-
IstnyKurwaRomantyk - 09-01-2007
krzychun jest ok, lubie go chociaz pierdoli jak klethuz troche
zgadzam sie z nim w kwestii oceny sld, ale ja kurwa nienawidze wszystkiego co ma zwiazek z komuna
-
Axel - 09-01-2007
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):krzychun jest ok, lubie go chociaz pierdoli jak klethuz troche
zgadzam sie z nim w kwestii oceny sld, ale ja kurwa nienawidze wszystkiego co ma zwiazek z komuna
Rozumiem twą niechęć lecz spójrz na to co sie teraz dzieje ? lepsze jest PO ?
-
Ghost_82 - 09-01-2007
Dajcie już spokój z tą komuną, już te czasy dawno mineły.
-
Cytat:Rozumiem twą niechęć lecz spójrz na to co sie teraz dzieje ? lepsze jest PO ?
to nie jest tak ze lubie PO, ja po prostu nie lubie sld
Ghost_82 napisał(a):Dajcie już spokój z tą komuną, już te czasy dawno mineły.
niestety, za duzo historii sie w tym roku uczylem : |
-
Krzychun - 09-01-2007
Ghost_82 napisał(a):A choćby to, że dzwigneli kraj po tym burdelu, jaki zostawiło AWS. Akurat SLD miało tego pecha, że zawsze po kims musieli sprzątać.
Polska wg. najnowszego indexu wolności gospodarczej jest na 89 miejscu w grupie 59 krajów uznanych za zniewolone. Zastanówmy się nad tym dlaczego Polacy zaczęli wyjeżdżać do Irlandi.
1. Irlandia jest krajem o liberalnym i elastycznym kodeksie pracy. Ogromne koszty utrzymania pracownika,praktycznie zero swobody zawierania umów to rzeczywistość Polski. Emigrant z naszego kraju może tam założyć firmę w jeden dzień.SLD popiera dzisiejsze polskie regulacje
2. W Irlandii nie obowiązuje skomplikowany i utrudniający wchodzenie na rynek pracy system koncesyjny. To dlatego jest tam tak wielu polskich budowlańców,którzy w Polsce musieliby zdawać płatne egzaminy żeby móc kłaść kafelki.SLD popiera reglamentacje gospodarki.
3. Irlandia jest krajem z niskimi podatkami i maksymalnie ograniczoną pomocą socjalną co ułatwia życie tam i oszczędzanie. Sytuacja taka jak polakami w USA. jada tam w jednej koszuli a za rok mają już własne mieszkanie i samochód. Polacy emigrujący do Kanady gdzie poziom zycia jest trochę wyższy niż w Polsce i rozwinięty socjal w dużej części żyją na zasiłkach,rozwija się alkoholizm i przestępczość. SLD popiera płacenie ludziom za nic.
4.W Irlandii nie istnieją lub są bardzo niskie podatki od wartości dodanej takie jak VAT,w polsce konserwujące biedę i uniemożliwiające dostęp do dóbr i usług a co za tym idzie szybki wzrost gospodarczy. SLD popiera VAT i akcyzę. S
5. SLD chce również utrzymywać nierentowne kopalnie,zabójczy dla rodziny system emerytalny,polityczne państwowe szkolnictwo i wiele innych.
Cytat:A kto cie tak nazywa Rolling Eyes Widzę, że ci na oczy coś padło, bo nie wiem skąd ty żes to wziął.
To nie do ciebie było.
-
Axel - 09-01-2007
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):Cytat:Rozumiem twą niechęć lecz spójrz na to co sie teraz dzieje ? lepsze jest PO ?
to nie jest tak ze lubie PO, ja po prostu nie lubie sld 
Ghost_82 napisał(a):Dajcie już spokój z tą komuną, już te czasy dawno mineły.
niestety, za duzo historii sie w tym roku uczylem : |
Jako historyk z zamiłowania przyznaje Istmanowi racje 45 lat niewoli i otępiania narodu nie da sie zapomnieć. A co do LiD to po prostu innej alternatywy nie widzę. Nie można całe życie patrzyć w przeszłosc jak to robi PiS.
