-
Necroblood - 09-18-2005
Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
ale jesteś mroczny i true
-
Tomash - 09-18-2005
Necroblood napisał(a):Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
Jeśli koleś ma mniej niż 16 lat to wydaje mu się, bo rośnie, ale jesli jest starszy to powinien się leczyć.
-
Necroblood - 09-18-2005
Tomash napisał(a):Necroblood napisał(a):Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
Jeśli koleś ma mniej niż 16 lat to wydaje mu się, bo rośnie, ale jesli jest starszy to powinien się leczyć.
wybieram bramkę numer jeden
-
Rumian - 09-18-2005
Derwin napisał(a):według mnie ten zespół... to jakaś parodia
śmiać mi się chce jak ich widzę
metal to muzyka która powinna siać zniszczenie, chaos, rozpierdalać mózgi ludzi którzy nie mają z nią nic wspólnego, prawdziwy metal to thrash i death metal! a to? to jest jakieś żałosne pitolenie
ktoś powie że mają klimatyczne utwory... może i mają... ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka... a to właściwie jest takie nie wiadomo co.
o kurwa

rozwaliles mnie tym stwierdzeniem

genialny punkt widzenia
-
Krzychun - 09-18-2005
Cytat:prawdziwy metal to thrash i death metal
A Heavy to co?? Pies:/
Ludzie to sa
-
mal - 09-18-2005
Cytat:ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka
Np. taki Sisters of Mercy, nie ma co!
-
Tomash - 09-18-2005
mal napisał(a):Cytat:ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka
Np. taki Sisters of Mercy, nie ma co!

Nie znasz się, przecież gothic to Nightwish
-
mal - 09-18-2005
Nie znasz się, przecież to była ironia.
Twój post też...
Najcięższy jest Joy Division, ludzie bierzcie póki Ian ciepły!
-
Necro Desecrator - 09-19-2005
Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
Hmm,w gruncie rzeczy nie jest to specjalnie kontrowersyjna opinia,de facto 90% heavy metalu to skrajna wieś prezentująca podobny poziom co Modern Talking.Na palcach jednej ręki można policzyć zespoły HM z lat 80 ,ktorych muzyka wytrzymała próbę czasu.Jednak stwierdzenie to w ,,ustach" uzytkownika Derwina, nie jest warte funta kłaków z głowy jego starej , bo metalu zaczął słuchać wczoraj wieczorem kiedy mu neostradę podłączyli.Kill
-
Ghost_82 - 09-19-2005
Necro Desecrator napisał(a):Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal
Hmm,w gruncie rzeczy nie jest to specjalnie kontrowersyjna opinia,de facto 90% heavy metalu to skrajna wieś prezentująca podobny poziom co Modern Talking.Na palcach jednej ręki można policzyć zespoły HM z lat 80 ,ktorych muzyka wytrzymała próbę czasu.Jednak stwierdzenie to w ,,ustach" uzytkownika Derwina, nie jest warte funta kłaków z głowy jego starej , bo metalu zaczął słuchać wczoraj wieczorem kiedy mu neostradę podłączyli.Kill
I tu sie musze niestety zgodzić. Prawda jest taka, że tych wielkich zespołow HM, TM, które prezentowały dobry poziom np. Metallica , Manowar, Iron Maiden była naprawde tylko garstka. A co najgorsze nie ma zastępców na ich miejsce. No ale z tym Modern Talking to chyba lekka przesada

Można było coś innego wymysleć, już tak nie popniżajmy tych zespołów
-
Cytat:Prawda jest taka, że tych wielkich zespołow HM, TM, które prezentowały dobry poziom np. Metallica , Manowar, Iron Maiden była naprawde tylko garstka.
1.Metallica - Ja miałem na myśli zespoły ,,klasycznie" heavy metalowe a nie thrash(darujmy juz sobie dyskusje czy akurat Meta to pure thrash).Mimo to,2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
2.Ironi - IMO zaorać,w prostej lini odpowiedzialni za zbyt duzą ilosć melodii w MetalU.
3.
ManOwaR - TAK,SEJTAN TAK! Heil & KIll!
Cytat:A co najgorsze nie ma zastępców na ich miejsce
W HM oprocz Lost Horizon rzeczywiscie nie ma
.
Cytat:No ale z tym Modern Talking to chyba lekka przesada
Można było coś innego wymysleć, już tak nie popniżajmy tych zespołów :wink
Wolę MT od praktycznie kazdego zespołu w stylu Sonata Arctica
-
RamzeS - 09-19-2005
Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
Zaraz qrva,a "Kill'em All"??
-
Scully - 09-19-2005
Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>
-
RamzeS - 09-19-2005
Scully napisał(a):bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>
Anthrax- zaorac;/
-
Scully napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>
Sorry,zapomniałem napisac ,ze chodzi mi wyłącznie o amerykanski thrash<: Testament instrumentalnie jeszcze daje radę,ale generalnie za duzo w tym melodii i oklepanej heavy metalowej konwencji +piejący wokal,przyznaje graja ambitnie i nawet z czadem, ale starsze płyty juz zostały nadszarpniete przez ząb czasu i na pewno nie brzmią dzisiaj ekstremalnie(w przeciwienstwie do Zabójcy).
Anthrax - patrz wyzej.
Sodom - ,,niemiecki" thrash to inna bajka. Niby dużo prostszy, bardziej ,,patatajowy" ,ale to własnie ta odmianna a nie amerykanska instrumentalna ekwilibrystyka, brzmi dzisiaj nadal ekstremalnie,odpowiada bezpośrednio za drugą falę blacku i posiada tego niesamowitego ,kvltowego ducha ZŁEGO metalu<:
R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
Zaraz qrva,a "Kill'em All"??
Kill'em all sie MEGAKUREWSKO zestarzałi brzmi dzisiaj cholernie pretensjonalnie i naiwnie. Jest po prostu śmieszny