Forum Rockmetalshop
p2p i inne takie policyjne bzdury - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: A teraz coś z zupełnie innej beczki... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-a-teraz-co%C5%9B-z-zupe%C5%82nie-innej-beczki)
+--- Dział: Max offtopic (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-max-offtopic)
+--- Wątek: p2p i inne takie policyjne bzdury (/thread-p2p-i-inne-takie-policyjne-bzdury)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- Acrid - 12-23-2007

Czy dostawcy internetu w Unii Europejskiej będą musieli wkrótce blokować dostęp do sieci wymiany plików? Międzynarodowa Federacja Przemysłu Fonograficznego podjęła już działania, których celem jest kryminalizacja p2p we wszystkich krajach Wspólnoty.

http://di.com.pl/news/18516,1.html

- Tomash - 12-23-2007

Rapidshare i chuj im w oko.

- Acrid - 12-23-2007

hehe, zazdroszcze tym co maja rapida bez ograniczen czasowych, pewnie swietna sprawa.

- IstnyKurwaRomantyk - 12-23-2007

zeby tylko nie zlikwidowali wtedy mozliwosci wrzucania i sciagania za free

- Tomash - 12-23-2007

no ja mam ograniczenia, ale co z tego i tak idzie przy dobrych wiatrach z 5 albumów dziennie zassać(tylko po co aż tyle), i to bez konieczności instalowania jakichś gównianych programików. A te zakazy i tak ktoś obejdzie, i bardzo dobrze, RIAA must die!

- Headless cadaver - 12-23-2007

W ogóle to chuj im w oko, takie działania są bezcelowe bo jakiś mózg zawsze znajdzie obejście.

- KelThuz - 01-15-2008

Kod:
When asked why the RIAA is going after an easy target--college students--the response made me cringe: "College students have reached a stage in life when their music habits are crystallized," Duckworth said. "And their appreciation for intellectual property has not yet reached its full development."

Sadly, this statement tells you everything you need to know about the RIAA. Does this organization actually believe that people who have the right to vote and go to war don't have the ability to make sound decisions about intellectual property? Maybe it has nothing to do with lack of development and everything to do with an extreme distaste for the recording industry.

"their appreciation for intellectual property has not yet reached its full development". Wow. WE ARE THE BORG. YOU WILL BE ASSIMILATED.

- Acrid - 02-01-2008

Tomash napisał(a):Rapidshare i chuj im w oko.

Sąd w Düsseldorfie nakazał firmie Sharehoster wprowadzenie takich zmian w serwisie, które uniemożliwią za jego pomocą nielegalną wymianę plików. Jeśli wyrok się uprawomocni, w praktyce oznaczać to będzie koniec działalności Rapidshare - przynajmniej w jego dotychczasowej formie.

http://di.com.pl/news/18859,1.html

To tak przy okazji.

A teraz:

Nawet 752 zarzuty może usłyszeć 22-letni mieszkaniec Kielc, który przechowywał na swoim komputerze ściągnięte z internetu pliki z muzyką i filmami. - Mężczyzna ściągnął te pliki bez zgody firmy reprezentującej prawa autorskie ich właścicieli - tłumaczy Anna Krzyżyk z zespołu prasowego świętokrzyskiej policji.

http://wiadomosci.onet.pl/1684361,11,item.html

- Tomash - 02-01-2008

Acrid napisał(a):Sąd w Düsseldorfie nakazał firmie Sharehoster wprowadzenie takich zmian w serwisie, które uniemożliwią za jego pomocą nielegalną wymianę plików. Jeśli wyrok się uprawomocni, w praktyce oznaczać to będzie koniec działalności Rapidshare - przynajmniej w jego dotychczasowej formie.

Są inne serwisy, jakby co zawsze zostaną ruskie serwery, tego NIKT nie ruszy(a ja się tylko mogę cieszyć, że znam cyrylice Big Grin).

RIAA must be destroyed.

- Acrid - 02-01-2008

Ja wiem, ze tego jest obecnie tysiace, ale rzucilo mi sie w oczy "Rapidshare i chuj im w oko." i musialem po prostu to umiescic Big Grin

- balzac - 02-01-2008

opłacało się uczyć ruska w podstawówce. tylko kurwy limity mają :?

- Tomash - 02-01-2008

była taka zajebista strona audiofind.ru gdzie se można było pojedyncze kawałki ściągać, baze danych mieli ogromną.Ale niestety zrobili to płatne.

- Acrid - 02-05-2008

Chodzi oczywiście o pieniądze... RIAA znalazła nowy sposób na zrekompensowanie spadku przychodów ze sprzedaży płyt. Przedstawiciele wytwórni muzycznych doszli do wniosku, że wystarczy... mniej płacić twórcom piosenek za ich pracę. Rozpoczęto już starania o obniżenie stawek.

Jak donosi The Hollywood Reporter, RIAA złożyła już wniosek w sprawie obniżenia tantiem dla twórców. Trafił on do Copyright Royalty Board, czyli trzyosobowej rady składającej się z tzw. sędziów, którzy ustalają stawki za wykorzystywanie utworów chronionych prawem autorskim.

Swój wniosek uzasadnia tym, że wytwórnie od dłuższego czasu tracą z powodu malejącej sprzedaży płyt i wymiany plików w internecie. Tymczasem - zdaniem RIAA - twórcy w rzeczywistości podnieśli swoje przychody dostając pieniądze z nowych źródeł np. ze sprzedaży dzwonków komórkowych.

Za obniżeniem stawek dla artystów stoi również stowarzyszenie Digital Media Association (DiMA). Jego przedstawiciele uważają, że w przypadku muzyki sprzedawanej online stawka dla autora powinna wynosić 4%. Przedstawiciele środowisk twórczych oczywiście są innego zdania i uważają, że ich wynagrodzenia powinny zostać raczej podwyższone.

Wygląda na to, że w przemyśle rozrywkowym zaczynają się wytwarzać tarcia na linii twórcy-wydawcy. W końcu też wyszło na jaw, że organizacja RIAA nie broni praw wszystkich uczestników przemysłu rozrywkowego, jak do tej pory twierdziła, ale tylko wydawców. Losy twórców, czyli tych którzy kulturę rzeczywiści tworzą i oddając ją w ręce wytwórni pozwalają im nieźle na zarabiać na ich dziełach, są dla RIAA, w świetle powyższego, raczej obojętne. W tym przypadku argumenty o konieczności wnoszenia opłat za ciężką prace artystów wydają się nieco naciągane.

Interesujące jest również to, że RIAA dostrzega potrzebę dostosowywania stawek do realiów rynkowych dopiero teraz. W przeszłości organizacja ta nie interweniowała, kiedy artyści starszej daty protestowali przeciwko obniżaniu ich stawek z powodu umów na starych warunkach.

- Tomash - 02-05-2008

Acrid napisał(a):Chodzi oczywiście o pieniądze... RIAA znalazła nowy sposób na zrekompensowanie spadku przychodów ze sprzedaży płyt. Przedstawiciele wytwórni muzycznych doszli do wniosku, że wystarczy... mniej płacić twórcom piosenek za ich pracę. Rozpoczęto już starania o obniżenie stawek.

No nie mówiłem że to tempe chóje? nie mówiłem? Mr. Green

- Headless cadaver - 02-05-2008

No to teraz autentycznie chuj im we wszystkie otwory.