-
aha i wkurwiaja mnie niemilosiernie pojecia "lustracja" i "dekomunizacja"
noz ja pierdole robic to w 18 lat po upadku poprzedniego ustroju
-
Axel - 09-01-2007
IstnyKurwaRomantyk napisał(a):aha i wkurwiaja mnie niemilosiernie pojecia "lustracja" i "dekomunizacja"
noz ja pierdole robic to w 18 lat po upadku poprzedniego ustroju
Właśnie o tym patrzeniu w przeszłość PiSu mówiłem. Polowanie na czarownice i walka z układami.
-
The Stig - 09-01-2007
Istny rozumiem, PZPR skarjnie lewicowa komunistyczna partia - ZGODA. SLD również skrajnie lewicowa parta, ale socjaldemokratyczna. Totalnie odcięta od komuny. Więc gdzie Ty tu kurwa widzisz związek miedyz tymi dwoma ugrupowaniami ?!?
Krzychun: zdecydowanie mózg ci sie lasuje od czytania książek. Ja przeczytałem swoim życiu 2 książki.
Jedną z nich był ''Ojciec chrzestny'' Gdybyś ją przeczytał wiedziałbyś że pieniądze to nie wszystko[...] Ale ty czytałeś jakieś pierdoły o żabach a teraz jeszcze na siłe probójesz zainteresować tym innych.
Więć przestań pierdolić farmazony wyssane z dupy starej i spójrz realnia na pierdoloną zakomuchowaną rzeczywistość. PIS w ciągu dwóch lat chuja zrobił dla Polski. Gdyby nie Minister Edukacji Giertych to dzisiaj po owym rządzie nie zostałoby nic. A tak przynajmniej została zasada"Zero tolerancji dla przemocy", słynne mundurki i giertychowska matura. PIS jedynie przyczynił sie do zatrzymań ludzi, którym nie potrafią postawic zarzutów. Aha i Edgar jescze pierdolnął ulstra nowoczesny peron. A gdzie jaka kolwiek ustawa gospodarcza czyteż finansowa ? SLD co jak co ale moze sie pochwalic niejednym sukcesem osiągniętym w przeciągu trwania ich kadencji. Gdyby nie sprzedawczyki z PSL'u to byłaby szansa ze trwał by ten rząd 4 lata z większoscia w sejmie. Dzisiaj PIS istnieje dzieki osiągnieciom SLD. Gospodarka sie samonapędza, wiec na szczescie nie potrzebuje ona ingerencji rządzących, bo w przeciwnym razie by sie chyba nie doczekała.
-
Cytat:Istny rozumiem, PZPR skarjnie lewicowa komunistyczna partia - ZGODA. SLD również skrajnie lewicowa parta, ale socjaldemokratyczna. Totalnie odcięta od komuny. Więc gdzie Ty tu kurwa widzisz związek miedyz tymi dwoma ugrupowaniami ?!?
W kadrach
The Stig napisał(a):PIS w ciągu dwóch lat chuja zrobił dla Polski
sld za to zrobilo mnostwo, przypomne ze rzadzili nie raz po 89
The Stig napisał(a):Dzisiaj PIS istnieje dzieki osiągnieciom SLD
LOL
The Stig napisał(a):Gospodarka sie samonapędza, wiec na szczescie nie potrzebuje ona ingerencji rządzących, bo w przeciwnym razie by sie chyba nie doczekała.
ale ty pocieszny jestes
-
Krzychun - 09-01-2007
The Stig napisał(a):Więć przestań pierdolić farmazony wyssane z dupy starej i spójrz realnia na pierdoloną zakomuchowaną rzeczywistość. PIS w ciągu dwóch lat chuja zrobił dla Polski. Gdyby nie Minister Edukacji Giertych to dzisiaj po owym rządzie nie zostałoby nic. A tak przynajmniej została zasada"Zero tolerancji dla przemocy", słynne mundurki i giertychowska matura. PIS jedynie przyczynił sie do zatrzymań ludzi, którym nie potrafią postawic zarzutów. Aha i Edgar jescze pierdolnął ulstra nowoczesny peron. A gdzie jaka kolwiek ustawa gospodarcza czyteż finansowa ?
Ok,zgadzam się z Tobą. Ale po raz kolejny chyba ktoś chce mi udowodnić sympatię do PiS. A nie darze ich nią. Chyba,że potrafisz mi wskazać przykłady mojego poparcia dla nich.
