Forum Rockmetalshop
Lao Che - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Inna muzyka... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-inna-muzyka)
+--- Wątek: Lao Che (/thread-lao-che)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

- Kamael - 03-11-2006

Gdyby nie matura i plan, że znacznie ograniczę takie wyjazdy, to pewnie bym się tam pojawił ; ).

A co do tej wiadomości - poczułem się zniesmaczony.

- Miriam - 03-19-2006

Już po koncercie. Powiem jedno: REWELACJA! (dodam tylko, że podczas wczorajszego koncertu została zarejestrowana koncertowa płyta Lao Che ;D )

- Acrid - 04-27-2006

Widzieli teledysk do Koniec? ;)

- balzac - 04-28-2006

na stronie Lao Che zostaly udostepnione wszystkie teledyski Smile

- Acrid - 04-28-2006

Ja nie pytam gdzie zostaly udostepnione, tylko czy widzieli ;P

- balzac - 04-28-2006

hehe, wiem, jeno informuje, gdyż te teledyski są udostępnione od niedawna Wink
Odpowiadam Ci: widzałem Big Grin Smile

- Kamael - 06-08-2006

Dzisiaj o godz. 18.00 na antenie Telewizji Trwam zostanie wyemitowane oświadczenie, w którym Fundacja Lux Veritas przeprosi zespół Lao Che.

Przypomnijmy, telewizja Trwam dwukrotnie nadała program "Pokolenia. Impresje", w którym bezprawnie wykorzystała utwory Lao Che, nie pytając zespołu o zgodę. W napisach końcowych nie podała też autorów albumu."To dość drastyczny przypadek naruszenia autorskich praw osobistych" - mówi na łamach "Rzeczpospolitej" Janusz Jakubowski z kancelarii radców prawnych Jakubowski i Pluta.

"Zespół był wielokrotnie proszony o zgodę na wykorzystanie fragmentów płyty ÂťPowstanie WarszawskieÂŤ, głównie przez harcerzy - z myślą o apelach i zbiórkach, a także przez szkoły; zawsze jej udzielaliśmy" - mówi Maciej Szajkowski, menedżer Lao Che, lider Kapeli Ze Wsi Warszawa. "Kiedy TVP rejestrowała koncert zespołu w Muzeum Powstania Warszawskiego - podpisaliśmy stosowną umowę. To, co się stało w telewizji Trwam, jest bez precedensu".

Kuba Pokorski z Lao Che oceniając poziom programu mówi, że czuje się zdruzgotany, a jego kolega z zespołu, Hubert Dubaczewski, dodaje: "Czuję wstręt do medialnej machiny księdza Rydzyka i na pewno nie zgodziłbym się na emisje naszych utworów w programie".

Oświadczenie zostało przygotowane przez Kancelarię Prawniczą Maciej Panfil i Partnerzy. Władze TV Trwam przeproszą za wyemitowanie utworów bez zgody zespołu a także bez podania informacji na temat autorów.

źródło: http://muzyka.onet.pl/10173,1335475,newsy.html

;]

- balzac - 06-08-2006

a wiecie coś na temat tego dvd co ma wyjść? Idea

- Tuomasss - 06-08-2006

No kurcze no, właśnie na stronce jest njus z marca o tym, że ma być i od tego czasu cicho.

- Kamael - 06-08-2006

Właśnie też się zastanawiam, jakoś sprawa ucichła. Cały czas się pisze, że ma wyjść, ma wyjść i nic z tego nie wynika.

- Acrid - 07-20-2006

1 sierpnia na DVD ukaże się koncertowe wydanie "Powstania Warszawskiego" Lao Che.

Na płycie znajdą się dwa koncerty zarejestrowane w Warszawie – jeden w czerwcu ubiegłego roku w Muzeum Powstania Warszawskiego przez TVP, drugi to występ z "Proximy" z 19 marca 2006 roku.

Na DVD trafią również wywiad z Lao Che oraz wideoklipy, a także film o Muzeum Powstania Warszawskiego.

Hm, spodziewalem sie raczej giga z brudstoka, ale miejmy nadzieje, ze i to wydawnictwo bedzie niezle ;)

- balzac - 07-20-2006

Mam nadzieje, że nie będzie aż tak drogie! Musze jeszcze mieć kasę na Slayera, Bassisters Orchestra i KoNoPiAnS. Smile

..ale "Powstanie Warszawskie" w wersji live musi być świetne Wink

- Wars - 08-06-2006

Właśnie słucham sobie Powstania. Trudno w to uwierzyć, ale po raz pierwszy Smile Sam nie wiem, czemu tyle to trwało, zwłaszcza, że "Gusła" mnie zachwyciły. Co mogę powiedzieć? Album bardzo dojrzały i mądry, widać, że Denat tchnął pasję w resztę zespołu. Trzeba przyznać, że teksty robią wrażenie... Każdy wers jest przemyślany i ma swoje znaczenie (można o tym poczytać na forum Lao Che). Podoba mi się tekst z przyśpiewki żołnierskiej w "Starym mieście", a kiedy Spięty z Denatem krzyczą "dostępu do włazy My żądamy" to aż ciarki idą po plecach Smile

ps. na brudstoku zagrali fantastycznie, jeden z niewielu koncertów w moim życiu, który zrobił na mnie tak piorunujące wrażenie.

EDiT:
ooo, jaka miła niespodzianka. 7.09 grają w CK Zamek w Poznaniu Smile

- balzac - 09-27-2006

5 października wychodzi wreszcie DVD. Cena 39.99 zł. Na DVD będą dwa koncerty, dwa teledyski, film o muzeum.
Niedługo mają wrzucić jakiś kawałek do netu.
wyczytałem na oficjalnym forum Lao Che

czekam! Smile
..a 28.10 Lao Che zagra w Od Nowie w Toruniu. Będę tam Big Grin Smile

- Tuomasss - 09-27-2006

No, mam nadzieję, że tym razem DVD faktycznie się ukaże, bo czekam już od dobrych kilku miechów, a to ciągłe odkładanie premiery sprawiło, że i tym razem mam wątpliwości czy 5 października faktycznie to wydawnictwo objawi się w Empikach i będę mógł je zanabyć.