Forum Rockmetalshop
Myslovitz - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Myslovitz (/thread-myslovitz)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- MaFFej - 06-27-2006

bamelotka napisał(a):matko i znów to samo...

Tatusiu i znowóż mhroczna dziewczyna płacząca do poduszki przy HIMie czy innym MCR.

- bamelotka - 06-27-2006

nie, pomyliłeś mnie z kimś innym. Może znasz kogoś takiego i myślisz, że wszystkie dziewczyny słuchające ich musza byc takie??? NIGDY nie płakałam przy HIMie i MCR...I NIE MAM ZAMIARU. A stwierdziłam: 'matko, znowu to samo', bo dopiero skończyliśmy jedną rozmowe i doszliśmy do jako takiego consensusu a tu znów zaczyna się kolejna papka...

- Vomitor - 06-27-2006

Witamy na forum.

- bamelotka - 06-27-2006

pff... :?

- MaFFej - 06-27-2006

bamelotka napisał(a):dopiero skończyliśmy jedną rozmowe i doszliśmy do jako takiego consensusu a tu znów zaczyna się kolejna papka...

To sie nie zaczyna, moja droga Laughing . A ja tam uważam, że concensus jak był tak jest Big Grin .

- bamelotka - 06-27-2006

to dobrze...

- Kamael - 06-28-2006

No, a teraz wypad mi z porządnego tematu z Waszymi problemami ;P.

- Acrid - 07-23-2006

poniedziałek 24.07.2006 TV Kultura 03:05

Koncert zespołu "Myslovitz" zrealizowany w Studiu Telewizyjnym S-3 w Łęgu. W repertuarze koncertu utwory z albumu formacji pt. "Miłość w czasach popkultury", uważanego za najbardziej przemyślany i dojrzały, zarówno w warstwie tekstowej, jak i muzycznej.

Jezeli sie komus chce dzis czekac do 3 w nocy, to polecam ;) Trwa to 55min.

Swoja droga, TVP Kultura powinna zmienic ramowke i takie koncerty/dokumenty o zespolach wyswietlac "troche" predzej,.. No i dziwne, ze w newsie serpenta nie bylo o takich pozycjach mowy.

- kaleidoscope - 08-02-2006

Myslovitz- mój ulubiony zespół z Polski. Pięciu skromnych aż do bólu i co najważniejsze- wrażliwych na piękno facetów.Zresztą przeczytajcie sobie to - http://www.radio.com.pl/trojka/trzymaj/artykuly/myslovitz.asp

Teraz moja krótka charakterystyka ich poszczególnych płyt:

1995-"Myslovitz"- debiutancki krążek, moja ulubiona płyta, jest w niej tyle niespotykanej magii.Zauroczenie sceną brytyjską z początku lat 90-tych ( chrakterystyczne ściany gitarowego brzmenia + nieśmiały, chłopięcy głos Artura Rojka)chłopaków z Mysłowic daje efekt niespotykany wcześniej w polskiej muzyce.Płyta przepełniona melancholią...

1996-"Sun Machine"- płyta inna niż "Myslovitz", płyta z przebojami ( "Peggy Brown", " Z Twarzą Marylin monroe"),dzięki tej płycie nazwa Myslovitz zaistniała na rynku, choć z drugiej strony zespół został wrzucony do worka z napisem "britpop".

1997-"Z Rozmyślań przy śniadaniu"- słychać tu wiele amerykańskich inspiracji, które wniósł do zespołu nowy gitarzysta, Przemek Myszor. Płyta smutna, refleksyjna, niemniej jednak bardzo dobra. Były nawet przymiarki wytwórni do nagrania anglojęzycznej wersji tej płyty, ale zespół doszedł do wniosku, że raczej nie mają szans zaistnieć zagranicą.Mimo wszystko, krążek nie odniósł sukcesu komercyjnego...

1999-"Miłość w czasach popkultury"- przełom :!: A pomyśleć, że zespół niedługo przedtem mógł się rozpaść, a muzycy powrócić do dawnych zawodów. Demo zupełnie nie przypadło do gustu wytwórni, jednak efekt finalny był piorunujący. Na zespół spadł deszcz nagród, a piosenki takie jak "Długość Dźwięku Samotnośći", "Dla Ciebie" czy "Chłopcy" zostały przebojami. Dzięki tej płycie Myslovitz wskoczył do czołówki polskiego rocka

2002-"Korova Milky Bar"- ugruntowanie swej pozycji wśród polskich wykonawców rockowych...Płyta smutna, lekko depresyjna, opowiadająca o zagubieniu w życiu. O dziwo, Myslovitz znane z piosenek o miłości i deszczu, zaczęło skrobać teksty o problemach społecznych.Wielki plus za śmiałe wprowadzenie elektroniki i innych "efektów"

2003-"The Best of"- Podsumowanie twórczośći Myslovitz... Single+ kilka perełek np. "Kraków" w wersji z M.Grechutą.Ta płyta to bardziej wymóg wytwórni niż inicjatywa zespołu. No cóż... Confusedhock:

2003- "Korova Milky Bar" wersja angielska- międzynarodowy debiut zespołu.Największe hity z "Miłości..." i prawie cała polska "KMB". Efekt całkiem, całkiem (moim zdaniem), choć rynku europejskiego nie podbiła.

