Forum Rockmetalshop
Muzyka Grunge - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Rock/Hardrock (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-rock-hardrock)
+--- Wątek: Muzyka Grunge (/thread-muzyka-grunge)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

- Ryhtyk - 10-07-2005

Quostek napisał(a):Juz mowilem - moze piosenki Pearl Jam ma niezle, ale wokalista brzmi, jakby mial problemy gastryczne...

Sorry, ale w tym momencie pieprzysz głupoty.

- Quostek - 10-07-2005

Ryhtyk napisał(a):
Quostek napisał(a):Juz mowilem - moze piosenki Pearl Jam ma niezle, ale wokalista brzmi, jakby mial problemy gastryczne...

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przecierz to slychac, ze to zaden trud wydawac takie fdzwieki, wystarczy nie jesc caly dzien.

- goofi - 10-07-2005

Quostek napisał(a):
Ryhtyk napisał(a):

Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przecierz to slychac, ze to zaden trud wydawac takie fdzwieki, wystarczy nie jesc caly dzien.

o ja pierdoole.... Confusedhock: ROTFL

- Kamael - 10-07-2005

Quostek - delikatnie mówiąc - bredzisz ; ).

- Quostek - 10-07-2005

Kamael napisał(a):Quostek - delikatnie mówiąc - bredzisz ; ).

Chyba zrobie sobie dzien glodowki i sie nagram, to sie przekonacie.

- Blood - 10-07-2005

nagrywaj

- Quostek - 10-07-2005

Blood napisał(a):nagrywaj

Teraz jestem po jedzonku Big Grin Moze jutro

- Ryhtyk - 10-07-2005

Vadder to IMHO jeden z najciekawszych głosów rockowych na tym globie, nie wiem jak głuchym człowiekiem trzeba być, aby tego nie docenić.

Re: Muzyka Grunge - SOAD - 10-09-2005

anja napisał(a):czy ktoś wogóle słucha takich zespołów jak:
Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Creed, Audioslave (że nie wspomne o Nirvanie) ????????[/i]

nirvany sluchalam ale to bylo ... yyy dawno temu xD

Re: Muzyka Grunge - Sindenis - 10-14-2005

SOAD napisał(a):
anja napisał(a):czy ktoś wogóle słucha takich zespołów jak:
Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Creed, Audioslave (że nie wspomne o Nirvanie) ????????[/i]

nirvany sluchalam ale to bylo ... yyy dawno temu xD
Mhm... Nirvana...naturalnie, ze słucham Big Grin nawet dziś sobie włączyłam

- Patyk - 10-24-2005

Jezeli mialbym wybrac ulubione materialy z nurtu grunge to wybralbym pierwsza plyte Nirvany, niektore plyty Pearl Jam, jednak najwieksze wrazenie zrobil na mnie Smashing Pumpkins, nie wiem jak jest z innymi plytami bo nie znam calej dyskografii kapeli jednak dwie plytki ktore mam dla mnie brzmia w 100% jak grunge.Przede wszystkim obecne jest te "brudne" grungowe brzmienie no i brzmi to naprawde ekstra.
O wiele lepszy zespol od Nirvany, moim zdaniem offcourse.

- buubi - 10-24-2005

Patyk napisał(a):Jezeli mialbym wybrac ulubione materialy z nurtu grunge to wybralbym pierwsza plyte Nirvany, niektore plyty Pearl Jam, jednak najwieksze wrazenie zrobil na mnie Smashing Pumpkins, nie wiem jak jest z innymi plytami bo nie znam calej dyskografii kapeli jednak dwie plytki ktore mam dla mnie brzmia w 100% jak grunge.Przede wszystkim obecne jest te "brudne" grungowe brzmienie no i brzmi to naprawde ekstra.
O wiele lepszy zespol od Nirvany, moim zdaniem offcourse.

Może Smashing Pumpkins nie jest to czysty grunge, kapela jest (była) z Chicago nie z seattle, ale ich twórczość przerasta Nirvanę o niebo. To jakbyś porownywał wspaniałe co prawda ballady Dylana z King Crimson. Stopien zróżnicowania muzyki w obrebie jednej płyty SM jest olbrzymi - od ballad (Disarm), poprzez ilustracyjne rockowe grania (Tonight Tonight), rockowe łojenie (Zero), rozbudowane formy (Porcelina...) aż po wpadające w metal ostre rwane kawałki (Disconect). Naprawdę trzeba być geniuszem by tworzyć taką muzę. Jedno do czego mozna się przyczepic to specyficzny wokal Bill'yego Corgana - mozna go lubieć lub nie - ja go uwielbiam...

- Pearl - 10-24-2005

A ja ostatnio mam jazdę na Alice in Chains Smile Pięęęękny mają koncert Unplugged (matko, jak się to pisze? Rolleyes ) Tylko, że mojej mamie nie pasuje głos wokalisty, a mnie się chyba właśnie najbardziej to podoba Smile Widział ktoś z Was może ten koncert? Jak wrażenia? Wink

- goofi - 10-24-2005

Pearl napisał(a):A ja ostatnio mam jazdę na Alice in Chains Smile Pięęęękny mają koncert Unplugged (matko, jak się to pisze? Rolleyes ) Tylko, że mojej mamie nie pasuje głos wokalisty, a mnie się chyba właśnie najbardziej to podoba Smile Widział ktoś z Was może ten koncert? Jak wrażenia? Wink

ja widzialam, koncert ujdzie w tloku(ale duzym) mam ich wszystkie plyty, najbardziej lubie aic kiedys ich namietnie sluchalam... Tongue

- Angel of death - 10-28-2005

Kiedys namiętnie słuchałam Nirvany.. teraz mi przeszlo ale polly i heart sharped box nadal lubie posłuchac Smile