Forum Rockmetalshop
Vader - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Vader (/thread-vader)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

- Slow - 10-27-2005

Nevermore napisał(a):
Slow napisał(a):Ja nie lubie albumu Sothis nie wiem czemu ale wole The Beast Tongue

nie martw się tym.Masz po prostu zjebany gust, to nie twoja wina.
Sam masz zjebany gust lolq

- Necroblood - 10-29-2005

taka sobie ta nowa epka. Niby szybciej, brutalniej, ale jednak czegoś brakuje. Już wolałem bardziej "spokojne" oblicze zespołu na "The Beast". Zobaczymy, może LP będzie lepszy

- fetus - 10-29-2005

Slow napisał(a):Ja nie lubie albumu Sothis nie wiem czemu ale wole The Beast Tongue
moze jeszcze sie odmieni
Necroblood napisał(a):taka sobie ta nowa epka. Niby szybciej, brutalniej, ale jednak czegoś brakuje. Już wolałem bardziej "spokojne" oblicze zespołu na "The Beast". Zobaczymy, może LP będzie lepszy

nuda

Kamael: edytuj posty...

- Acrid - 05-09-2006

[Obrazek: darek.jpg]

VADER już 2 tydzień przebywa w studiu nagrywając najnowszy album zatytułowany "Impressions In Blood" (roboczy tytuł "Impressions in Red"). Oto kilka informacji, które do nas napłynęły ze studia Hertz:

14-ty dzień nagrań w Studio Hertz w Białymstoku. Ukończyliśmy właśnie rejestrację śladów perkusji. Cóż mogę powiedzieć? Darek w czasie nagrywania zużył 54 litry wody (tak, tak... - 6 zgrzewek po 6 półtoralitrowych butelek...). Zarejestrowaliśmy 11 kawałków plus - jak zawsze- bonus na azjatycką wersję płyty... Należy spodziewać się około 45 minut totalnej rzezi w tempie, jakiego nie było jeszcze na żadnej produkcji VADER, nawet na "Litany"!!! Rozpoczynamy gitary i żmudny - choć chyba najciekawszy - okres konstruowania "piosenek" i płyty jako całości. Impresje będą bardzo krwawe !!!!..." (Peter - wokal, gitary)

Swoją pracę podsumował również Daray (perkusja) - "Do studia weszliśmy 24 kwietnia. Pierwsze 2 dni poświęciliśmy na ustawianie brzmienia. Kolejne dni to nagrywanie śladów. W sumie całość nagrywania zajęła mi 10 dni. Jest to najszybszy album jaki nagrałem w życiu. Jest dużo "blastów" i szybkiego grania na stopach. Do nagrań użyłem sprzętu: pałki OSCA 5B, bębny TAMA Starclassic, werbel Ludwig "Black Beauty", blachy Alchemy Professional, naciągi Aquarian Response II na tomy i na werbel Hi-Energy, trigery Roland RT-7K, moduł D-DRUM i wreszcie moja ulubiona nowość od paru miesięcy na której mogę zagrać zawrotne prędkości - stopy AXIS X-Longboards".

Sesja nagraniowa potrwa do 24 maja, później zespół uda się na amerykańskie tournee z m.in. DESTRUCTION i KATAKLYSM. W tym czasie miksami, masteringiem i całą produkcją zajmą się bracia Sławek i Wojtek Wiesławscy ze studia Hertz. Gotowy materiał, wraz z grafiką wykonaną przez greckiego artystę Setha (m.in. ROTTING CHRIST, PARADISE LOST i wiele innych) gotowy będzie w drugim tygodniu czerwca. Premiera płyty w barwach Regain Records 4 września. Od 17 września zespół rozpocznie europejską trasę koncertową promującą nowy album, która potrwa do 20 grudnia.

- fetus - 05-09-2006

srają tymi LP jak nie normalni człowiek by juz chciał odpocząc od tej nadprodukcji a tu ni huja beda znowu wciskac ze najlpeszy album i sratata tata. bylem niedawno na forach poswieconych vader i tam to dopiero wszyscy pierdzą z uwielbienim nad kazdym krązkiem tej kapeli, kiedys osrałem vader po wydaniu bestii na forum ze strony głownej (która wyglada teraz jak kupa gówna po downie z niedorozwojem ) to mnie rychło zbanowali i dowidzenia bo nie można sie zle wypowiadac o quazi bogach death metalu - ja tam w dobre produkcje tego szajsu nie wierze swoje maja juz za sobą.

- Dżemik - 05-09-2006

A slyszales Art Of War? Jesli nowy album bedzie wygladac jak ta EPka (a szczegolnie This Is The War), to zdaje sie, ze Vader powroci na tron polskiego death metalu.

Acrid napisał(a):Gotowy materiał, wraz z grafiką wykonaną przez greckiego artystę Setha (m.in. ROTTING CHRIST, PARADISE LOST i wiele innych)

Chwala, ze juz na dobre zrezygnowali z Wisniewskiego. Okladki w jego wykonaniu byly niemozebnie oblesne. Nie mowiac juz o tym, ze polowa albumow polskich kapel wyglada niemal tak samo.

