Forum Rockmetalshop
(Gitara) Jak sie nauczyć? Od czego wy zaczynaliście? - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Kupię, sprzedam zamienię... (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-kupi%C4%99-sprzedam-zamieni%C4%99)
+--- Dział: Instrumenty Muzyczne (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-instrumenty-muzyczne)
+--- Wątek: (Gitara) Jak sie nauczyć? Od czego wy zaczynaliście? (/thread-gitara-jak-sie-nauczy%C4%87-od-czego-wy-zaczynali%C5%9Bcie)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8

- Anonymous - 03-17-2005

aXe Rose napisał(a):
DeMoN.|. napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Za to ostatnio próbuję się nauczyć wyciskania flażoletów i jeszcze nie bardzo wiem, jak to się robi... po prostu kilka razy mi wyszły przez przypadek Big Grin
chodzi Ci o flażolet wymuszony? Ustawiasz piórko ok. 45* (normalnie ok 90*) do struny i zaraz po uderzeniu jakby tłumisz strunę kciukiem (trudno wytłumaczyć ale to jest proste)
Dzięki wielkie Smile zaraz popróbuję...
i co wychodzi ? Smile

- Acrid - 03-17-2005

A mi na mojej pieknej malo co wychodzi ^^ Brzdakam bo brzdakam, nadalbym sie raczej do kapeli punkowej, hehe, moze ktos chce stworzyc jakis projekt? Big Grin

- Patyk - 04-09-2005

Ja rok uczylem sie w klubie muzycznym u nauczyciela, aktualnie zrobilem przerwe(matura Smile ) no a po maturze mam zamiar uczyc sie dalej pod okiem nauczyciela(samemu ofkorz tez cwicze).

- Beast King - 05-30-2005

Ja się uczę od dwóch tygodni, mój informatyk organizuje darmowe kursy. Poza tym mój kumpel gra na gitarze, więc może czegoś się od niego nauczę. Smile

- goofi - 06-08-2005

Ja mam gitare od jakichs 6 miesiecy jeszcze nic nie umiem, stoi sobie taka biedna w kacie ( kolejny mebel...)
Nie no trzeba bedzie sie kiedys za to wziasc ale jakos narazie nie mam weny Wink

- grzybiarz - 06-20-2005

tez mam od 6 miesięcy i umie grać jedynie całe utwory to tlyko Hey Joe Hendirxa i House of the Rising Sun Animalsów. Oprócz tego po kilka sekund wieleeee utworów. Musze sie nauczyć całe Stairway to heaven Smile . Na stronie którą polecam (www.gitara.pl adres bardoz trudnySmile ) jest opisane co i jak grać (tab) w tym utworze i ocenili to na trzy gwiazdki pod względem trudności. Ja bym to ocenił 6/6. Smile

- metallgirl - 10-19-2005

Ja sie nauczylam "podstawy"...czyli akordy,jakies pobrzdekiwanie... na akustycznej Tongue
Od niedawna mam elektryczna...sprawia mi to wielka frajde...znaczy gra na niej Smile ...ale...hmm...teraz sie prosze nie smiac...tylko poratowac czlowieka,bo ja tu jednej rzeczy,zbytnio nie kapuje Evil or Very Mad otoz chodzi o to,ze z moim wzmacniaczem jest cos nie tak...albo ja nie wiem...juz probowalam naciskac,przekrecac wszystkie przyciski na tym piep... wzmacniaczu...ciagle brzmi jak akustyczna...czy "troche brzmi jak elektryczna"(prawie jak...ale to nie jest to samo)...w tym problem,ze nie moge uzyskac tego rockowego,metalowego "brzmienia"...(mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi)...czytalam,ze jakis przester trzeba kupic...bo moj nauczyciel ma np. wzmacniacz marshalla...i nasicnie jakis guzik i uzyskuje to brzmienie,i tak bez problemu ma ze wzmacniaczem,dwa razy mniejszym od mojego Evil or Very Mad :? wiec mam nadzieje,ze poratujecie,czy mi to wyjasnicie Crying or Very Sad
z gory dziekuje
I wracajac do tematu...ja tam tez jestem samoukiem...i sama nauczylam sie wielu(kilku) piosenek...ale jakos bardziej czuje sie pewna,kiedy mam nauczyciela...wtedy wiadomo jak,gdzie,kiedy Surprised Smile Big Grin
Pozdrawiam
Metallgirl

- Krzychun - 10-19-2005

Powinnas miec na piecyku przycisk overdrive.