2004- "Skalary,Mieczyki,Neonki"- płyta eksperymentalna, zaledwie z 4 piosenkami( reszta to utwory instrumentalne), pozostałości po nagraniach do "KMB". Płyta pozwoliła spojrzeć na Myslovitz, z nieco innej strony.

2006- "Happiness is Easy"- najnowsza płyta,bardzo różnorodna. W zasadzie każda piosenka mogłaby być singlem. Płyta surowa, co jest efektem współpracy z M.Cieślakiem ( Ścianka).Jeszcze więcej elektroniki, poszczególni muzycy wykorzystują coraz więcej różnych instrumentów...

Ciekawe w jakim kierunku pójdzie teraz Myslovitz?? Smile
A może by tak więcej gitar, tak jak kiedyś Question Smile

- balzac - 08-22-2006

Nowa strona Myslovitz
Właśnie ruszyła nowa strona zespołu. Adres pozostaje bez zmian – www.myslovitz.pl Zmieniła się natomiast oprawa graficzna strony. Jest ona związana z grafiką ostatniej płyty grupy „Happiness Is Easy”, która miała swoją premierę 19 maja 2006 roku.

Kolejny singiel. Kolejny teledysk.
28 sierpnia ukaże się kolejny – po „Mieć czy być” - singiel Myslovitz. Będzie to piosenka „Nocnym pociągiem aż do końca świata”. Powstanie również do niej klip. Reżyserem obrazu będzie – podobnie jak w przypadku poprzedniego singla – Piotr Rzeplicki.

„Happiness Is Easy” w Irlandii
Pod koniec wakacji – 28 sierpnia – album ukaże się na rynku irlandzkim nakładem niezaleznej wytwórni Fifa Records. Singiel „Mieć czy być” grany jest już przez większość tamtejszych stacji radiowych. W związku z premierą płyty na przełomie października i listopada planowana jest trasa koncertowa Myslovitz po Irlandii.

Wink
Singiel dobry Wink

- balzac - 12-02-2006

Myslovitz Na DVD

Już 12 grudnia we wszystkich punktach sprzedaży prasy w całej Polsce pojawi się DVD grupy Myslovitz

Jest to zapis "Najmniejszego koncertu świata", jaki miał miejsce 29 maja 2006. Zespół zagrał dla dziesięciu osób, które wygrały konkurs ogłoszony przez radio Roxy FM.

Oprócz zapisu koncertu na płycie znajdą się również teledyski "Mieć czy być" oraz "Nocnym pociągiem aż do końca świata", które promują ostatni album Myslovitz - "Happiness Is Easy".

Tracklista "HAPPINESS IS EASY LIVE":
1. Fikcja jest modna
2. Spacer w bokserskich rękawicach
3. Mieć czy być
4. Nocnym pociągiem aż do końca świata
5. W deszczu maleńkich żółtych kwiatów (z gościnnym udziałem Marii Peszek)
6. Sprzedawcy marzeń
7. Chłopcy
8. Behind closed eyes
9. Życie to surfing
10. Ściąć wysokie drzewa
11. Kilka uścisków kilka snów
12. Znów wszystko poszło nie tak
13. Czytanka dla niegrzecznych
14. Książe życia umiera
15. Dla Ciebie
za cgm.pl

Być może to będzie kolejne DVD które zakupię Wink

- SHOX! - 12-14-2006

hahaha, ostatnio barmanka z jednego z Wrocławskich klubów oznajmiła mi, iż był u nich koncert i na ten koncert przyszło 9 osób... Smile to taki offtop nawiązujący do tytułu koncertu... swoją drogą widziałem w kiosku po 34,50zł tego Myslovitza, a już niedługo do kiosków zawita wiśniewski Smile

- Corpseone - 04-21-2007

Nigdy nie lubiłem Myslovitz i raczej to się nie zmieni. Cenię ich tylko i za kawałek Kraków z Markiem Grechutą gościnnie.

- balzac - 05-23-2007

Informujemy, iż po 12 latach wspólnego grania zespół Myslovitz podjął decyzję o zrobieniu przerwy działalności koncertowej z początkiem 2008 roku. Artyści poświęcą ten czas swoim rodzinom i wypoczynkowi.

- Sacred - 05-23-2007

chwała im za to