Forum Rockmetalshop
rozmowy nie całkiem kontrolowane :> - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: rozmowy nie całkiem kontrolowane :> (/thread-rozmowy-nie-ca%C5%82kiem-kontrolowane)

- IstnyKurwaRomantyk - 01-14-2007

jeszcze nie mam, ale jak tylko cos do mnie dotrze to wrzuce
mam takie z proby generalnej stroju
http://a160.ac-images.myspacecdn.com/images01/30/l_2a9576beeb36c8a1ec4d8c6990d08f3f.jpg

- The Stig - 01-14-2007

no partnerka ubrana bardzo ładnie Wink tylko te ramiączka od biustonosza sie rzucają w oczy Wink

- IstnyKurwaRomantyk - 01-14-2007

a bo to ze 4 dni temu bylo i szczegoly byly niedopracowane (efekt zamierzony) Laughing

- Krzychun - 01-14-2007

Ale sobie fajna komore kupilem,bedzie lansik.Tzn pewnie kumple mi powiedza,ze chujowa i "nokia lepsza" ale jebac ich.

- seelenleib - 01-14-2007

IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Zdecydowanie moja najlepsza impreza w zyciu, nigdy sie tak nie wybawilem i nie wytanczylem
Finlandia czysta <ok>
Moge z duma powiedziec, ze ja, xdkyx i jeszcze troche innych osob bylo ostatnimi schodzacymi z parkietu jakos o 6.30

to cos kiepska ta twoja reszta imprez. moze jestem uprzedzony, ale od moich 2 studniowek na ktorych bylem moglbym wyliczyc z kilkadziesiat duzo duzo lepszych imprez. byc moze po prostu zle trafilem, ale wg mnie studniowki to namiastki dobrej biby. no i dodam jeszcze ze muzyka nedzna, a to minus powazny.

- Wars - 01-14-2007

Ja byłem w życiu na dwóch: swojej i mojej dziewczyny, całkiem niedawno zresztą, i na obu było naprawdę świetnie. Muzyka fajna, do potanczenia, a bez nabuzowanych kolesi na tabsach, objapiających wszystkie laski wkoło. Słowem: jak najwięcej takich imprez Smile

- Prisca - 01-14-2007

Ja się na swojej studniówce wybawiłam za wszelkie czasy i choć plasuje się wysoko w mojej liście świetnych imprez, to także nie moge powiedzieć, że jest jedyną i najlepszą.

Jak dla mnie turnieje rycerskie chociażby w tym sezonie, zabawy do białego rana, grom nowych ludzi czy także posiadówy u znajomych czy to w Krakowie czy w Tarnowie są na tym samym miejscu a nawet wyżej (:

- Acrid - 01-16-2007

The Stig napisał(a):nie bedziesz nic sciągać, a policja Cie odwiedzi, bo namierzą Cie ze masz pirackiego windowsa

tak a propo, powinnismy chyba temat sieknac o tym wszystkim ;)

Osoby, które kupiły komputer bez oprogramowania automatycznie stają się podejrzanymi i mogą liczyć się z odwiedzinami policji. Takie wnioski można wysnuć po przeczytaniu artykułu w Gazecie Pomorskiej (GP) poświęconego ostatnim "nalotom" w Chełmnie.

Z doniesień gazety wynika, że zarekwirowano już dziesięć komputerów, ale lista podejrzanych jest długa i sprawa jest rozwojowa.

Skąd policja wie, kto kupił komputer bez oprogramowania? Funkcjonariusze nie chcą zdradzić swojego źródła, ale z nieoficjalnych doniesień gazety wynika, że listę nazwisk takich klientów otrzymali z jednego ze sklepów komputerowych.

Na zarekwirowanym sprzęcie znajdowany jest głównie nielegalnie zdobyty system operacyjny Windows - powiedział Gazecie Pomorskiej Michał Kowalski, zastępca komendanta KPP w Chełmnie. Jednakże pełny przegląd zawartości dysków ocenią biegli oraz niewymieniona z nazwy firma, która zajmuje się prawną ochroną interesów producentów oprogramowania.

Funkcjonariusze przestrzegają, że korzystanie z nielegalnie zdobytego komercyjnego oprogramowania może skończyć się przepadkiem komputera, karą pozbawienia wolności od trzech miesięcy do pięciu lat, a także karami pieniężnymi.

Według przedstawiciela Komendy Powiatowej Policji w Chełmnie ostatnie natężenie kontroli oprogramowania jest efektem nacisków Unii Europejskiej.

Jak to zwykle bywa w takich sytuacjach, akcja policji spowodowała zwiększone obroty w pobliskich sklepach z oprogramowaniem.

Ja sie ciesze, ze taki OEM systemu Home kosztuje "tylko" 300pln, wersji BOX chyba nigdy w zyciu bym nie kupil.

- Sobota - 01-16-2007

^ i wszystkiemu jest winna unia europejska Angry

Mr. Green

- balzac - 01-16-2007

Kvrwa, czyli jak niedługo będę chciał zakupić kompa to muszę poprosić z oprogramowaniem, więcej kaski mnie to wyniesie, a ja miałem co do niej inne plany ; )

- Dżemik - 01-16-2007

Kup na czesci, zmontuj sam i nie ma problemu. Idea

- The Stig - 01-16-2007

ja za OEM'a dałem 350 zł :> Jak sie kupuje kompa za 2 tyś, to i trza pomyslec, by jakoś dołożyć te 350 zl :>

- Tomash - 01-16-2007

Acrid napisał(a):Osoby, które kupiły komputer bez oprogramowania automatycznie stają się podejrzanymi i mogą liczyć się z odwiedzinami policji. Takie wnioski można wysnuć po przeczytaniu artykułu w Gazecie Pomorskiej (GP) poświęconego ostatnim "nalotom" w Chełmnie.

taaa tylko kto kupuje całego kompa w sklepie

- Książę 2 - 01-16-2007

Ten sam ziom, co kupuje koszulę z żabotem i sznurowanymi rękawami

- Acrid - 01-16-2007

Tomash napisał(a):taaa tylko kto kupuje całego kompa w sklepie
ludzie kupuja kompy w hipermarketach, to czemu nie mieliby w normalnych sklepach? ;) Chociaz do takich zestawow zazwyczaj dodawany jest Windows, wiec chyba chodzi o skladaki?