Nie mam Evil or Very Mad Sad
A sprzedawca mowil,ze to okazja...i,ze ten piecyk ma(mial) miec podobno pelno "bajerow" Evil or Very Mad :?
Crying or Very Sad Mad Sad Evil or Very Mad

- Krzychun - 10-19-2005

ja dalem za piecyk 150 zł i mamTongue

- Pandora - 10-19-2005

metallgirl napisał(a):A sprzedawca mowil,ze to okazja...i,ze ten piecyk ma(mial) miec podobno pelno "bajerow" Evil or Very Mad :?
Crying or Very Sad Mad Sad Evil or Very Mad

Słuchaj sprzedawców, to daleko zajdziesz Tongue

- statekx - 10-19-2005

metallgirl napisał(a):Ja sie nauczylam "podstawy"...czyli akordy,jakies pobrzdekiwanie... na akustycznej Tongue
Od niedawna mam elektryczna...sprawia mi to wielka frajde...znaczy gra na niej Smile ...ale...hmm...teraz sie prosze nie smiac...tylko poratowac czlowieka,bo ja tu jednej rzeczy,zbytnio nie kapuje Evil or Very Mad otoz chodzi o to,ze z moim wzmacniaczem jest cos nie tak...albo ja nie wiem...juz probowalam naciskac,przekrecac wszystkie przyciski na tym piep... wzmacniaczu...ciagle brzmi jak akustyczna...czy "troche brzmi jak elektryczna"(prawie jak...ale to nie jest to samo)...w tym problem,ze nie moge uzyskac tego rockowego,metalowego "brzmienia"...(mam nadzieje,ze wiadomo o co chodzi)...czytalam,ze jakis przester trzeba kupic...bo moj nauczyciel ma np. wzmacniacz marshalla...i nasicnie jakis guzik i uzyskuje to brzmienie,i tak bez problemu ma ze wzmacniaczem,dwa razy mniejszym od mojego Evil or Very Mad :? wiec mam nadzieje,ze poratujecie,czy mi to wyjasnicie Crying or Very Sad
z gory dziekuje
I wracajac do tematu...ja tam tez jestem samoukiem...i sama nauczylam sie wielu(kilku) piosenek...ale jakos bardziej czuje sie pewna,kiedy mam nauczyciela...wtedy wiadomo jak,gdzie,kiedy Surprised Smile Big Grin
Pozdrawiam
Metallgirl

mowi sie trudno...
kup sobie przester, zawsze sie przyda Tongue

Krzychun napisał(a):ja dalem za piecyk 150 zł i mamTongue
Fajnie, a ja mam za 700 zl...(trudno kupie sobie ten przester...a wlasnie w jakich cenach sa przestery??...albo sprubuje wymienic)

Pandora napisał(a):Słuchaj sprzedawców, to daleko zajdziesz Tongue

Akurat to nie ja wybieralam piecyk...a,ze mi bylo wszystko jedno...to sie zgodzilam na ten...
Oczywiscie wolalabym kupic marshala...ale troche mi kasy brakowalo Confusedhock: Crying or Very Sad Rolleyes

- Suhar - 10-29-2005

Ja natomiast pogrywam od 7 miesiecy. I pierwsze co grałem to "In bloom" Nirvany, "sweet dreams" w wersji Mansona. I dopiero po 2 miesiacach zaczałem cwiczyc na powazniej i dlatego polecam program "Guitar Speed Trainer" oraz na www.mysongbook.com <=== dział "exercises" Smile

- Angel of death - 10-29-2005

uczyłam się w osiedlowym mdk-u a teraz chodze na grupe zaawansowaną