Forum Rockmetalshop
Najlepsza płyta black / death - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Black/Death (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-black-death)
+--- Wątek: Najlepsza płyta black / death (/thread-najlepsza-p%C5%82yta-black-death)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

- Alsvartr - 12-25-2004

Hmmm ktos tu się okreslił jako "true", nie wydaje mi się, bynajmniej nie ja. :? A i jeszcze takie małę pytanie LCF często ludzie tacy jak ty jadą po wszytkich którzy wypisują te "popularne" zespoły jak Mayhem czy Emperor,a potem jeśli ktoś napisze coś o undergroundowej kapeli to odrazu na niego najeżdżasz.Jak to jest? Question

- Nightal - 12-25-2004

LCF napisał(a):Arcturus, ale black, wow
Nie Black tylko mistrzowski Post-Black.
To forum nieogranicza się jedynie do oldschoolowych kapel BM... wprzeciwieństwie do niektórych jego urzytkowników.

- LCF - 12-25-2004

Odpowiadam Alsvartr- wypisywanie przez 100 osob Mayhema, Burzuma i Emperora mi nie przeszkadza, ale wtedy nie rozumiem sensu istnienia tego tematu. Wiadomo ze to dobre zespoly i kazdy kto choc odrobine liznie black to bedzie sluchal na pewno tego. Wypisywanie jako najlepszych plyt calych dyskografii tych wszystkich kapel tez mija sie z celem. Najlepszy to najlepszy, tu nie chodzi o wypisywanie wszystkiego co sie zna lub slyszalo. Mowie o tym bo to dla mnie bez sensu. A jesli chodzi o Watainy itp.- tu mnie z kolei irytuje ta "popularnosc" tych kapel. Ze sa wymieniane w jednym rzedzie przez ludzi ktorzy slyszeli ze 3 inne BM plyty. Ze sa porownywane z mainstreamem przez ludzi ktorzy maja dosc male pojecie w temacie. Kapujesz juz teraz? I tak najezdzam na takich ludzi- bo wkurwia mnie ze w jednym temacie wychwalaja nowego Behemotha a w drugim pisza ze sa milosnikami Watain (lub czegos innego, nie podaje nazw bo stanie sie trendi).

- Alsvartr - 12-25-2004

Ok dziękuje za odpowiedź.Ja nie określam się jako "miłośnik" lub "fan" danego zespołu, bo dla mnie fanem jest ktoś jeżdżący na koncerty danej kapeli, kupujący jej wydawnictwa, znający jej historię itp.Ja szanuję,i lubię te kapele, ale nie jestem ich fanem.Tyle Wink

- Dechri - 12-25-2004

może i nie black ale spoko całkiem - lubiem 8) pan PiekielnyHeniek tam gra, i pan emperorowy "Iszan" się udzielał na piosnce

- milka2 - 12-25-2004

/Death
1. Death - "Symbolic"
2. Vader - "Litany"
3. Dark Tranquillity- "Damage Done"
4. Into Eternity - "Buried In Oblivion"
5. In Flames- The Jester Race"

/Black
1.Opera IX - "The Black Opera"
2.Cadaveria - "The Shadows Madame"
3.Graveworm - "Engraved In Black"
4.Dimmu Borgir - "Puritanical Euphoric Misanthropia"
5.Callenish Circle - "Graceful... Yet Forbidding"

- LCF - 12-25-2004

Wez stad wyjdz, juz sie zblaznilas w innym temacie..

- SatanicSyndrome - 12-26-2004

LOL, Dark Tranquillity to death...grało, być może na pierwszych płytach, teraz to nie jest za chuja.

Ja dorzucam jeszcze Vital Remains - Dechristianize 8) Kawał wyjebanego death metalu ze zjebanego kraju (czyt. USA Laughing )

- LCF - 12-26-2004

Vital remains sie sprzedalo po pierwszej plycie.
----
Wszelkie prawa zastrzezone. Licencja Hegemon88 2004r.

- SatanicSyndrome - 12-26-2004

E tam pierdolisz, Dechristianize jest świetne i wcale nie czuć, że się sprzedali Big Grin

PS. w USA zresztą to wszyscy się sprzedają np: Morbid Angel, Slayer etc.

- Sputnik - 12-29-2004

Death:

1. Yattering - Genocide
2. Brodequin - Methods of Execution
3. Capharnaum - Fractured

Black

1. Emperor - Anthems [...]
2. Anaal Nathrakh - Total Fucking Necro
3. Emperor - IX Equilibrium

- Miriam - 01-04-2005

SatanicSyndrome napisał(a):LOL, Dark Tranquillity to death...grało, być może na pierwszych płytach, teraz to nie jest za chuja.

Dark Tranquillity nigdy nie grali death metalu w czystej postaci, zawsze był to tzw. melodic death (zresztą razem z In Flames byli prekursorami tego gatunku) A "Damage Done" to IMHO świetny album, zawsze chętnie do niego wracam. Moim zdaniem znacznie lepszy od takiego "Skydancer'a". Ale pewnie się nie znam Surprised

- Unholy_Priest - 01-04-2005

Amon amarth - versus the world (jak i większość płyt)

Burzum - det som engang var

Emperor - prometheus

Mayhem - deathcrush

Behemoth - Demigod (jak i równierz starsze blackowe płyty... z deathowatych dokonań behemotha tylko demigod i satanica mi się podobają)

- LCF - 01-04-2005

No to przyjebales z ta deathowa satanica, nie ma co.
A prometeus to dobra plyta, tyle ze to nie black.

- Atreju - 01-04-2005

death:

Morbid Angel - Covenant
Cannibal Corpse - Butchered At Birth
Obituary - Cause Of Death
Death - Spiritual Healing
Deicide - Deicide
Deicide - Legion
Vader - De Profundis
Hate - Lord Is Avenger
...

black: