-
The Stig - 09-01-2007
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):The Stig napisał(a):ano zrobiło m.in wprowadziło Nas do UE.
to, ze nastapilo to za ich rzadow nie oznacza, ze bylo ich zasluga
zasluga ich bylo za to to, ze nie wstapilismy do wspolnos europejskich kilkadziesiat lat wczesniej
Cytat:gdyby nie PZPR (Jaruzelski) to dzisiaj jeden bóg wie co by było. Dzięki niemu Polska jest wolna i demokratyczna.
boze, widzisz i nie grzmisz
The Stig napisał(a):to z PZPR'u jest dzisiaj w SLD ?
kwasniewski, oleksy, szmajdzinski...
gdyby rządziła inna partia to róznie z UE mogłoby byc. Lepper i Giertych byli stanowczo przeciw - nie wiem jak inne ugrupowania.
A możesz mi powiedziec co CI wyzej wymienieni panowie zrobili dla PZPR'u ?
-
IstnyKurwaRomantyk - 09-01-2007
The Stig napisał(a):porówanie niemiec do polski odbieram jako zart. niemcy byli lepiej rozwinięci podczas I i II WŚ niż my dzisiaj.
podziekuj za to m.in. jaruzelskiemu, bojownikowi o polska wolnosc i suwerennosc
-
Cytat:A możesz mi powiedziec co CI wyzej wymienieni panowie zrobili dla PZPR'u ?
kurwa ja pierdole nie wiem, ale byli jego czlonkami, podobnie jak miller, janik i reszta betonow
zarzuciles cytatem z poranku kojota, ktory w odniesieniu do ciebie okazuje sie byc zaskakujaco trafny. poczytaj moze najpierw troche, a potem pogadamy
chociaz nie, tak jest smieszniej
-
The Stig - 09-01-2007
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):The Stig napisał(a):porówanie niemiec do polski odbieram jako zart. niemcy byli lepiej rozwinięci podczas I i II WŚ niż my dzisiaj.
podziekuj za to m.in. jaruzelskiemu, bojownikowi o polska wolnosc i suwerennosc
podziekowac to trzeba naszym ówczesnym sojusznikom - Ameryka Francja i WB. To oni nas upierdolili jesli mnie pamiec nie myli na konferencji w Jałcie. Tam sie wszystko rozszczygneło za sprawą pierdolonych podziałów.
-
The Stig - 09-01-2007
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Cytat:A możesz mi powiedziec co CI wyzej wymienieni panowie zrobili dla PZPR'u ?
kurwa ja pierdole nie wiem, ale byli jego czlonkami, podobnie jak miller, janik i reszta betonow
zarzuciles cytatem z poranku kojota, ktory w odniesieniu do ciebie okazuje sie byc zaskakujaco trafny. poczytaj moze najpierw troche, a potem pogadamy
chociaz nie, tak jest smieszniej 
moze i byli działaczami tylko pytanie co zrobili. BTW Lepper tez był w PZPR
-
Krzychun - 09-01-2007
The Stig napisał(a):niemcy byli lepiej rozwinięci podczas I i II WŚ niż my dzisiaj.
Lol! Słyszałeś o hiperinflacji w niemczej po I wojnie światowej i istniejącej tam wówczas biedzie? Słyszałeś o tzw.planie Hinderburga? Słyszałeś o maksymalnej kontroli cen wprowadzonej przez kanclerza Bruninga,która spowodowała braki podstawowych artykułów na rynku? W niemczech hitlerowskich wprowadzono gospodarkę centralnie planowaną. Nie było już prywatnej przedsiębiorczości,byli właściciele nazwali odtąd "Betriebsfuhrer" byli tylko kierownikami zakładów pracy. A o biedzie i nastrojach społecznych w 1933 dowiesz się z książek Raymonda Arona. Niemcy dzisiaj nie są bogate dzięki UE ale takim ludziom jak Wilhelm Ropke. Już nie wiem,który raz to wszystko pisze.
The Stig napisał(a):zarabiałbys 700 zł netto. kupował samochód za fortune, rozbierając go na granicy i skladając chwile za nią. wpierdalałbys suchary a nie swiezy chleb. czyli byłaby pełnoprawna ukraina.
Rozumiem,że tak samo wyglądała by Polska po 18 latach rządów UPR?
-
The Stig - 09-01-2007
Krzychun napisał(a):The Stig napisał(a):niemcy byli lepiej rozwinięci podczas I i II WŚ niż my dzisiaj.
Lol! Słyszałeś o hiperinflacji w niemczej po I wojnie światowej i istniejącej tam wówczas biedzie? Słyszałeś o tzw.planie Hinderburga? Słyszałeś o maksymalnej kontroli cen wprowadzonej przez kanclerza Bruninga,która spowodowała braki podstawowych artykułów na rynku? W niemczech hitlerowskich wprowadzono gospodarkę centralnie planowaną. Nie było już prywatnej przedsiębiorczości,byli właściciele nazwali odtąd "Betriebsfuhrer" byli tylko kierownikami zakładów pracy. A o biedzie inastojach społecznych w 1933 dowiesz się z książek Raymonda Arona. Niemcy dzisiaj nie są bogate dzięki UE ale takim ludziom jak Wilhelm Ropke. Już nie wiem,który raz to wszystko pisze.
