Forum Rockmetalshop
Black & Pagan Metal - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Black & Pagan Metal (/thread-black-pagan-metal)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7

- Lech - 06-23-2005

G napisał(a):
Lech napisał(a):ten link byl odpowiedzia na post Returna ktory stwierdzil, ze przy pomocy BM mozna przekazac dowolne tresci i wiele sie chlopaka nie pomylil, aczkolwiek taka zakala muzyki jaka jest Unblack to juz przesada :?
Ale dlaczego ? Każdy może tworzyć to co chce. To black metal miał wprawiać chrześcijan w oburzenie i zakłopotanie ,szokować swoimi tekstami a tutaj się okazuj ,że jest na odwrót. To chrześcijanie wkurwiają tych "true" Laughing .

tylko ze te pajace wykorzystuja na sile muzyke ktora po prostu jest przeznaczona do niesienia zupelnie innej ideologii, chca wsadzic paluchy w kazda dziedzine zycia i muzyki. najlepiej niech wydupiaja do chorkow i organkow gdzie ich miejsce, a nie na sile zdobywaja rzesze nowych "fanow" chrzescijaskiego black metalu(jak to brzmi psia mac Evil or Very Mad ). dobrze ze black'owcy maja jeszcze troche instynktu zamozachowawczego i nie pchaja sie na ambony Angry na koniec chcialbym zaznaczyc ze nie jestem silnie zwiazany ideologicznie z zadnym "ruchem" i oceniam ten caly cyrk "zimnym okiem" racjonalisty

- G - 06-23-2005

LCF napisał(a):Wkurwiaja co najwyzej dzieci specjalnej troski.
Jak czytam na różnych forach wypowiedzi na temat tej muzyki to wydaje mi się ,że jednak jest inaczej.

- Lech - 06-23-2005

G napisał(a):
Jak czytam na różnych forach wypowiedzi na temat tej muzyki to wydaje mi się ,że jednak jest inaczej.

mnie to przykladowo nie denerwuje a smieszy Big Grin jak to kosciol chce wszedzie wsadzic swoj nos Angry

- LCF - 06-23-2005

G napisał(a):

Na jakich forach? Wymien kilka.

- Ryhtyk - 06-23-2005

Mnie osobiście teksty Death Metalowe trochę śmieszą, czasami denerwują, bo jak jakiś zespół śpiewa "Utwórzmy armię, zniszczmy Boga i wszystkich dookola ble ble ble" to nie wiem jakie to ma być przesłanie, chyba że ów zespół ma na celu nakłonienie jak największej rzeszy ludzi, by słuchali ich i wielbili, np. Teksty Behemotha, nie wiem czy to taka frajda, śpiewać o zniszczeniu świata, teraz pewnie mi się dostanie po dupie od połowy z was albo więcej ale, naprawdę nie rozumiem, ani przesłania ani tego co śpiewają, a od ich muzyki boli głowa;/. Zresztą od takiej muzyki można w depresje popaść :>. Sorry jeśli kogoś uraziłem

- LCF - 06-23-2005

Idz juz sobie. Co ma deth do bm? A kysz silo nieczysta.

- Ryhtyk - 06-23-2005

LCF napisał(a):Idz juz sobie. Co ma deth do bm? A kysz silo nieczysta.

O sorry, chodziło mi o Black Metal, a że na amazon czytałem coś o Vaderze to mi się tak napisało :S.

- Lech - 06-23-2005

Ryhtyk napisał(a):Mnie osobiście teksty Death Metalowe trochę śmieszą, czasami denerwują, bo jak jakiś zespół śpiewa "Utwórzmy armię, zniszczmy Boga i wszystkich dookola ble ble ble" to nie wiem jakie to ma być przesłanie, chyba że ów zespół ma na celu nakłonienie jak największej rzeszy ludzi, by słuchali ich i wielbili, np. Teksty Behemotha, nie wiem czy to taka frajda, śpiewać o zniszczeniu świata, teraz pewnie mi się dostanie po dupie od połowy z was albo więcej ale, naprawdę nie rozumiem, ani przesłania ani tego co śpiewają, a od ich muzyki boli głowa;/. Zresztą od takiej muzyki można w depresje popaść :>. Sorry jeśli kogoś uraziłem

ja proponowalbym po prostu nie sluchac, nic na sile Wink

- LCF - 06-23-2005

Behemoth to nie black metal, wiec dalej nie wiem o cyzm mowisz.

- Artur - 06-23-2005

G napisał(a):Ale dlaczego ? Każdy może tworzyć to co chce. To black metal miał wprawiać chrześcijan w oburzenie i zakłopotanie ,szokować swoimi tekstami a tutaj się okazuj ,że jest na odwrót. To chrześcijanie wkurwiają tych "true" Laughing .

i mysle ze spelnil swoja role, skoro chrzescijanie wypuszczaja w odwecie takie pierdółki. To znaczy ze BM do nich dotarl i oburzeni "coś" musieli z tym zrobic.

- hegemon88 - 06-23-2005

Artur napisał(a):skoro chrzescijanie wypuszczaja w odwecie takie pierdółki. To znaczy ze BM do nich dotarl i oburzeni "coś" musieli z tym zrobic.

Ale wlasnie BM do nich nie dotarl i to jest zalosne tudziez nie ma nic wspolnego z BM. Jakby to byl true unblack to by muzycy mieli unblack corpse paint czyli czarny, odziani byli w wory pokutne z cwiekami do srodka, koncertom towarzyszyl by dodatkowy performance w postaci procesji polnagich biczownikow plci obojga, No i teksty jak juz maja byc o bogu to powinny byc o aniolach gwalcacych diably, jezusie masakrujacym szatana, zabijaniu herytykow, pogan i pedalow (czy jak to katole mowia sodomitow).
A zamiast tego sa jakies geje w sweterkach spiewajace o milosci i bogu.

- ReTuRn - 06-23-2005

Post roku!!!
Anioly gwalcace diably i Jezus masakrujacy Szatana miazdza Big Grin o czosnek...

- G - 06-23-2005

hegemon88 napisał(a):, No i teksty jak juz maja byc o bogu to powinny byc o aniolach gwalcacych diably, jezusie masakrujacym szatana, zabijaniu herytykow, pogan i pedalow (czy jak to katole mowia sodomitow).
Więc jednak geje są najbardziej źli Big Grin Nienawidzą ich i blackmetalowcy i katolicy ,i wszyscy inni. To są prawdziwi słudzy mroku.

- Nuillnac - 06-23-2005

Czekamy jeszcze na Allach Metal.

- Lech - 06-23-2005

ReTuRn napisał(a):Post roku!!!
Anioly gwalcace diably i Jezus masakrujacy Szatana miazdza Big Grin o czosnek...

post roku- nie inaczej kurwa Big Grin <posmarkal sie ze smiechu> Laughing