Światogor -
hegemon88 - 12-25-2004
SŁAWA! Dawno nie było tu nic o porządnym pogańskim black metalu, więc z racji świąt zapodaje wam dziś horde Światogor sami o sobie mówią:
"Zespół Światogor powstał w siepniu 2003 roku z inicjatywy wokalisty Groma Loraka. Skład uzupełnili: perkusista - Toudi oraz gitarzysta - Bard Radowit. We wrześniu dołącza kolejny gitarzysta - Bielik. Za cel obraliśmy granie black metalowej z elementami folku, która jako środek wyrazu ma służyć do przedstawienia treści związanych z pogaństwem. Poprzez muzykę chcemy sławić rodzimą wiarę, kultywować tradycje i kulturę naszych przodków, hańbioną i niszczoną od przeszło tysiąca lat przez chrześcijaństwo.
Działalność zespołu jest dla nas formą alternatywy wobec otaczającej nas rzeczywistości, z dominującą w państwie i w świadomości społecznej rolą kościoła katolickiego, a także z niezadowalającą nas polityką państwa.
Nasze teksty traktują o męstwie i odwadze z jaką nasi przodkowie bronili swoich przekonań. Taką postawę przyjmujemy za wzorzec godny naśladowania. Chcemy także oddać piękno i nastrój naszych ziem, ukazać tajemnicę otaczających nas lasów - odwiecznych świadków historii.
Odwoływanie się poprzez muzykę do ww. elementów stanowi dla nas możliwość urzeczywistnienia naszych myśli i marzeń, nawet jeśli dzieje się to tylko na płycie... "
http://free.of.pl/s/swiatogor/
Niech pogaństwo na powrót ogarnie nasze ojczyste ziemie!!! nasze topory niech opadną na karki wrogów ku chwale wiary przodków!!!
Re: Światogor -
LCF - 12-26-2004
hegemon88 napisał(a):Dawno nie było tu nic o porządnym pogańskim black metalu
Niech ci Swietowid raczy wybaczyc te brednie, cos je napisal byl.
-
SatanicSyndrome - 12-26-2004
Eh... jestem zwolennikiem NS Black Metalu, ale powoli te wszystkie zespoliki zaczynają mnie wkurwiać.
Cytat:"Poprzez muzykę chcemy sławić rodzimą wiarę, kultywować tradycje i kulturę naszych przodków, hańbioną i niszczoną od przeszło tysiąca lat przez chrześcijaństwo(...)
Ciekawe co chcą kvltywować, skoro o słowianach na ziemiach polskich gówno wiemy. Nie zostawili pisma, nic nie wiemy o obrzędach, reszta to domysły. I nie wierzcie w te ich gontyny gdzie modlili się do Swarożyca i spółki, bo te zaczęli stawiać dopiero pod koniec swego istnienia :?
-
LCF - 12-26-2004
Mowisz jak rozumiem o pagan metalu?
-
SatanicSyndrome - 12-26-2004
Też, bo przecież te nazi blekowe zespoły też propagują słowiańskie tematy.
-
GACEK - 12-26-2004
SatanicSyndrome napisał(a):Eh... jestem zwolennikiem NS Black Metalu, ale powoli te wszystkie zespoliki zaczynają mnie wkurwiać.
Cytat:"Poprzez muzykę chcemy sławić rodzimą wiarę, kultywować tradycje i kulturę naszych przodków, hańbioną i niszczoną od przeszło tysiąca lat przez chrześcijaństwo(...)
Ciekawe co chcą kvltywować, skoro o słowianach na ziemiach polskich gówno wiemy. Nie zostawili pisma, nic nie wiemy o obrzędach, reszta to domysły. I nie wierzcie w te ich gontyny gdzie modlili się do Swarożyca i spółki, bo te zaczęli stawiać dopiero pod koniec swego istnienia :?
Nie zostawili nic bo nic nie umieli

A żeby nie te "straszne i niedobre" chrześcijaństwo to byśmy jako poganie po lasach popierdalali dalej z jakimiś maczugami i robili znaczki na drzewach. Jednym słowem - zajebiście
Re: Światogor -
varduum - 12-26-2004
hegemon88 napisał(a):http://free.of.pl/s/swiatogor/
ehm, nie dziala!!
-
SatanicSyndrome - 12-27-2004
Mi też nie działa :? Może to jest jedna wielka hegemońska ściema ?
-
LCF - 12-27-2004
A od kiedy istnieje cos takiego jak pagan black? Bo zawsze myslalem ze jest black i pagan a tu jakas hybryda niewiadomo skad.
-
Elfendur - 12-27-2004
Istenieje takie cos jak pagan metal ale black pagan metal no niewiem...
-
hegemon88 - 12-29-2004
SatanicSyndrome napisał(a):Mi też nie działa :?
To pewnie jakas negrosemicka dywersja. Zapusc z ich strony mp3 do kawalka "Smak Pogańskiej Stali" i poczuj roznice.
A tu jesy stosowna fotka:
-
Dechri - 01-18-2005
buahahaha jak usłyszałem ten kawałek z pogańską stalą to myślałem że spuchne

"słowiaaaanie do bojuuuuu" i wycie jakiegoś psa

, muzyka utrzymuje się na standardowym zbuczałym poziomie ale te wokale to niezła polewka
-
Skippy - 01-18-2005
GACEK napisał(a):Nie zostawili nic bo nic nie umieli :lol: A żeby nie te "straszne i niedobre" chrześcijaństwo to byśmy jako poganie po lasach popierdalali dalej z jakimiś maczugami i robili znaczki na drzewach. Jednym słowem - zajebiście :P
Chyba przesadzasz jednak..
-
GACEK - 01-18-2005
no może i przesadziłem z tym że byśmy nadal biegali po lasach
-
LCF - 01-18-2005
Ja bym cie rzucil szyszka albo kulka sniegu za glupote.