-
Dżemik - 05-26-2005
KelThuz napisał(a):ha, no i widać jaki gust mają fani melodyjnego deathu 
Przecież kawałek Metalowa Husarya, jest tak banalny w kwestii riffów, i samej konstrukcji (wyłączając solówkę), że szkoda gadać, jest również najgorzej zaśpiewanym numerem na płycie (ta tonacja zupełnie Peterowi nie podchodzi), i tylko doskonała praca sekcji oraz część solówkowa jakoś ten numer ratują.
Z kolei Ogień Zniszczenia, oraz Revenger, to kawałki bezkompromisowe, od początku do końca napisane by zabijać, miażdżyć, dzielić i rządzić! Nie inaczej!
Mowisz tak, bo to Ty napisales Ogien Zniszczenia? ;>

Metalowa Husarya nie jest moze straszliwie skomplikowana, ale na Wotana, toz to heavy metal, a nie jakies prog metalowe przygrywki.. Wazne ze utwor jest chwytliwy i melodyjny.. :]
Nie twierdze ze Ogien Zniszczenia to slaba piesn, ale imho nie jest najlepszym kawalkiem Sorcerera..
A Revengera nie lubie za:
-wejscie perkusji na poczatku utworu, straszliwe przypominajce Painkillera,
-zwolnienia.. Prosty czlek jestem- albo gramy ballade, albo szybki utwor z przytupem..
PS> Ah! I pisz utwory w ojczystym jezyku (pomijam to o czym piszesz- nie moja stylistyka).. Raz ze Piotrek z angielskim jest na bakier, a dwa- z polskiej my ziemi w koncu.. Przyjemniej sie slucha naszej pieknej mowy..
-
LCF - 05-26-2005
KelThuz napisał(a):jest również najgorzej zaśpiewanym numerem na płycie (ta tonacja zupełnie Peterowi nie podchodzi)
Slucham tego sobie. Po pierwsze koles nie powinien spiewac po angielsku, bo nie umie. A po drugie moglby w ogole nie spiewac, wokale sa slabe.
Sory miśku
-
KelThuz - 05-26-2005
Dżemik napisał(a):Metalowa Husarya nie jest moze straszliwie skomplikowana, ale na Wotana, toz to heavy metal, a nie jakies prog metalowe przygrywki..
widocznie mamy inny pogląd, czym powinien być heavymetal w XXI w.

. Strzelec też miał inny pogląd
Cytat:Nie twierdze ze Ogien Zniszczenia to slaba piesn, ale imho nie jest najlepszym kawalkiem Sorcerera..
cholera, wszyscy twierdzą, że jednak jest

Na szczęście zrobiony jest już jest pogromca
Cytat:A Revengera nie lubie za:
-wejscie perkusji na poczatku utworu, straszliwe przypominajce Painkillera,
hehe, nasłuchałeś się Painkillera, i masz schizę, wejście perkusji przypomina coś innego
Cytat:-zwolnienia.. Prosty czlek jestem- albo gramy ballade, albo szybki utwor z przytupem..
no to jest właśnie element odróżniajacy Revengera od typowych wtórnych kawałków heavy, i w zasadzie charakteryzujący styl na przyszłe wydawnictwo
Cytat:PS> Ah! I pisz utwory w ojczystym jezyku
piszę, ale nikt tego nie wyda, więc i tak ostatecznie na płytę trafią angielskie wersje, a polskie tylko na koncertach w kraju
Cytat:Raz ze Piotrek z angielskim jest na bakier
ma najlepszy akcent ze wszystkich polskich wokalistów heavy - nie moja opinia, tylko rodowitego Anglika. Popracuje jeszcze, w studiu się go dopilnuje, i będzie git
Cytat:, a dwa- z polskiej my ziemi w koncu.. Przyjemniej sie slucha naszej pieknej mowy.. 
hehe, jak wydasz nam płytę na Polskę, to spoko, ale jako że to niemożliwe, priorytetem będzie nagranie wersji angielskojęzycznej i w oparciu o nią podpisanie kontraktu na zachód. Wersję polską nagramy dopiero potem, jeśli w ogóle będzie się to opłacało, i nasze rodzime wytwórnie będą już zainteresowane. Bo prawda jest taka, że mają one w dupie polskie kapele heavy, wszak z Polski to tylko death się sprzedaje. Jednak jeśli pomachamy im przed chciwymi oczami kontraktem z zachodnią wytwórnią, to wówczas będą się starały o licencję (tak było w przypadku The Chainsaw, którego żydowskie MMP wydało na licencji niemieckiego Shark Records). Tak to działa. A jeśli się nie uda w ten sposób, to coś wykombinujemy.
-
Lech - 05-27-2005
to chociaz jakas mala limitowana edycja na ktorej znalazloby sie pare kawalkow w ojczystym jezyku- Ogien Zniszczenia i Metalowa Husarya wyszly swietnie i nie wyobrazam sobie tych kawalkow po angielsku.
-
LCF - 05-27-2005
KelThuz napisał(a):ma najlepszy akcent ze wszystkich polskich wokalistów heavy - nie moja opinia, tylko rodowitego Anglika.
Jasne, oczywiscie, tak tak.
To jeszcze powiedz ilu w takim razie jest innych wokalistow heavy w Polsce. Dwoch? Trzech?
On ma dobry akcent, to zes dowalil.
-
KelThuz - 05-27-2005
LCF napisał(a):KelThuz napisał(a):ma najlepszy akcent ze wszystkich polskich wokalistów heavy - nie moja opinia, tylko rodowitego Anglika.
Jasne, oczywiscie, tak tak.
To jeszcze powiedz ilu w takim razie jest innych wokalistow heavy w Polsce. Dwoch? Trzech?
On ma dobry akcent, to zes dowalil.
nie mowie ze ma dobry, sam mam 100x lepszy

