Forum Rockmetalshop
Led Zeppelin - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Led Zeppelin (/thread-led-zeppelin)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- Sacred - 09-11-2007

mnie najbardzie podoba sie Whole Lotta Love.

- Tomash - 09-11-2007

a u mnie właśnie wywołuje torsje Smile

- KubusPuchatek - 09-11-2007

^ Bo nie czaisz kvlthv, ziom Big Grin

Od początku byłem tej "reaktywacji" przeciwny, ale skoro ma to być tylko jeden koncert... Cóż, mam tylko nadzieję, że nie będzie to coś w stylu Live Aid 85' (kto widział, ten wie co mam na myśli).

- IstnyKurwaRomantyk - 09-11-2007

poszedlbym na ich koncert jak zly

- The Stig - 09-12-2007

http://muzyka.onet.pl/0,1604514,newsy.html

125 funciaków... czyżby brakowało kasy ? Big Grin

- balzac - 09-12-2007

The Stig napisał(a):czyżby brakowało kasy ?
legendy takie jak Led Zeppelin nadal sprzedają duże ilości płyt, do tego dochodzą różne kolekcjonerskie wydania i "Greatest Hits".
Nie sądzę, by im kasy brakowalo.

- Tomash - 09-12-2007

125 funtow to bilety na Metallice na Wembley kosztowaly.. the police sobie za koncerty teraz liczą ponoc nawet po 500 ojro

- balzac - 09-12-2007

Tomash napisał(a):the police sobie za koncerty teraz liczą ponoc nawet po 500 ojro
Jak mają takich fanów jak Aryo...

- The Stig - 09-12-2007

balzac napisał(a):
The Stig napisał(a):czyżby brakowało kasy ?
legendy takie jak Led Zeppelin nadal sprzedają duże ilości płyt, do tego dochodzą różne kolekcjonerskie wydania i "Greatest Hits".
Nie sądzę, by im kasy brakowalo.

niby tak, ale myslisz ze dlaczego np.
Axl tworzy juz prawie wiek kapele ? Wink
Ozzy wydaje solowe płyty ?
Deep Purple wydaje gnioty ?

można to interpretowac na kilka sposobów, ale w przypadku LZ i biletu za 125f chodzi chyba jednak o kase Wink bo raczej watpie by ich płyty sprzedawałyby sie masowo.

- balzac - 09-12-2007

The Stig napisał(a):Ozzy wydaje solowe płyty ?
bo to pasja tego dziadka, kasy ma, już za dużo nie popije i nie porucha, więc została muzyka i scena.

The Stig napisał(a):ale w przypadku LZ i biletu za 125f chodzi chyba jednak o kase
Patrz na post Tomasha.
Zresztą ludzie będą brali kasę na bilet ze swojej brytjskiej kieszeni.

- KubusPuchatek - 09-12-2007

Kurczę, Led Zeppelin sprzedali trochę ponad 215 milionów albumów na świecie, są jednymi z najlepiej sprzedających się artystów wszech czasów (w zeszłym roku byli na 14 miejscu). Nie wliczam w to nawet grubej kasy, jaką dostawali za koncerty. Po prostu nie wierzę, żeby to było zejście "dla pieniędzy". Myślę, że okaże się, iż cały dochód z tego występu przeznaczony jest na cele charytatywne, ale wszystko w swoim czasie.

Pzdr.

- Eulogy - 09-13-2007

Cytat:125 funciaków... czyżby brakowało kasy ?
125 funtów to normalna kasa. Nie ma co liczyć na to, że ceny dostosują specjalnie do zarobków fanów na wschodzie, tudzież do wartości nominalnej złotówki względem euro czy funta. 125 zł to dużo dla przeciętnego Ukrainca na Ukrainie, 125 funtów to dużo dla przeciętnego Polaka w Polsce.

- MaFFej - 09-13-2007

Nadarza się ogromna szansa dla tych młodszych fanów grupy - być na koncercie LZ. Z drugiej strony ceny odstraszają, pewnie też zostaną sprzedane w ułamku sekundy i wykupione przez bonzów. Pod sceną zaroi się od "gwiazd", biznesmenów, polityków itd. A takiego Kubusia, który sobie zasłużył, może tam zabraknąć... Crying or Very Sad

- KubusPuchatek - 09-13-2007

Cytat:A takiego Kubusia, który sobie zasłużył, może tam zabraknąć...
Niestety...Crying or Very Sad

EDIT*: Zapomniałem dodać, że sprzedawanie biletów odbędzie w innej formie, niż przewiduje MaFFej. Tj. nie będzie tak, że ktoś może wykupić sobie sto biletów, a potem sprzedawać je dużo drożej/bilety zostaną wyprzedane w ułamku sekundy/na koncercie będą same grube ryby, a Kubusia, który sobie zasłużył, może zabraknąć. Będzie się to odbywało na takiej zasadzie: najpierw trzeba zarejestrować się na stronie http://www.ahmettribute.com/ , a potem dostajemy info (do 1 października), czy jesteśmy w gronie szczęśliwców, którzy zostali wybrani przez system do prawa zakupienia sobie biletów. Kubuś się już zarejestrował, i teraz potrzebuje już tylko trochę szczęścia... ; ).

* oczywiście tak tylko mi się wydaje, chcę wejść na tę stronę i jeszcze raz przeczytać te zasady żeby się upewnić, ale znowu jest zawalona. Słyszałem, że już po 1. godzinie istnienia tej witryny, pojawiło się ponad 20 milionów chętnych i serwer od razu padł : P.

- IV - 09-14-2007

no mój pierwszy post Smile
Widze że tutaj też wątek o ledach więc fani są tak trzymać , bo już w radiu u dniu urodzin planta od radiowca dostałam wiadomość dnia że nikt tego już nie słucha Question .
Oczywiście jak na mój obowiązek przystało grzecznie zarejestrowałam się na stronie i czekam do 1 października . Życzę szczęścia Kubuś no i sobie również Smile