Forum Rockmetalshop
SORCERER - True Heavy z Kielc - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Heavy/Power/Thrash (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-heavy-power-thrash)
+--- Wątek: SORCERER - True Heavy z Kielc (/thread-sorcerer-true-heavy-z-kielc)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21

- Dżemik - 05-26-2005

KelThuz napisał(a):ha, no i widać jaki gust mają fani melodyjnego deathu Big Grin
Przecież kawałek Metalowa Husarya, jest tak banalny w kwestii riffów, i samej konstrukcji (wyłączając solówkę), że szkoda gadać, jest również najgorzej zaśpiewanym numerem na płycie (ta tonacja zupełnie Peterowi nie podchodzi), i tylko doskonała praca sekcji oraz część solówkowa jakoś ten numer ratują.
Z kolei Ogień Zniszczenia, oraz Revenger, to kawałki bezkompromisowe, od początku do końca napisane by zabijać, miażdżyć, dzielić i rządzić! Nie inaczej!

Mowisz tak, bo to Ty napisales Ogien Zniszczenia? ;> Smile Metalowa Husarya nie jest moze straszliwie skomplikowana, ale na Wotana, toz to heavy metal, a nie jakies prog metalowe przygrywki.. Wazne ze utwor jest chwytliwy i melodyjny.. :]

Nie twierdze ze Ogien Zniszczenia to slaba piesn, ale imho nie jest najlepszym kawalkiem Sorcerera..

A Revengera nie lubie za:
-wejscie perkusji na poczatku utworu, straszliwe przypominajce Painkillera,
-zwolnienia.. Prosty czlek jestem- albo gramy ballade, albo szybki utwor z przytupem..

PS> Ah! I pisz utwory w ojczystym jezyku (pomijam to o czym piszesz- nie moja stylistyka).. Raz ze Piotrek z angielskim jest na bakier, a dwa- z polskiej my ziemi w koncu.. Przyjemniej sie slucha naszej pieknej mowy.. Wink

- LCF - 05-26-2005

KelThuz napisał(a):jest również najgorzej zaśpiewanym numerem na płycie (ta tonacja zupełnie Peterowi nie podchodzi)

Slucham tego sobie. Po pierwsze koles nie powinien spiewac po angielsku, bo nie umie. A po drugie moglby w ogole nie spiewac, wokale sa slabe.
Sory miśku Angry

- KelThuz - 05-26-2005

Dżemik napisał(a):Metalowa Husarya nie jest moze straszliwie skomplikowana, ale na Wotana, toz to heavy metal, a nie jakies prog metalowe przygrywki..

widocznie mamy inny pogląd, czym powinien być heavymetal w XXI w. Smile. Strzelec też miał inny pogląd Tongue

Cytat:Nie twierdze ze Ogien Zniszczenia to slaba piesn, ale imho nie jest najlepszym kawalkiem Sorcerera..

cholera, wszyscy twierdzą, że jednak jest Smile
Na szczęście zrobiony jest już jest pogromca Tongue

Cytat:A Revengera nie lubie za:
-wejscie perkusji na poczatku utworu, straszliwe przypominajce Painkillera,

hehe, nasłuchałeś się Painkillera, i masz schizę, wejście perkusji przypomina coś innego Smile

Cytat:-zwolnienia.. Prosty czlek jestem- albo gramy ballade, albo szybki utwor z przytupem..

no to jest właśnie element odróżniajacy Revengera od typowych wtórnych kawałków heavy, i w zasadzie charakteryzujący styl na przyszłe wydawnictwo

Cytat:PS> Ah! I pisz utwory w ojczystym jezyku

piszę, ale nikt tego nie wyda, więc i tak ostatecznie na płytę trafią angielskie wersje, a polskie tylko na koncertach w kraju

Cytat:Raz ze Piotrek z angielskim jest na bakier

ma najlepszy akcent ze wszystkich polskich wokalistów heavy - nie moja opinia, tylko rodowitego Anglika. Popracuje jeszcze, w studiu się go dopilnuje, i będzie git

Cytat:, a dwa- z polskiej my ziemi w koncu.. Przyjemniej sie slucha naszej pieknej mowy.. Wink

hehe, jak wydasz nam płytę na Polskę, to spoko, ale jako że to niemożliwe, priorytetem będzie nagranie wersji angielskojęzycznej i w oparciu o nią podpisanie kontraktu na zachód. Wersję polską nagramy dopiero potem, jeśli w ogóle będzie się to opłacało, i nasze rodzime wytwórnie będą już zainteresowane. Bo prawda jest taka, że mają one w dupie polskie kapele heavy, wszak z Polski to tylko death się sprzedaje. Jednak jeśli pomachamy im przed chciwymi oczami kontraktem z zachodnią wytwórnią, to wówczas będą się starały o licencję (tak było w przypadku The Chainsaw, którego żydowskie MMP wydało na licencji niemieckiego Shark Records). Tak to działa. A jeśli się nie uda w ten sposób, to coś wykombinujemy.

