-
KISIEL - 05-10-2006
Wiadomość o koncercie In Flames w Polsce mnie po prostu rozłożyła na czynniki pierwsze: IN FLAMES + sepultura... Ej, ja przepraszam, ale kto gra dłużej i jest symbolem kultu dla niejednych? In Flames? Nowofalowe gówno? Może i są bez Cavalery, ale bez przesady jest tam jeszcze bro Maxa... Słyszałem gdzieś, że Dead Kennedy'ies (bodajże) napisali Sepulturze utwór Biotech Is Godzilla, that's true?
-
Dżemik - 05-10-2006
KISIEL napisał(a):Ej, ja przepraszam, ale kto gra dłużej i jest symbolem kultu dla niejednych?
Cytat:In Flames? Nowofalowe gówno? Może i są bez Cavalery, ale bez przesady jest tam jeszcze bro Maxa...
IF nowofalowe jest dopiero od niedawna. Zdecyduj sie zatem. Albo porownujesz to gdzie obecnie stoja obie kapele [IF jest wyzej- tutaj nie ma chyba zadnych watpliwosci], albo to co dokonaly kiedys. I wtedy Sepultura prawdopodobnie stoi wyzej. Mnie tam akurat to kto byl glowna gwiazda tej trasy specjalnie nie dziwi.
Cytat:Słyszałem gdzieś, że Dead Kennedy'ies (bodajże) napisali Sepulturze utwór Biotech Is Godzilla, that's true?
Nie cale Dead Kennedy's, tylko Jello Biafra. I nie sam, tylko wspolnie z Sepultura.
KISIEL napisał(a):Ej, ja przepraszam, ale kto [...] jest symbolem kultu dla niejednych?
In Flames? Dla mnie i dla kazdego innego fana melodyjnego death metalu IF jest kapela kultowa. To jedni z pionierow gatunku, a TJR jest prawdopodobnie najwazniejsza plyta tego nurtu.
Cytat:Może i są bez Cavalery, ale bez przesady jest tam jeszcze bro Maxa
A kim jest Igor Cavalera?
-
KISIEL - 05-11-2006
No Igor Cavalera, to niezaprzeczalnie bębniarz Sepultury

. Sorry - trochę mnie poniosło - nie chcę obrażać niczyich kapel. I faktycznie masz rację - są gusta i guściki, fani/fanatycy In Flames nie będą pewnie zwracać uwagi na wcześniejsze dokonania Sepultury. A zresztą teraz w Sepulturze też nie najciekawiej

W każdym razie znów wszystko się sprowadza do - "co, kto lubi". Dzięki za odpowiedź apropos Biotech Is Godzilla. Pozdrawiam.
-
MaFFej - 05-11-2006
KISIEL napisał(a):I faktycznie masz rację - są gusta i guściki
Niemożliwe... a jednak!?
-
KISIEL - 05-11-2006
Ciiiiii!!! (zgadywałem

)
-
Acrid - 05-13-2006
SEPULTURA's video for the track "Convicted in Life" has been posted online at
YouTube.com.
"Convicted in Life" (
mp3) comes off the group's latest album, "Dante XXI", which was released in North America on March 14 via SPV.
W sumie teledysk nie najgorszy ;)
-
Tomash - 06-15-2006
Igor Cavelra opuścił Sepulture. Co ciekawe pozostali muzycy zamierzają grać dalej(po co?). Ciekawe kiedy Igor wyląduje w soulfly'u
-
Tuomasss - 06-15-2006
CGM napisał(a):Muzycy brazylijskiej grupy nie myślą o zakończeniu działalności
Wczoraj poinformowalismy, że z zespołem rozstał się perkusista Igor Cavalera. Pomimo to, Andreas Kisser, Derrick Green i Paulo Xisto Jr. poinformowali, że nie zawieszą działalności zespołu. Podczas ostatniej, wiosennej trasy koncertowej po Europie, za bębnami Igora zastępował Roy Mayorga (ex-Soulfly).
-
statekx - 06-15-2006
IMO gdy gniazdo zespolu sie rozpierdoli, szyld powinien zostac zniesiony.
-
Acrid - 06-18-2006
;)
-
ReTuRn - 06-18-2006
-
Emperor's Return - 07-02-2006
Acrid napisał(a):![[Obrazek: IgorSigg.gif]](http://img.photobucket.com/albums/v684/SepulWar/IgorSigg.gif)

musiałby sie Lars opalić trochę.
-
fisz - 05-12-2008
Sręcz uwielbiam Sepę .. rzecz jasna tą z Maxem

Jednak Dante XXI jest do strawienia choc to już inny zespół.
-
inablacksailwrapped - 03-03-2010
Sepultura TYLKO z Maxem (Arise,Chaos i kultowe Roots).Po odejsciu guru olalem ten band.Spadl na psy.Igorowi troche zajelo zeby sie opamietal i przestal odcinac z nimi kupony...ale lepiej pózniej niz wcale.