-
Kamael - 07-03-2005
Paolo Coehlo - Pielgrzym. Dzisiaj zacząłem.
-
Miriam - 07-07-2005
Od wczoraj "Bracia Karamazow"
-
Axel - 07-07-2005
Dzis zaczołem i dzis skoncze H.P. Lovecraft - W Górach Szaleństwa,
-
hier_kommt_die_sonne - 07-07-2005
Axel napisał(a):Dzis zaczołem i dzis skoncze H.P. Lovecraft - W Górach Szaleństwa,
No nie wiem, czy uda Ci się tak szybko to skończyć :>
-
Kamael - 07-07-2005
Arturo Perez-Reverte - Kapitan Alatriste. Dzisiaj sobie zacząłem, dawno nie czytałem powieści płaszcza i szpady. Miło wrócić do czegoś takiego ;].
-
Kudłaty_87 - 07-07-2005
Ostatnio sięgnąłem do rzeczy autorstwa Ryszarda Kapuścińskiego. Jak do tej pory przeczytałem "Cesarza" i "Antymedialny reportaż R.Kapuścińskiego" i muszę powiedzieć, że obie pozycje zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Bez wątpienia polski mistrz reportażu. Czytał ktoś może coś tego pana?
-
Kamael - 07-08-2005
Kudłaty_87 napisał(a):Ostatnio sięgnąłem do rzeczy autorstwa Ryszarda Kapuścińskiego. Jak do tej pory przeczytałem "Cesarza" i "Antymedialny reportaż R.Kapuścińskiego" i muszę powiedzieć, że obie pozycje zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie. Bez wątpienia polski mistrz reportażu. Czytał ktoś może coś tego pana?
Ja noszę się z takim zamiarem od dłuższego czasu... Jakieś pare miesięcy temu w "Gazecie Wyborczej" był jeden jego reportaż i bardzo mi się spodobał. Pomyślałem, że na pewno warto jakąś jego książkę przeczytać. Jak narazie na myśleniu się skończyło, zająłem się zmniejszaniem sterty, na której znalazły się książki już od dawna na mnie czekające. A teraz jestem wdzięczny, że przypomniałeś, bo poszukam od razu dzisiaj czegoś w bibliotece.
-
Psycholus_Metalus - 07-09-2005
Ulubiona ksiazka: Artur Szrejter- Mitologia Germanska
A wczoraj kupilem pare ksiazek z gatunku heroic fantasy i zobaczymy moze tam bedzie jeszcze cos ciekawego.
-
Kudłaty_87 - 07-09-2005
Cytat:A teraz jestem wdzięczny, że przypomniałeś
heh nie ma za co
A co do tego co lubię, to jak mogłem zapomnieć o moim ulubionym autorze...Artur Conan Doyle, nie wiem dlaczego ale ja wręcz uwielbiam Sherlocka...kiedy mam ochotę przeczytać coś relaksacyjnego, sięgam od razu

Naprawdę polecam miłośnikom kryminału i nie tylko.
-
Nevermore - 07-09-2005
Umberto Eco-Baudolino(chujnia z grzybnia)
-
Blood - 07-09-2005
ostatnio czytalam 'Buszujacego w zbozu', a teraz drugi raz wszystkie tomy 'Lord Of The Rings'
-
Scully - 07-09-2005
"Sto lat samotności", Márquez Gabriel García.
-
Kamael - 07-10-2005
Scully napisał(a):"Sto lat samotności", Márquez Gabriel García.
O, to kolejna książka, która na mnie czeka na biurku. Tylko nie wiem kiedy uda mi się do niej dojść... Słyszałem wiele pochlebnych opinii, jak Tobie się podoba?
-
Scully - 07-10-2005
Hmmm, mama przyniosła mi z biblioteki i stwierdziła, że musze przeczytać - no to się wzięłam, z ociąganiem trochę. ;}
Dla mnie przede wszystkim ta książka jest prawdziwa, pokazuje życie w zamkniętej klice rządzące się własnymi, egzotycznymi prawami. Na swój sposób czasem żal, że nie potrafimy być tak szczerzy jak bohaterowie
-
Blood - 07-11-2005
A ktos czytal 'Anioly i demony' Dan' a Brown' a? Zajebista ksiazka, mi sie bardzo podobala.