-
Nivo - 08-24-2005
Atreju napisał(a):Kwadratowe riffy są wtedy, kiedy muzyk gra na gitarze kostką w kształcie kwadratu. Wiadomo, że tradycyjne kostki są trójkątne i mają brzmienie takie, jakie każdy słyszy. Natomiast gdy gra się kostką kwadratową, brzmienie riffów również jest dużo odmienne, od trójątnego... wtedy mówimy o riffach kwadratowych
hock:
szczęść boże i niech bóg ma cię w opiece
-
fetus - 08-27-2005
aXe Rose napisał(a):fetus napisał(a):nigdy nie lubiłem definicji każdy to odbiera innaczej są jednak fakty z drugiej strony ale nie muszę ich brac pod uwagę podtrzymuje swoją subiektywną opinię uznając dla samego siebie ze nie bede brał w tym gatunku METALLICA?MEGADETH za podstawy thrashu mam swoich bogów.
Toż to solipsyzm..
janse powinnismy przebudować definicje thrashu bo ja tak chce, nie o to chodzi.
-
Mille - 08-28-2005
1. KREATOR
2. Sodom
3. Slayer
4. Testament
5. Exodus
-
fetus - 08-28-2005
dokładnie tak !!! taki skład top 5 definiuje również dla mnie prawdziwe oblicze thrashu.
-
Wars - 09-18-2005
fetus napisał(a):nie zlaiczam metallica/megadeth do thrashu i daltego zasługuje na miano debila, niech bedzie.
Dokładnie tak. I rzucając wymyślonymi zarzutami w Metallikę, dajesz tylko wyraz swojemu debilizmowi i bezgranicznej ignorancji.
-
fetus - 09-18-2005
warsadal napisał(a):fetus napisał(a):nie zlaiczam metallica/megadeth do thrashu i daltego zasługuje na miano debila, niech bedzie.
Dokładnie tak. I rzucając wymyślonymi zarzutami w Metallikę, dajesz tylko wyraz swojemu debilizmowi i bezgranicznej ignorancji.
po prostu ta kapela nie jest w moim top 5 i nie bedzie, nie lubie metallica i tyleż mojogo wyrazu pheeheh, kupa śmiechu ale szanuje że ludzie cenią ich wczesny dorobek. Wtedy starali się grać metal teraz już im przeszło i czynią co czynią. Ale nadal ich nie lubie. Bezgranicznie, tobie też pewnie nie wszytko się podoba?
-
Kerry King - 10-19-2005
1. Slayer
2. Testament
3. Exodus
4. Sadus
5. Exhorder
... jeszcze mugłbym coś dodać ale skoro 5 to 5 .. .
-
Manowar - 12-07-2005
Nade wszystko: EXODUS
Testament
Slayer
Kreator
Overkill
i styka
-
spellbound - 12-07-2005
1. Kat
2. Metallica
3. Slayer
4. Turbo
5. Kreator
-
Deathfuck666 - 12-08-2005
1. Slayer / Sepultura (cholera nie moge sie zdecydowac)
2. Exodus
3. Kat
4. Sodom
5. Kreator
-
Kamil - 12-09-2005
ReTuRn napisał(a):Debil to mało powiedziane w smie, ale dobry i taki mały krok autokrytyki...
No bo co powiecie, jak ja wyskoczę z tekstem, ze Salvadore Dali to nie surrealizm, tylko impresjonizm? JA bym zabił śmiechem :>
ładny przykład z Dalim, tylko ze jego oficjalnie "wyrzucono" z kręgu surrealistów, co nie zmienia faktów ze dla wiekszosci ludzi Dali=surrealizm...
co do samego top5... juz sie chyba wypowiadalem, ale zrobie to jeszcze raz, bo sie nie moge powstrzymac:
1.Testament
2.Overkill
3.Pantera
4.VENOM(zadna meta, to naprawde jest poczatek thrashu)
5.Sodom(Ausgebombt i te sprawy rownie przyjemne)
do thrashu czesto jest tez zaliczany niemiecki Grave Digger... nie wiem, czy to juz thrash, czy jeszcze heavy, co nie zmienia faktu ze ma kapela potencjał i kilka rozwalajacych kawalkow tez (patrz: the reaper, tunes of war). za tym, ze to thrash przemawia chyba fakt, ze kiedys zespol ten odbyl dosc duza trasa koncertowa z jak najbardziej thrashowym (nich ktos sprobuje zaprzeczyc) Destruction. Tyle na teraz
-
fetus - 12-09-2005
Kamil napisał(a):ReTuRn napisał(a):Debil to mało powiedziane w smie, ale dobry i taki mały krok autokrytyki...
No bo co powiecie, jak ja wyskoczę z tekstem, ze Salvadore Dali to nie surrealizm, tylko impresjonizm? JA bym zabił śmiechem :>
ładny przykład z Dalim, tylko ze jego oficjalnie "wyrzucono" z kręgu surrealistów, co nie zmienia faktów ze dla wiekszosci ludzi Dali=surrealizm...
co do samego top5... juz sie chyba wypowiadalem, ale zrobie to jeszcze raz, bo sie nie moge powstrzymac:
1.Testament
2.Overkill
3.Pantera
4.VENOM(zadna meta, to naprawde jest poczatek thrashu)
5.Sodom(Ausgebombt i te sprawy rownie przyjemne)
do thrashu czesto jest tez zaliczany niemiecki Grave Digger... nie wiem, czy to juz thrash, czy jeszcze heavy, co nie zmienia faktu ze ma kapela potencjał i kilka rozwalajacych kawalkow tez (patrz: the reaper, tunes of war). za tym, ze to thrash przemawia chyba fakt, ze kiedys zespol ten odbyl dosc duza trasa koncertowa z jak najbardziej thrashowym (nich ktos sprobuje zaprzeczyc) Destruction. Tyle na teraz
wiesz destruction to ... haha nie powiem
-
Zakk_Wylde - 12-29-2005
1. Slayer
2. TestAmenT
3. Exodus
4. Exumer
5. Vio-lence
-
Ambivalent - 12-29-2005
Ktore z plyt tych zespolow masz na oryginalach ?
-
Krzychun - 12-29-2005
Moje 5 thrash
Metallica
PanterA
Testament
^Tych zespołow słucham regularnie
Po za tym
Death Angel
Venom
Tych od czasu do czasu.