- fetus - 05-09-2006

Dżemik napisał(a):A slyszales Art Of War? Jesli nowy album bedzie wygladac jak ta EPka (a szczegolnie This Is The War), to zdaje sie, ze Vader powroci na tron polskiego death metalu.

Acrid napisał(a):Gotowy materiał, wraz z grafiką wykonaną przez greckiego artystę Setha (m.in. ROTTING CHRIST, PARADISE LOST i wiele innych)

Chwala, ze juz na dobre zrezygnowali z Wisniewskiego. Okladki w jego wykonaniu byly niemozebnie oblesne. Nie mowiac juz o tym, ze polowa albumow polskich kapel wyglada niemal tak samo.

analogicznie po wysłuchaniu blood można było dość do tego samegow wniosku a jednak sie posrało czyź nie? ocipieli z tymi epkami ile można do diaska pokaż mi inną kapelę z tego nurtu która sra z regularnością cioty tyle epek na huj i po huj?

- Dżemik - 05-09-2006

fetus napisał(a):analogicznie po wysłuchaniu blood można było dość do tego samegow wniosku a jednak sie posrało czyź nie?

Wlasciwie masz racje, ale ja wierze mimo to. Wink

Cytat:ocipieli z tymi epkami ile można do diaska pokaż mi inną kapelę z tego nurtu która sra z regularnością cioty tyle epek na huj i po huj?

Bolt Thrower swego czasu. ;p

- Patyk - 05-09-2006

fetus napisał(a):srają tymi LP jak nie normalni człowiek by juz chciał odpocząc od tej nadprodukcji a tu ni huja beda znowu wciskac ze najlpeszy album i sratata tata. bylem niedawno na forach poswieconych vader i tam to dopiero wszyscy pierdzą z uwielbienim nad kazdym krązkiem tej kapeli, kiedys osrałem vader po wydaniu bestii na forum ze strony głownej (która wyglada teraz jak kupa gówna po downie z niedorozwojem ) to mnie rychło zbanowali i dowidzenia bo nie można sie zle wypowiadac o quazi bogach death metalu - ja tam w dobre produkcje tego szajsu nie wierze swoje maja juz za sobą.

Musze sie zgodzic, nowsze wydawnictwa sa beznadziejne, max 2-3 kawalki na plyte sa w miare zjadliwe.Lepiej niech wydadza cos raz na pare lat,a porzadnie.

- fetus - 05-11-2006

Dżemik napisał(a):
fetus napisał(a):analogicznie po wysłuchaniu blood można było dość do tego samegow wniosku a jednak sie posrało czyź nie?

Wlasciwie masz racje, ale ja wierze mimo to. Wink

Cytat:ocipieli z tymi epkami ile można do diaska pokaż mi inną kapelę z tego nurtu która sra z regularnością cioty tyle epek na huj i po huj?

Bolt Thrower swego czasu. ;p

jeśli dobrze liczę bolt thrower 8 LP, 3 EP, 1 koncertówka nie liczę bootlegów i demówek
a vader no cóż 8 EP (szok) 6 LP (7 w drodze) 2 koncertówki i 1 trybiucik

- Dżemik - 05-11-2006

No ale pytales o czestotliwosc wypluwania nowych EPek. Wink Bodaj do Mercenary BT przed kazdym longplejem wydawal jakas EPke. Czyli tak samo jak Vader ostatnio. Smile

- fetus - 05-12-2006

Dżemik napisał(a):No ale pytales o czestotliwosc wypluwania nowych EPek. Wink Bodaj do Mercenary BT przed kazdym longplejem wydawal jakas EPke. Czyli tak samo jak Vader ostatnio. Smile
BT mieli taki okres natomiast w przypadku wejdera to raczej podstawa działalnosci.

- Dżemik - 05-12-2006

No niekoniecznie. Do Back To The Blind wypuscili tylko jedna EPke (Sothis'a). ;] Ale to nie jest tak istotne. Niech sobie wypuszczaja i po 14 na raz, jak to ma zamiar zrobic Slayer. Kupowac ich przeciez nie trzeba.

- fetus - 05-17-2006

Dżemik napisał(a):No niekoniecznie. Do Back To The Blind wypuscili tylko jedna EPke (Sothis'a). ;] Ale to nie jest tak istotne. Niech sobie wypuszczaja i po 14 na raz, jak to ma zamiar zrobic Slayer. Kupowac ich przeciez nie trzeba.
kupować nie trzeba ale warto odnotować fakt ze do black hehe to the blind wydali jeszcze płytke z coverami zdaje sie oraz An Act Of Darkness/ I.F.Y i jeszcze wyszło Reborn In Chaos. To były ciekawe czasy.

- KISIEL - 05-18-2006

Czytałem jakiś wywiad z Peterem, w którym powiedział, że IiR/B będzie w stylu This Is The War... Zniesmaczyło mnie to szczerze mówiąc. Moim zdaniem Litany, a wcześniej De Profundis TO były DOBRE płyty, bez specjalnego udźiwniania i zbędnych klawiszy...