Forum Rockmetalshop
Polityka... - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: Polityka... (/thread-polityka)

- Kamil-Reloaded - 02-12-2008

Co sądzicie o żołnierzach, którzy zostali oskarżeni o ludobójstwo podczas misji wojskowej w Iraku ? W zasadzie co sądzicie o karze dla owych komandosów ? Ja osobiście uważam, że jest to jawne polskie skurwysyństwo. Traktuje sie ich jak śmieci, jak morderców, jak zbrodniarzy za czyny, które na wojnie nie powinny nikogo dziwić. Postawienie zarzutu ludobójstwa uwazam za absurd, a tekst szczygły dopełnia wszystkiego.

- Morte - 02-12-2008

Bawi mnie fakt postawienia ich przed sądem cywilnym. W najgorszym wypadku sądzić powinien sąd wojskowy i to tylko dowódcę.

- Axel - 02-12-2008

Morte, a słyszałeś wypowiedz Szczygła ? tą o durniach ?

- Kamil-Reloaded - 02-12-2008

Morte napisał(a):Bawi mnie fakt postawienia ich przed sądem cywilnym. W najgorszym wypadku sądzić powinien sąd wojskowy i to tylko dowódcę.

z tego co wiem to tą sprawą zajmuje sie prokuratura wojskowa (ale moze sie myle)

- Zoltan - 02-12-2008

Kamil-Reloaded napisał(a):ludobójstwo podczas misji wojskowej w Iraku ?
Chyba w Afganistanie?
Morte napisał(a):Bawi mnie fakt postawienia ich przed sądem cywilnym. W najgorszym wypadku sądzić powinien sąd wojskowy i to tylko dowódcę.
Stig ma rację, sprawę rozpatruje/ma rozpatrzeć sąd wojskowy. A to, o czym mówisz, to nie sąd cywilny, tylko karny sądzący cywili Big Grin (sprawy cywilne a sprawy karne to jedno a drugie) Jeśli chodzi o skazywanie wyłącznie dowódcy, to nie zgodzę się z tym. Dowódca oczywiście, powinien być ukarany (nie bardzo się orientuję w całej sprawie, ale o dowódcy najmniej słyszymy i śmierdzi mi to matactwem) z racji tego, że wydał taki rozkaz, żołnierze też powinni być skazani za to, że rozkaz wykonali, mimo że według prawa wojennego mieli pełne prawo odmówić rozkazu, z którego wynika popełnienie przestępstwa.
Jeszcze powinno się zrobić coś z tym, co się w krótkim czasie po tej akcji działo w MONie. Teraz coś tam w tv mówią o komisji śledczej, ale chuja mnie obchodzą "ekspertyzy" wiele mających do powiedzenia polityków. Też powinna zająć się tym prokuratura.

- Flying Corpse - 02-12-2008

Książę napisał(a):
Flying Corpse napisał(a):Nie trzeba ustawki, Twój imidź nowomodnego hartkorowca jest wystarczająco zabójczy.
Zresztą wszyscy widzieli jak załatwiłeś monitor.
"Nie ma przebacz!"
akurat o tobie nie mowiłem, bo wiadomo że jestes pizda i sie na wojne nie nadajesz
Necro Desecrator napisał(a):nic tak nie rani serca jak młacz małego chłopca
a co masz syna, który będzie po tobie płakał?
Ty końska spierdolino,nie trzeba być prorokiem,żeby wiedzieć,że jak by ktoś chciał sie z tobą ustawić,to byś kurwa zajebał tekstem,ze jestes "lepszy w dżudżie" i tak to by sie skończyło.
Jak na kolesia który nie ma nic lepszego do roboty od 4 lat niż napinka na forum,masz wysokie mniemanie o sobie.

- Książę - 02-12-2008

warszawa blokowa 1, parking przy domu kultury, zapraszam kurwo

Odbierzesz mnie z dworca jak bym wpadał ? Embarrassed

- Książę - 02-12-2008

zapraszam w sobote o 16 szmato

Hahaha,nie wiem jak ty,ale ja pracuje.

Bedzie dłuższe wolne,nie ma sprawy pendejo :*

- Książę - 02-12-2008

dobra, kolejna pizda do wora

- IstnyKurwaRomantyk - 02-12-2008

tej corpse, ja tez mam z ksieciem umowiona ustawke to mozemy w ten sam dzien pojechac, ja pierwszy sie bede bil

Nie naprawde,nie moja wina,że mam napiety grafik.
Ale dobrze,że adres dałeś,to Ci wyśle paczuszke na święta tak w ramach pocieszenia Smile

- raf667 - 02-12-2008

ja mogę wpaść ale tylko popatrzeć

- Książę - 02-12-2008

dobre masz serce Istman, to rzadka cecha w dzisiejszych czasach