-
mal - 02-06-2006
Informacje brzmią cholernie fałszywie, zresztą tytuł "Elephteria" przemykał po newsach już rok temu, wypuszczony jako idiotyczny żart zespołu na 1 kwietnia, z tym, że był z lekka inny.
Nazwy tracków - the same story...
-
Kamael - 02-06-2006
Właśnie dlatego napisałem, że specjalnie w te info bym nie wierzył... Już nie raz Tool, a głównie Maynard puszczał takie żarty w świat, a ludzie w to wierzyli (nie powiem, ja też kilka razy dałem się złapać, tak więc teraz już jestem czujny ;D).
-
TooLfan - 02-07-2006
Ale zobaczycie to nie są żarty...Onet poważny portal
![Surprised Surprised](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/surprised.png)
Hm...fakt straszny napaleniec ze mnie, łykam wszystko co Guru powie
-
Ketchup_suicide - 02-23-2006
tak zwane ciastko.
a ja kocham ciastka
a co za tym idzie?
kocham też Toola
w koncu, zespol sam w sobie genialny, psychodeliczny, az chce się słuchać xD
btw, moj 1 post na forum, witajcie
Re: TOOL...mmmm.... -
AEnema - 02-25-2006
-=}krufka{=- napisał(a):W sumie to od niedawna słucham, ale jestem nimi po prostu zachwycona, jak tylko uslyszalam 46&2 od razu urzekł mnie ten klimat... i głos Maynarda. Nigdzie jeszcze nie spotkałam się z podobnym zespołem i chyba nic dziwnego- trudno ich podrobić. Jest tu jescze ktos lubujący się w takiej muzyce
?
KOCHAM TOOLA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
nic mi wiecej prócz ich muzyki do szczęścia nie potrzeba !!!!
Nymphetamine napisał(a):Sober jest poprostu jedyny w swoim rodzaju, i chyba własnie przez ten teledysk ludzie sie zrazili do Tool-a hehe, nie wiedzą co tracą![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
chodzi Ci o to gówienko w rurze?
![Smile Smile](http://forum.rockmetalshop.pl/images/smilie/smile.png)
ten motyw jest poprostu swietny
Kamael: edytuj posty.
-
Toolica - 03-05-2006
teledyski TOOl ma tak oryginalne i pełne przekazu, że niektórzy twgo nie rozumieją i po prostu się tym brzydzą
-
mal - 03-05-2006
Cytat:że niektórzy twgo nie rozumieją
Konkretna interpretacja ich klipów nie istnieje, można się kłócić czy autor chciał nam coś przekazać (acz uniwersalnie) czy może chciał nas ogłupić, wpuścić w ślepą uliczkę materializując swoje bezładne wymysły.
A, Ty, Toolico, podejmowałaś się karkołomnych prób bezpośredniej interpretacji?
-
Blood - 03-07-2006
Cytat:Dziennikarz, który miał okazję przedpremierowo posłuchać nowej płyty Toola, twierdzi, że jest to najcięższy materiał zespołu od 1993 roku
11 kompozycji, w sumie 77 minut muzyki, bardzo mocne numery - tak wygląda ponoć, to co znajdziemy na nowej płycie Toola. Według dziennikarza "Kerrang!",to najcięższe dzieło Toola od krążka "Undertow"
Dziwne dźwięki, typowe dla Toola pokręcone riffy, ponad 8-minutowe kawałki. Nieoficjalnie mówi się, że płyta nazywała się będzie "Aldaraia" i trafi do sklepów 8 maja 2006 roku.
Przypomnijmy, że zespół wystąpi 24 czerwca 2006 roku w katowickim Spodku.
Blabbermouth / CGM.PL
Cytat:Właśnie przed chwilą Makak na antenie Antyradia przedstawił swoją recenzję po wysłuchaniu nowej płyty. Był jednym z 30 paru osób zaproszonych na odsłuch nowego materiału w Amsterdamie pod koniec zeszłego tygodnia. Przy odsłuchu byli obecni też J.M. Keenan, J. Chancelor i D. Carrey. Adama nie było, bo kręci teledysk i projektuje okładkę.
Płyta trwa 75 minut i całe 75 minut (a zwłaszcza pierwszy utwór) to muza do "tanecznego transu" - powala, poraża, pozostawia w osłupieniu i chęci wysłuchania raz jeszcze.
Tytułów jeszcze nie ma, nie ma też tytułu płyty, każdy członek zespołu przedstawił dopiero swoje propozycje adn. każdego utworu (Justin chce, żeby pierwszy utwór nazywał się Proteus).
Takie krotkie informacje na temat nowej plyty... ;P
-
Kamael - 03-08-2006
Podobno oprawa graficzna płyty poszła już do druku tak więc album chyba jednak będzie miał tytuł "10,000 Days".
toolband.com napisał(a):03 Mar 06
The artwork for the upcoming Tool album is going to the separators/printers today, therefore it will eventually be leaked out that the name of the album is (drum roll.......) ' 10,000 days '
... so there it is.
-
Blood - 03-08-2006
Ne, ne, ne... o tym juz slyszalam... i podobno to nieprawda, zespol se jaja robi [;
Ale Isis nie bedzie supportem, gdyz beda w trakcie nagrywania new CD...
-
TooLfan - 03-08-2006
No własnie też dotarła do mnie wiadomość dotycząca ISIS i niestety zanosi sie na to że to prawda.Toż to katastrofa!!!
Mhm...kto w zamian??....czasem lubie gdybać
-
Miriam - 03-08-2006
Niestety także o tym przeczytałam, a nowym supportem ma być podobno Meshuggah... ;/
-
Kamael - 03-08-2006
Ojoj, niedobrze... Napaliłem się na Isis i klapa, to Meshuggah chociaż jakieś ciekawe? Nie słyszałem, a wiem jedynie, że mocno inspirują się Tool'em.
Szkoda, że nie np. Neurosis lub Jesu ; ).
-
Yogurt - 03-08-2006
Meshuggah jest całkiem fajne, znam tylko jeden ich album: najnowsze dzieło "Catch 33". Jest to muzyka dla ludzi o mocnych nerwach... taki Tool w cięższym wydaniu
I fajne mają ośmio-strunowe gitary.
-
TooLfan - 03-08-2006
Meshuggah znam również, tylko z najnowszego dzieła noi cóż średnio naprawdę średnio. Forumowicze na Onecie się napalą bo większość wielbi pod niebiosa ww. zespół. Kawałki na najnowszej płycie w większości trwają po 2 minuty :? Na stronie Meshuggah jak dotąd żadnych wiadomości podobnie jak na stronie TooLa