Forum Rockmetalshop
American idiot - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: American idiot (/thread-american-idiot)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

- rotten_lady - 02-19-2007

a te trzy poprzednie??

- sylvicious - 02-27-2007

Dziwi mnie trochę to najeżdżanie na Green Day, muzycznie są super, pomysły mają nietypowe, piosenki przebojowe, wokal świetny tylko teksty jakieś takie niezbyt ciekawe.

Słucham ich niemal od 10 lat i ciągle uważam ich za dobry rockowy zespół.

- balzac - 02-27-2007

sylvicious napisał(a):pomysły mają nietypowe
Podaj przykład tej nietypowości, oryginalności.

Podaj mi zespół, który gra podobnie do GREEN DAY, słyszałem opinię, że ORANGE gra podobnie, ale po przesłuchaniu to zupełnie inny klimat.

Green Day jest zespołem z klimatem, tak jak nie podrobisz Manowar, Toy Dolls, Turbonegro czy Bloodhound Gang. Nie jest to jakiś Mest czy Good Charlotte czy te kapele emo, które wszystkei są takie same...

- balzac - 02-27-2007

sylvicious napisał(a):Green Day jest zespołem z klimatem, tak jak nie podrobisz Manowar, Toy Dolls, Turbonegro czy Bloodhound Gang
Manowar rzeczywiście nikt nie podrobi. Bloodhound Gang? Pedalskie ciuszki, kretyńskie żarty, słowem być jak Jimmy Pop Ali (czy jak mu tam było) - to tak niewiele. Muzycznie ten zespół był zawsze słaby, a cover 'Kids of America' to istna profanacja.

sylvicious napisał(a):Podaj mi zespół, który gra podobnie do GREEN DAY,
Na nazwach się nei znam. Sama kapela niczego dobrego i świeżego do muzyki nie wniosła. Przecież to nutki starych kapel, podane w bardzo słodkiej, popowej formie. Jak tego nie widzisz to porównaj sobie np. Ramones czy The Clash z dwóch pierwszych albumów - swoją drogą na jutubie znajdziesz 'I Fought The Law' w wykonaniu GD. Wink

Mogę akceptować to, że ktoś lubi te kapele, ale jeśli widzę, że ktoś na poważnie pisze o oryginalności i niepowtarzalnym klimacie tej kapeli to to jest nie do zaakceptowania.

Nie będe polemizował bo wyjdzie jakieś never ending story Wink

Niech ktoś inny się wypowie.

- Książę - 02-27-2007

ok, to moze ja.
JEBAĆ GREEN DAY!
hahaha

- rotten_lady - 02-28-2007

Książę napisał(a):ok, to moze ja.
JEBAĆ GREEN DAY!
hahaha

eh...mozna sie bylo tego spodziewac...

sylvicious napisał(a):Niech ktoś inny się wypowie.

akurat na tym forum to nie ma sensu,bo tu wszyscy sa "pure metal" a wszystko inne to dla nich pozerstwo.wierz mi.

- Danzig - 02-28-2007

rotten_lady napisał(a):sylvicious napisał:
Niech ktoś inny się wypowie.

akurat na tym forum to nie ma sensu,bo tu wszyscy sa "pure metal" a wszystko inne to dla nich pozerstwo.wierz mi.
a grr a grr ...

- Książę - 02-28-2007

rotten_lady napisał(a):akurat na tym forum to nie ma sensu,bo tu wszyscy sa "pure metal" a wszystko inne to dla nich pozerstwo.wierz mi.
tak? a ja myslałem że jebać metal. A w dziale punk/HC pisze sie tylko o kapelach w stylu Farben Lehre czy Green day. Zajekurwabiście.

Książę napisał(a):tak? a ja myslałem że jebać metal.
zle myslales.

- XdkyX - 02-28-2007

sylvicious napisał(a):Podaj mi zespół, który gra podobnie do GREEN DAY, słyszałem opinię, że ORANGE gra podobnie, ale po przesłuchaniu to zupełnie inny klimat.

offspring z 2-3 pierwszych plyt
anti-flag z pierwszej plyty
nofx
face to face
wczesny kid dynamite
alkaline trio
the vandals (sa duzo bardziej surowi ale to ten sam pomysl)

- Książę - 02-28-2007

rotten_lady napisał(a):zle myslales.
zaiste w chuj wygadana jestes zgniła damo

^ sorry,spiesze sie.obowiazki wzywaja.dokonczymy potem.

- Książę - 02-28-2007

Trzymam za słowo, a jak pokażesz jakieś ładniejsze niż w avatarze swoje zdjęcie to rozważę potrzymanie i za cos innego.