Forum Rockmetalshop
MANOWAR - KING OF KINGS! - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: MANOWAR - KING OF KINGS! (/thread-manowar-king-of-kings)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

- Necroblood - 09-18-2005

Derwin napisał(a):prawdziwy metal to thrash i death metal

ale jesteś mroczny i true

- Tomash - 09-18-2005

Necroblood napisał(a):

Jeśli koleś ma mniej niż 16 lat to wydaje mu się, bo rośnie, ale jesli jest starszy to powinien się leczyć.

- Necroblood - 09-18-2005

Tomash napisał(a):
Necroblood napisał(a):

Jeśli koleś ma mniej niż 16 lat to wydaje mu się, bo rośnie, ale jesli jest starszy to powinien się leczyć.

wybieram bramkę numer jeden

- Rumian - 09-18-2005

Derwin napisał(a):według mnie ten zespół... to jakaś parodia
śmiać mi się chce jak ich widzę
metal to muzyka która powinna siać zniszczenie, chaos, rozpierdalać mózgi ludzi którzy nie mają z nią nic wspólnego, prawdziwy metal to thrash i death metal! a to? to jest jakieś żałosne pitolenie
ktoś powie że mają klimatyczne utwory... może i mają... ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka... a to właściwie jest takie nie wiadomo co.
o kurwa Laughing rozwaliles mnie tym stwierdzeniem Big Grin genialny punkt widzenia Big Grin

- Krzychun - 09-18-2005

Cytat:prawdziwy metal to thrash i death metal

A Heavy to co?? Pies:/

Ludzie to sa Rolleyes

- mal - 09-18-2005

Cytat:ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka

Np. taki Sisters of Mercy, nie ma co!

Rolleyes

- Tomash - 09-18-2005

mal napisał(a):
Cytat:ale dla mnie klimat w ciężkich rytmach to muzyka gotycka

Np. taki Sisters of Mercy, nie ma co!

Rolleyes

Nie znasz się, przecież gothic to Nightwish Wink

- mal - 09-18-2005

Nie znasz się, przecież to była ironia.

Twój post też... Laughing

Najcięższy jest Joy Division, ludzie bierzcie póki Ian ciepły!

- Necro Desecrator - 09-19-2005

Hmm,w gruncie rzeczy nie jest to specjalnie kontrowersyjna opinia,de facto 90% heavy metalu to skrajna wieś prezentująca podobny poziom co Modern Talking.Na palcach jednej ręki można policzyć zespoły HM z lat 80 ,ktorych muzyka wytrzymała próbę czasu.Jednak stwierdzenie to w ,,ustach" uzytkownika Derwina, nie jest warte funta kłaków z głowy jego starej , bo metalu zaczął słuchać wczoraj wieczorem kiedy mu neostradę podłączyli.Kill

- Ghost_82 - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):

Hmm,w gruncie rzeczy nie jest to specjalnie kontrowersyjna opinia,de facto 90% heavy metalu to skrajna wieś prezentująca podobny poziom co Modern Talking.Na palcach jednej ręki można policzyć zespoły HM z lat 80 ,ktorych muzyka wytrzymała próbę czasu.Jednak stwierdzenie to w ,,ustach" uzytkownika Derwina, nie jest warte funta kłaków z głowy jego starej , bo metalu zaczął słuchać wczoraj wieczorem kiedy mu neostradę podłączyli.Kill

I tu sie musze niestety zgodzić. Prawda jest taka, że tych wielkich zespołow HM, TM, które prezentowały dobry poziom np. Metallica , Manowar, Iron Maiden była naprawde tylko garstka. A co najgorsze nie ma zastępców na ich miejsce. No ale z tym Modern Talking to chyba lekka przesada Wink Laughing Można było coś innego wymysleć, już tak nie popniżajmy tych zespołów Wink

Cytat:Prawda jest taka, że tych wielkich zespołow HM, TM, które prezentowały dobry poziom np. Metallica , Manowar, Iron Maiden była naprawde tylko garstka.

1.Metallica - Ja miałem na myśli zespoły ,,klasycznie" heavy metalowe a nie thrash(darujmy juz sobie dyskusje czy akurat Meta to pure thrash).Mimo to,2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.

2.Ironi - IMO zaorać,w prostej lini odpowiedzialni za zbyt duzą ilosć melodii w MetalU.

3. ManOwaR - TAK,SEJTAN TAK! Heil & KIll!

Cytat:A co najgorsze nie ma zastępców na ich miejsce

W HM oprocz Lost Horizon rzeczywiscie nie ma
.

Cytat:No ale z tym Modern Talking to chyba lekka przesada Wink Laughing Można było coś innego wymysleć, już tak nie popniżajmy tych zespołów :wink

Wolę MT od praktycznie kazdego zespołu w stylu Sonata Arctica

- RamzeS - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
Zaraz qrva,a "Kill'em All"??

- Scully - 09-19-2005

Necro Desecrator napisał(a):Metallica - 2,3 i 4 ich płyta to obok płyt SLayer'a ,chyba jedyne wydawnictwa traszmetalowe ,któe będą jeszcze z powodzeniem masakrować uszy kilku kolejnych pokoleń.
bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>

- RamzeS - 09-19-2005

Scully napisał(a):bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>
Anthrax- zaorac;/

Scully napisał(a):
bluźnisz - Exodus, Sodom, Testament, Anthrax to od macochy? :>

Sorry,zapomniałem napisac ,ze chodzi mi wyłącznie o amerykanski thrash<: Testament instrumentalnie jeszcze daje radę,ale generalnie za duzo w tym melodii i oklepanej heavy metalowej konwencji +piejący wokal,przyznaje graja ambitnie i nawet z czadem, ale starsze płyty juz zostały nadszarpniete przez ząb czasu i na pewno nie brzmią dzisiaj ekstremalnie(w przeciwienstwie do Zabójcy).
Anthrax - patrz wyzej.
Sodom - ,,niemiecki" thrash to inna bajka. Niby dużo prostszy, bardziej ,,patatajowy" ,ale to własnie ta odmianna a nie amerykanska instrumentalna ekwilibrystyka, brzmi dzisiaj nadal ekstremalnie,odpowiada bezpośrednio za drugą falę blacku i posiada tego niesamowitego ,kvltowego ducha ZŁEGO metalu<:

R_amze_S napisał(a):
Zaraz qrva,a "Kill'em All"??

Kill'em all sie MEGAKUREWSKO zestarzałi brzmi dzisiaj cholernie pretensjonalnie i naiwnie. Jest po prostu śmieszny