili nic bo nic nie umieli Laughing A żeby nie te "straszne i niedobre" chrześcijaństwo to byśmy jako poganie po lasach popierdalali dalej z jakimiś maczugami i robili znaczki na drzewach. Jednym słowem - zajebiście Tongue

Re: Światogor - varduum - 12-26-2004

hegemon88 napisał(a):http://free.of.pl/s/swiatogor/
ehm, nie dziala!!

- SatanicSyndrome - 12-27-2004

Mi też nie działa :? Może to jest jedna wielka hegemońska ściema ? Big Grin Laughing Big Grin

- LCF - 12-27-2004

A od kiedy istnieje cos takiego jak pagan black? Bo zawsze myslalem ze jest black i pagan a tu jakas hybryda niewiadomo skad.

- Elfendur - 12-27-2004

Istenieje takie cos jak pagan metal ale black pagan metal no niewiem...

- hegemon88 - 12-29-2004

SatanicSyndrome napisał(a):Mi też nie działa :?
To pewnie jakas negrosemicka dywersja. Zapusc z ich strony mp3 do kawalka "Smak Pogańskiej Stali" i poczuj roznice.

A tu jesy stosowna fotka:
[Obrazek: fotka3.html]

- Dechri - 01-18-2005

buahahaha jak usłyszałem ten kawałek z pogańską stalą to myślałem że spuchne Big Grin "słowiaaaanie do bojuuuuu" i wycie jakiegoś psa Smile, muzyka utrzymuje się na standardowym zbuczałym poziomie ale te wokale to niezła polewka Smile

- Skippy - 01-18-2005

GACEK napisał(a):Nie zostawili nic bo nic nie umieli :lol: A żeby nie te "straszne i niedobre" chrześcijaństwo to byśmy jako poganie po lasach popierdalali dalej z jakimiś maczugami i robili znaczki na drzewach. Jednym słowem - zajebiście :P

Chyba przesadzasz jednak..

- GACEK - 01-18-2005

no może i przesadziłem z tym że byśmy nadal biegali po lasach Smile

- LCF - 01-18-2005

Ja bym cie rzucil szyszka albo kulka sniegu za glupote. Big Grin