Forum Rockmetalshop
Ideologia czy muzyka? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Ideologia czy muzyka? (/thread-ideologia-czy-muzyka)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

- sukkuba - 12-20-2004

Ephic to jak dla mnie jestes poprostu ograniczony.....<brawa dla tego pana>

- GACEK - 12-24-2004

Sądze że muzyka napewno jest ważniejsza niż ideologia bo bez muzyki nie można grać a bez ideologii można... choćby o dupe marynie Surprised

- Alsvartr - 12-24-2004

Jeśli chodzi o black to tu się mylisz, gdyż zespół może grać nawet pięknie i zajebiście, ale jeśli nie ma nic do przekazania to jest bezwartościowy.Zaznaczam że to jest moje zdanie na ten temat. Wink

- GACEK - 12-24-2004

Czyli reasumując temat w black metalu liczy się i to i to Big Grin

- Emhyr - 12-25-2004

GACEK napisał(a):Czyli reasumując temat w black metalu liczy się i to i to Big Grin

...no i wreszcie ktoś to podsumował jak należało...tylko teraz pytanie...po chuj ta ankieta ?? Question

- GACEK - 12-25-2004

hmmm Question chyba po to żeby zobaczyć co ludzi więcej fascynuje w black metalu :?

- Unholy - 01-10-2005

Black metal bez ideologii nie istnieje bo black metal jest ideologią, muzyka jest tylko formą przekazu. Niech ktoś poda zespół blackowy który nie opiera swojej twórczości na ideologii.

- Szatan - 01-22-2005

Jesli Szatan, to zdecydowanie ideologia. Jesli pedalstwa typu Peccatum, Arcturus... to zdecydowanie muzyka.

- LCF - 01-23-2005

Tyle ze pedalsstwa typu Peccatum to nie black metal, wiec nie wiem o czym mowisz.
Poczytaj posta Unholy, on to doskonale ujal.

ZOMO

- Szatan - 01-23-2005

LCF napisał(a):Tyle ze pedalsstwa typu Peccatum to nie black metal, wiec nie wiem o czym mowisz.
Poczytaj posta Unholy, on to doskonale ujal.

ZOMO
Sa cioty ktore uwazaja to za black.
Co do Arcturusa to mowie o etapie Aspera Hiems Symfonia, a co do Peccatum, chodzi mi o pojedyncze utwory, typu Parasite My Heart z Lost In Reverie. Zajezdza blackiem na kilometr...

Pozatym jebac zespoly typu Luna Ad Noctum czy wczesna Lux Occulta.

- Nightal - 01-23-2005

Szatan napisał(a):Pozatym jebac zespoly typu Luna Ad Noctum czy wczesna Lux Occulta.
Czytałes wnikliwie teksty "wczesnej" Lux Occulty ?

- LCF - 01-23-2005

Ja czytalem- dno. Walic takich pajacow.

- Nightal - 01-23-2005

Ciebie o zdanie niepytałem ale skoro już się wypowiadasz to może uzasadnisz jakoś swoje zdanie.
LCF napisał(a):Ja czytalem- dno. Walic takich pajacow.
Chyba stać Cię na wiecej ? Wink

- Szatan - 01-24-2005

Znajdz, gdzie na Dionysos wypowiadaja moje imie.

- Hellfuck - 01-30-2005

Nightal napisał(a):
Szatan napisał(a):Pozatym jebac zespoly typu Luna Ad Noctum czy wczesna Lux Occulta.
Czytałes wnikliwie teksty "wczesnej" Lux Occulty ?
ani jeden ani drugi zespół to nie jest BM, więc po co te kłótnie?