- Lech - 05-27-2005

to chociaz jakas mala limitowana edycja na ktorej znalazloby sie pare kawalkow w ojczystym jezyku- Ogien Zniszczenia i Metalowa Husarya wyszly swietnie i nie wyobrazam sobie tych kawalkow po angielsku.

- LCF - 05-27-2005

KelThuz napisał(a):ma najlepszy akcent ze wszystkich polskich wokalistów heavy - nie moja opinia, tylko rodowitego Anglika.

Jasne, oczywiscie, tak tak.
To jeszcze powiedz ilu w takim razie jest innych wokalistow heavy w Polsce. Dwoch? Trzech?
On ma dobry akcent, to zes dowalil.

- KelThuz - 05-27-2005

LCF napisał(a):
KelThuz napisał(a):ma najlepszy akcent ze wszystkich polskich wokalistów heavy - nie moja opinia, tylko rodowitego Anglika.

Jasne, oczywiscie, tak tak.
To jeszcze powiedz ilu w takim razie jest innych wokalistow heavy w Polsce. Dwoch? Trzech?
On ma dobry akcent, to zes dowalil.

nie mowie ze ma dobry, sam mam 100x lepszy Wink, ale właśnie z polskich wokalistów heavy ma najlepszy, i tak stwierdził recenzent angielski z MetalGospel (serwis padł jakiś czas temu, a nie mam mirrora), mówiąc, że wokalista nie akcentuje twardo i wypada całkiem nieźle w angielskich numerach. A polskich wokalistów heavy mamy takich: Grzegorz Kupczyk (angielski fatalny), Roman Kostrzewski, Maxx z The Chainsaw (angielski dosc fatalny), Staszek z Mayhayron (angielski znosny), Twardy z Hellfire (angielski dosc fatalny), Merot z The Blackhorsemen (angielski dosc fatalny), reszty nie pamiętam, albo nie słyszałem jak śpiewają po angielsku.
Tak więc akurat akcent Petera nie jest tu problemem, zresztą gość ciągle ćwiczy, gorzej z jego innymi "walorami" Smile

- Abadon - 05-27-2005

Nie wiedziałem że w Polsce gra tak ambitna (z mniej znanych oczywiście) kapela heavy metalowa!!
Naprawde zajebiste!!

- Abadon - 05-27-2005

Cytat:nie mowie ze ma dobry, sam mam 100x lepszy , ale właśnie z polskich wokalistów heavy ma najlepszy, i tak stwierdził recenzent angielski z MetalGospel (serwis padł jakiś czas temu, a nie mam mirrora), mówiąc, że wokalista nie akcentuje twardo i wypada całkiem nieźle w angielskich numerach. A polskich wokalistów heavy mamy takich: Grzegorz Kupczyk (angielski fatalny), Roman Kostrzewski, Maxx z The Chainsaw (angielski dosc fatalny), Staszek z Mayhayron (angielski znosny), Twardy z Hellfire (angielski dosc fatalny), Merot z The Blackhorsemen (angielski dosc fatalny), reszty nie pamiętam, albo nie słyszałem jak śpiewają po angielsku.
Tak więc akurat akcent Petera nie jest tu problemem, zresztą gość ciągle ćwiczy, gorzej z jego innymi "walorami"

Dodałbym jeszcze Piekarczyka z TSA!!

- hegemon88 - 05-27-2005

KelThuz napisał(a):[ Merot z The Blackhorsemen (angielski dosc fatalny)

Dosc fatalny to jest sam Merot i jego kapela The Blackhorsemen.

- Nivo - 05-31-2005

Wrażenia bardzo miłe - życzę dalszych sukcesów!

- KelThuz - 06-19-2005

Recenzja "Husaryi" w najnowszym Heavy Metal Pages:
http://www.sorcerer.webpark.pl/gfx/Sorcerer-recenzjaHMP.jpg

- Lech - 06-19-2005

KelThuz napisał(a):Recenzja "Husaryi" w najnowszym Heavy Metal Pages:

w Pure Metal byla? bo mam tylko ostatni numer, a chetnie poczytalbym co tam napisali o Sorcerer

- KelThuz - 06-19-2005

Lech napisał(a):

w Pure Metal byla? bo mam tylko ostatni numer, a chetnie poczytalbym co tam napisali o Sorcerer

w Pure Metal sie nie popisali i wrzucili tą samą, co w serwisie powermetal.pl (nota bene recenzent dziwne noty przyznaje, i ogolnie dzial z demowkami smierdzi chujem)

- Lech - 06-19-2005

no szkoda, szkoda, ale i tak musze zakupic archiwalne numery pisma, bo naprawde jestem pod wrazeniem, chociaz przeczytalem zaledwie kilkanascie stron tegoz.

- Nivo - 06-19-2005

Gratulacje!

Recenzent ma rację co do wokalu, aczkolwiek ja uważam że na dłuższą metę można do niego przywyknąć.