, ale właśnie z polskich wokalistów heavy ma najlepszy, i tak stwierdził recenzent angielski z MetalGospel (serwis padł jakiś czas temu, a nie mam mirrora), mówiąc, że wokalista nie akcentuje twardo i wypada całkiem nieźle w angielskich numerach. A polskich wokalistów heavy mamy takich: Grzegorz Kupczyk (angielski fatalny), Roman Kostrzewski, Maxx z The Chainsaw (angielski dosc fatalny), Staszek z Mayhayron (angielski znosny), Twardy z Hellfire (angielski dosc fatalny), Merot z The Blackhorsemen (angielski dosc fatalny), reszty nie pamiętam, albo nie słyszałem jak śpiewają po angielsku.
Tak więc akurat akcent Petera nie jest tu problemem, zresztą gość ciągle ćwiczy, gorzej z jego innymi "walorami"
-
Abadon - 05-27-2005
Nie wiedziałem że w Polsce gra tak ambitna (z mniej znanych oczywiście) kapela heavy metalowa!!
Naprawde zajebiste!!
-
Abadon - 05-27-2005
Cytat:nie mowie ze ma dobry, sam mam 100x lepszy , ale właśnie z polskich wokalistów heavy ma najlepszy, i tak stwierdził recenzent angielski z MetalGospel (serwis padł jakiś czas temu, a nie mam mirrora), mówiąc, że wokalista nie akcentuje twardo i wypada całkiem nieźle w angielskich numerach. A polskich wokalistów heavy mamy takich: Grzegorz Kupczyk (angielski fatalny), Roman Kostrzewski, Maxx z The Chainsaw (angielski dosc fatalny), Staszek z Mayhayron (angielski znosny), Twardy z Hellfire (angielski dosc fatalny), Merot z The Blackhorsemen (angielski dosc fatalny), reszty nie pamiętam, albo nie słyszałem jak śpiewają po angielsku.
Tak więc akurat akcent Petera nie jest tu problemem, zresztą gość ciągle ćwiczy, gorzej z jego innymi "walorami"
Dodałbym jeszcze Piekarczyka z TSA!!
-
hegemon88 - 05-27-2005
KelThuz napisał(a):[ Merot z The Blackhorsemen (angielski dosc fatalny)
Dosc fatalny to jest sam Merot i jego kapela The Blackhorsemen.
-
Nivo - 05-31-2005
Wrażenia bardzo miłe - życzę dalszych sukcesów!
-
KelThuz - 06-19-2005
Recenzja "Husaryi" w najnowszym Heavy Metal Pages:
http://www.sorcerer.webpark.pl/gfx/Sorcerer-recenzjaHMP.jpg
-
Lech - 06-19-2005
KelThuz napisał(a):Recenzja "Husaryi" w najnowszym Heavy Metal Pages:
w Pure Metal byla? bo mam tylko ostatni numer, a chetnie poczytalbym co tam napisali o Sorcerer
-
KelThuz - 06-19-2005
Lech napisał(a):KelThuz napisał(a):Recenzja "Husaryi" w najnowszym Heavy Metal Pages:
w Pure Metal byla? bo mam tylko ostatni numer, a chetnie poczytalbym co tam napisali o Sorcerer
w Pure Metal sie nie popisali i wrzucili tą samą, co w serwisie powermetal.pl (nota bene recenzent dziwne noty przyznaje, i ogolnie dzial z demowkami smierdzi chujem)
-
Lech - 06-19-2005
no szkoda, szkoda, ale i tak musze zakupic archiwalne numery pisma, bo naprawde jestem pod wrazeniem, chociaz przeczytalem zaledwie kilkanascie stron tegoz.
-
Nivo - 06-19-2005
KelThuz napisał(a):Recenzja "Husaryi" w najnowszym Heavy Metal Pages:
Gratulacje!
Recenzent ma rację co do wokalu, aczkolwiek ja uważam że na dłuższą metę można do niego przywyknąć.