The Stig napisał(a):zarabiałbys 700 zł netto. kupował samochód za fortune, rozbierając go na granicy i skladając chwile za nią. wpierdalałbys suchary a nie swiezy chleb. czyli byłaby pełnoprawna ukraina.
Rozumiem,że tak samo wyglądała by polsla po 18 latach rządów UPR?
tak, wiem o wielkim kryzysie w niemczech. Hitler dzieki niemu mógl działac za sprawą biednych niemców którym było wszystko jedno i sluchali kazdego jego słowa i uwazali je za swiete. Ale nawet Ameryka w latach chyba '60 nie ustrzegła sie gigantycznego kryzysu. Ale generalnie polska jest conajmniej wiek w plecy wzgledem innych czołowych panstw.
nie znam programu UPR wiec nie wiem.
-
The Stig napisał(a):moze i byli działaczami tylko pytanie co zrobili.
a co mnie to kurwa obchodzi? byli czlonkami zbrodniczego systemu rzadzacego. a powiedz mi czego NIE zrobili? dlaczego, skoro sa takimi wspanialymi ludzmi, w twojej opinii wlasciwymi do rzadzenia polska, dlaczego nie zapobiegli, ani stanowczo nie skrytykowali moralnie nagannych aresztowan i internowan? tragedii w kopalni wujek? dzialan zomo? byli po stronie napierdalajacych, a nie napierdalanych i dlatego nie ma dla nich miejsca wsrod rzadzacych tym krajem
The Stig napisał(a):BTW Lepper tez był w PZPR
i jemu w rownym stopniu, jak to ladnie ktos kiedys ujal, czarny a dlugi w dupe
-
Wars - 09-01-2007
O ja naiwny myślałem, że nikt się nie będzie spinał w temacie, gdy zabraknie w szeregach Kelcia

Krzysiu, spuść trochę powietrza.
Inna sprawa, że palce swędzą jak się poczyta te pierdoły, którymi raczy nas Stig.
-
The Stig - 09-01-2007
tylko w tamtych czasach czy sie chciało czy sie nie chciało - musiało sie robic to co kazano.
warsadal napisał(a):O ja naiwny myślałem, że nikt się nie będzie spinał w temacie, gdy zabraknie w szeregach Kelcia
Krzysiu, spuść trochę powietrza.
Inna sprawa, że palce swędzą jak się poczyta te pierdoły, którymi raczy nas Stig.
to podrap sie po dupie.
może ci sie uda napisac cos bardziej sensownego.
-
Wars - 09-01-2007
Victorinox guarantees all tools to be of first class stainless steel and also guarantees a life time against any defects in material and workmanship.
Proszę, Stig, specjalnie dla ciebie, oto fragment gwarancji, którą mam przed sobą. Prosiłeś o coś bardziej sensownego. Mówisz-masz. Zresztą, obojętnie co napiszę, choćbym bardzo się starał, większych pierdół niż twoje, wykrzesać po prostu nie potrafię. Aha, dyskutować już z tobą nie będę, czuję, że to obraża moją inteligencję (wydaje mi się, że odnosząc to stwierdzenie akurat do twojej szanownej osoby, absolutnie nie świadczy ono o megalomanii

). Miłego robienia z siebie pacana. Taa, jakby to była dla ciebie jakaś nowość...
-
The Stig - 09-01-2007
warsadal napisał(a):Victorinox guarantees all tools to be of first class stainless steel and also guarantees a life time against any defects in material and workmanship.
Proszę, Stig, specjalnie dla ciebie, oto fragment gwarancji, którą mam przed sobą. Prosiłeś o coś bardziej sensownego. Mówisz-masz. Zresztą, obojętnie co napiszę, choćbym bardzo się starał, większych pierdół niż twoje, wykrzesać po prostu nie potrafię. Aha, dyskutować już z tobą nie będę, czuję, że to obraża moją inteligencję (wydaje mi się, że odnosząc to stwierdzenie akurat do twojej szanownej osoby, absolutnie nie świadczy ono o megalomanii
). Miłego robienia z siebie pacana. Taa, jakby to była dla ciebie jakaś nowość...
pierdolnąłes cos po angielsku i myslisz ze swiecisz. ty nie dyskutujesz ze mną po nie masz argumentów.
EDIT: sensowne sie wydaje zamknąc ten temat i przenieść sie na aktualny.
-
Wars - 09-01-2007
Niech se oba marnie egzystują, ten z racji nazwy będzie bardziej doktrynalno-ideowy, tamten konkretniejszy.
The Stig napisał(a):ty nie dyskutujesz ze mną po nie masz argumentów.
Nie, to nie całkiem o to chodzi.
-
Krzychun - 09-01-2007
Warsadal,kiedy on dostanie bana?
-
The Stig - 09-01-2007
Krzychun napisał(a):Warsadal,kiedy on dostanie bana?
naród mnie kocha