The Stig napisał(a):SLD co jak co ale moze sie pochwalic niejednym sukcesem osiągniętym w przeciągu trwania ich kadencji. Gdyby nie sprzedawczyki z PSL'u to byłaby szansa ze trwał by ten rząd 4 lata z większoscia w sejmie. Dzisiaj PIS istnieje dzieki osiągnieciom SLD.
To na co przyszedł PiS czyli emigracja,bezrobocie,bieda etc jest wynikiem interwencjonizmu,który wyżej opisałem.
The Stig napisał(a):Gospodarka sie samonapędza, wiec na szczescie nie potrzebuje ona ingerencji rządzących, bo w przeciwnym razie by sie chyba nie doczekała.
Gospodarka to ciąg jednostkowych relacji,polegających na umowach i handlu,które wymagają możliwości samostanowienia pojedynczych obywateli,a jak napisałem:
Krzychun napisał(a):Polska wg. najnowszego indexu wolności gospodarczej jest na 89 miejscu w grupie 59 krajów uznanych za zniewolone. Zastanówmy się nad tym dlaczego Polacy zaczęli wyjeżdżać do Irlandi.
Dlatego nie jesteśmy Irlandią,Stanami czy Tajwanem.
-
The Stig - 09-01-2007
Cytat:cyt.1
Kto z PZPR'u jest dzisiaj w SLD ?
Cytat:cyt.2
ano zrobiło m.in wprowadziło Nas do UE.
Cytat:cyt.3
gdyby nie PZPR (Jaruzelski) to dzisiaj jeden bóg wie co by było. Dzięki niemu Polska jest wolna i demokratyczna.
-
Krzychun - 09-01-2007
The Stig napisał(a):ano zrobiło m.in wprowadziło Nas do UE.
Na chuj nam UE? Żaden z "azjatyckich tygrysów" nigdy nie wszedł do tego typu wspólnoty,a Honk Kong i Singapur są krajami o wiele bogatszymi niż jakiekolwiek państwo UE.
The Stig napisał(a):gdyby nie PZPR (Jaruzelski) to dzisiaj jeden bóg wie co by było.
Na przykład wzorem powojennych niemiec wprowadzono by coś w stylu ich ordoliberalizmu i dzisiaj również bylibyśmy potęga.
The Stig napisał(a):Dzięki niemu Polska jest wolna i demokratyczna.
Marna prowokacja,ale w twoim stylu.
-
The Stig napisał(a):ano zrobiło m.in wprowadziło Nas do UE.
to, ze nastapilo to za ich rzadow nie oznacza, ze bylo ich zasluga
zasluga ich bylo za to to, ze nie wstapilismy do wspolnos europejskich kilkadziesiat lat wczesniej
Cytat:gdyby nie PZPR (Jaruzelski) to dzisiaj jeden bóg wie co by było. Dzięki niemu Polska jest wolna i demokratyczna.
boze, widzisz i nie grzmisz
The Stig napisał(a):to z PZPR'u jest dzisiaj w SLD ?
kwasniewski, oleksy, szmajdzinski...
-
The Stig - 09-01-2007
Krzychun napisał(a):The Stig napisał(a):ano zrobiło m.in wprowadziło Nas do UE.
Na chuj nam UE? Żaden z "azjatyckich tygrysów" nigdy nie wszedł do tego typu wspólnoty,a Honk Kong i Singapur są krajami o wiele bogatszymi niż jakiekolwiek państwo UE.
The Stig napisał(a):gdyby nie PZPR (Jaruzelski) to dzisiaj jeden bóg wie co by było.
Na przykład wzorem powojennych niemiec wprowadzono by coś w stylu ich ordoliberalizmu i dzisiaj również bylibyśmy potęga.
The Stig napisał(a):Dzięki niemu Polska jest wolna i demokratyczna.
Marna prowokacja,ale w twoim stylu.
gdyby nie unia to hmmm w polsce nadał byłoby 38 mln obywateli. zarabiałbys 700 zł netto. kupował samochód za fortune, rozbierając go na granicy i skladając chwile za nią. wpierdalałbys suchary a nie swiezy chleb. czyli byłaby pełnoprawna ukraina.
porówanie niemiec do polski odbieram jako zart. niemcy byli lepiej rozwinięci podczas I i II WŚ niż my dzisiaj.